Antara Koleksi Macaron Tempahan Kak Noor

Antara Koleksi Macaron Tempahan Kak Noor



Assalamualaikum dan selamat petang untuk semua yang sudi singgah ke blog kaknoor, samaada yang sudi meninggalkan komen atau sekadar lalu di tepian jalan atau sekadar silent reader, tak kisah lah tu kan.
Hari ni kaknoor nak kongsikan gambar-gambar macaron tempahan dari customer untuk tatapan semua nya.
Kalau ada yang di Brunei ni  yang teringin nak menempah boleh lah whatsapp kaknoor atau pm kaknoor di FB :  Nooriah Dan Naim
Whatsapp  :  + 673 8739160

Tapi untuk yang nak baking sendiri boleh lah rujuk resepi
DISINI ya, biasa lah kalau pertama kali buat memang lah agak kurang menjadi, tapi lama-lama bila kita dah faham teknik nya Insya ALLAH takde masaalah.






Alhamdulillah so far so good tempahan macaron memang menjadi-jadi..
Kalau ada yang nak tau macaron ni memang manis sangat, sebab memang dah itu resepinya kan, kalau kita cuba kurangkan gula alamat tak menjadi lah jawabnya. Lepas makan macaron minum air mineral banyak-banyak Insya ALLAH balance lah kan..


20 comments:

  1. Cantiknya bekas berdiri tu kak nor. Memang bekas dia eh? Cam takde je kat sini huhuuu..

    ReplyDelete
  2. memang bekas macaron Farah, akak order jugak ni dari Malaysia ni di bawa ke Brunei, tapi rasa nya memang ada lah di KL ke cer cari..

    ReplyDelete
  3. Selain pakar KakNoor juga kreatif dalam menyusun-atur
    Itu yg tambah menarik dan memikat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii kakzakie baik punya angkat hehee aduh malu kaknoor kreatif apa nya biasa je pun

      Delete
  4. cantik. colourful. wonderful. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Arleez alaahaiiii seada nya saja lah rasa nya kalau pakar yg buat lagi hebat ni

      Delete
  5. Memang cantik tengok macaron kak noor..
    Deco kak noor yg buat meleleh air liur tengok ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya stand tu mmg dah original gitu lah yatie, akak letak je macaron tu haha

      Delete
  6. Nampak mewah dan bergaya macaron tu kak Nor. CM tak berapa gemar yang manis-manis sangat. Betul kak Zakie, kreatif sungguh kak Nor menggayakannya. tu yang menjadi-jadi tempahan tu..tahniah kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mewah ke CM macaron tu? kaknoor sebeenarnya suka buat saja tapi tak suka makan sbb manisss hee,
      memang buat tuk tempahan je pun, apa pun timakasih lah naaa

      Delete
  7. cantiknya macaron kak... sayang nak makan... ihihih

    ReplyDelete
  8. salam singgah sini kak noor...cantiknya dan warna warni lgi...

    ReplyDelete
  9. suka tengok tapi x berapa suka makan...

    ReplyDelete
  10. cantik!!!! syg nk mkan...tapi bila kak Noor ckp manis sgt..mmg JM tolak tepi lah...x suka mkn manis2 ni Jari Manis x pe hihihih

    ReplyDelete
  11. CANTIK N MANIS MACAROON NOOR NI..JM DAH SEDIA MANIS XYAH TAMBH MANIS LAGI KAN HEH...HEH..GURAU JER JM.

    ReplyDelete
  12. nanges tengok kak noor....
    sedapnya alahai....
    bila kak noor nak pindah duduk malaysia ni.
    hihihihi...

    ReplyDelete
  13. setakat ni belum pernah makan ataupun terjumpa dimana mana lagi...kesian yan kan kak...huhu

    ReplyDelete
  14. Wah. Pertama kali saya tengok macaroon yang selawa ni.. wah. Ini sangat menarik..

    ReplyDelete
  15. godaaaaaaan apakah ini.. hahaha fav CT adalah salted caramel n diorang akan tabur garam lagi atas macaron..
    isk.. memikirkan mende alah ni mahal je.. kalo dak hari2 buat habuan ngadap laptop..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home