Laksam & Roll Tapak Kuda Brunei Mari.

Laksam & Roll Tapak Kuda Brunei Mari.


Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua yang masih sudi berkunjung kesini. 
Apa kabar agak nya selepas raya ni ?? bagi kaknoor kat Brunei walaupun lepas raya sibuk nya tetap jugak macam tu, ingatkan lepas raya dah berkurang sikit, tapi disebabkan ramai yang nak berkunjung kerumah terpaksa kaknoor sibuk kan diri di dapur menyediakan apa yang patut, first day raya dah buat openhouse sampai ke malam jugak lah tetamu yang datang, insya ALLAH esuk hari jumaat lagi sekali disebabkan ramai lagi yg tak sempat datang masa 1st day tu, jadi kalau ada yang sudi nak singgah umah kaknoor kecil tapak tangan satu padang bola kat Brunei ni kaknoor tadahkan. Tak cukup makanan kita makan je apa yang ada hahaha asalkan ukhwah berpanjangan.



Ini adalah salah satu menu raya baru ni, resepi nya boleh sekodeng di SINI sebab sebelum ni dah kaknoor letakkan ya, boleh cek kalau ada yang teringin nak buat. 



 Ini jugak antara kek roll dan lapis yang sangat famous disini, dan yang palingggggggggg tersangat laris adalah roll tapak kuda macam yang kat bawah ni, roll tapak kuda tak boleh nak join dengan yang lain sebab cepat laris, jadi nya cepat kosong kalau diletakkan bersama yang lain, so kena letak asing-asing supaya kalau dah habis angkat je tray nya hahhaa...


Ini lah roll tapak kuda yang sangat famous tu, kalau ada yang sudi nak mencuba disini kaknoor letakkan resepi nya ya
Memang sedap sangat roll ni, setiap rumah di Brunei rasa nya memang wajib ada ni, macam ketupat lah wajib ada di pagi raya, begitu lah jugak dengan roll ni, boleh cuba pada yang belum pernah rasa mesti nak berkali-kali ni..

 

10 comments:

  1. Selamat Hari Raya Buat Kak Noor Sekeluarga..
    Terliuh tengok laksam kak noor..
    Jika Brunei tu dekat, saya dah serbu juga rumah kak noor tu..
    Baru pertama kali saya tengok kek roll ladam kuda tu kak noor..
    Nampak sedap saya tengok :)

    ReplyDelete
  2. Salam Kak Noor,

    Selamat Hari Raya!

    ReplyDelete
  3. ROLL TAPAK KUDA NI MMG SEDAP...DAPAT RASA RAYA KALI NI....

    ReplyDelete
  4. sedapnya laksam.. lama tak makan.. wahh ada roll tapak kuda laa.. macam sedap jer..

    ReplyDelete
  5. Kak noor...selamat hari raya dari Cheq da...jauhnya nk ke brunei...kalau dekat..nk lama menyinggah di rumah kak noor..hihihi

    ReplyDelete
  6. sok yan datang beraya..huhu...dalam mimpi je kak yer...jangan penat2 sangat...take care

    ReplyDelete
  7. roll tapak kuda menarik tol....sedapnyerrrr hihih

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home