Popcorn Maker Mudah & Cepat Anytime Boleh Makan Popcorn!!!!

Popcorn Maker Mudah & Cepat Anytime Boleh Makan Popcorn!!!!


Assalamualaikum dan selamat petang semua nya.
Dah petang rupa nya kan..
Tik tok tik tok terasa masa berlalu dengan pantas sekali kalau dah sibuk sangat..
Alhamdulillah dah boleh santai sikit petang ni, jom makan pop corn sambil ber macam-macam
Ber blog  Ber FB Ber Ig Ber Whatsapp dan macam-macam ber lagi
 

Kita yang buat dia kan, boleh letak apa saja dalam popcorn, pendekata apa yang ada kat umah tu boleh di letakkan dalam popcorn ni asalkan sesuai lah, disini kaknoor letak pistachio, beli lama dah nak buat cookies tapi sampai sekarang ni hmmm.... masuk dulu dalam popcorn lah..


Untuk resepi caramel nya ni kak Noor intai dari blog Mat Gebu, yang lain tambahan suka hati je
Terimakasih cikmat ya kaknoor just taip je dah keluar yang cikmat punya popcorn terus saja lah copy



Ini dia mesin popcorn, atau popcorn maker yang kaknoor guna tu, anak-anak beli kan nunnn di UK, tak pernah guna, hahaa first time try macam senang sangat nak buat popcorn, hanya masukkan jagung dalam maker ni, dalam 10 minit lebihkurang sementara dia panaskan, lepas tu tadahkan besen ke apa-apa yang sewaktu dengan nya dan kutip lah popcorn tu, mudah kan!!!


22 comments:

  1. wah ada mesin popoorn ya senang nk buat popcorn bila2 masa saja ya...sedap makan ni dgn tambahan coklat n lain2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah P anytime anywhere hahaha kannn mmg mudah sangat kalau ada maker ni on ja dan tunggu..

      Delete
  2. saya dua minggu lepas teringin benar makan pop corn yang sedap dekat Golden Screen Cinemas ioi mall puchong.kebetulan g ioi beli baju adli sanggup beratur dekat gsc semata2 beli popcorn

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yekee Lea, mmg hantu popcorn ni kan, kalau kita dekat mmg hari2 akak gi antar umah Lea tak yah beratur panjang2 kannn

      Delete
  3. Replies
    1. senang sangat Nieza kalau ada maker ni..

      Delete
  4. Byk nya gadjet dapur kak noor..suka sy tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah anak2 beli cheqda mama nya terima dgn senang hati, anak2 tau mama suka benda macam ni, asal diaorang balik bercuti mesti beli yg benda2 dapur yg mama suka heheee

      Delete
  5. wahh ada mesin popcorn ya kak Noor.. lepas nih boleh selalu laa buat popcorn, makan sambil layan tv..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali buatt banyak eyda, lepas tu kerja dok makan saja selagi tak habis popcorn jangan berenti hahaha kannn

      Delete
    2. betul tu kak Noor.. ingat lagi kali pertama dan buat masa sekarang yang terakhir buat kat umah sedara.. buat sebab ada jamuan akhir tahun masa darjah 6.. kami masak beramai2 buat popcorn sendiri.. best jugak bila teringat masa tu..

      Delete
  6. Wanimasih but car dulu2 panas atas dapur.. Target jugak nak beli popcorn maker.. Ni lagi cepat kerja

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cepat kerja kita wani, lagipun agak bersih lah sbb main on saja dan tunggu..

      Delete
  7. sedapnya..pop-corn ni kalau start makan, takleh nak stop, especially, sambil layan TV, tengok2 dah habis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu nohas, tangan yg tak bermata tu asyik meraba popcorn saja selagi tau masih ada kannn hahahaa

      Delete
  8. Perghhh! Bestnyeee ada mesin ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat best SS ingat nak bagi SS sebalang ni nak tak???

      Delete
  9. wahhhh ada mesin pop corn...ummul buat gne kuali periuk jer..huhuhu

    ReplyDelete
  10. Kalau Diana minta belikan pop corn maker mesti tukang bayar tak luluskan.
    Sebab ice-cream maker pun dah 2 tahun lebih duduk dalam kotak...heheh...
    Buat sendiri popcorn bestkan boleh kawal kemanisan dan buat perasa kesukaan sendiri.

    ReplyDelete
  11. pernah buat sekali..tapi tak kembang huhuhu.( tak guna pop corn maker pun )

    ReplyDelete
  12. kalo ada mesin mmg super duper easy kan Kak Noor..
    CT penah buat skali guna teknik periuk saja.. tapi popcorn x rangup..
    dia meletup gak tp x jadi okay ehehe..

    ReplyDelete
  13. bestnya ada mesin.. tapi takut semangat nak membuatnya tu awal saja, pastu tersimpan indah dalam almari/lkotak.. hehe

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home