Sedikit Ceritera Sebelum Mendirikan Masjid

Sedikit Ceritera Sebelum Mendirikan Masjid



Assalamualaikum dan selamat petang.
Ini ceritera semalam ada sedikit majlis orang tua-tua punya rundingan.
Mesti dah dapat agak majlis apa kan heee
Kaknoor belanja gambar aje ok.
Cara orang Brunei mula-mula nak mendirikan masjid.
 

Sekarang dah tak pakai kertas yang empunya nama semua nya dah di setkan dalam hand set 
canggih sungguh la sekarang ni kan, bukan macam zaman kaknoor dolu-dolu.
 

Para ibu-ibu yang sangat anggun 3 adik beradik dan 2 iparduai
 

Barisan tulang belakang didapur ni..

 
  
Alhamdulillah majlis berjalan lancar dan doa selamat dibaca oleh bapa IMan..



Dua orang yang sangat sibuk melayan orang semalam ini lah, yang baju biru, baju putih dan oren tu..
hahaha..
 

Sedikit cenderahati seada nya saja dari tuan rumah
 

Malu kalau tak sedap makanan tu kan, adusss sabo je

 

Alhamdulillah ini lah antara yang paling awal dan yg paling setia menjadi camerawoman semalam, sedang menjamu selera se ada nya saja.

16 comments:

  1. adat melamar, semoga bakal pengantin kekal ke jannah.

    cantik la rumah kak noor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah Seri ameeennn
      seadanya saja tk cantik pun

      Delete
  2. Anak kak Noor bertunang ke ? tahniah....moga slmt ke jinjang pelamin.sy dr dulu suka tengok org Brunei berpakaian...dalam majlis lengkap baju melayu bersampin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tu lah Mamasya mudahan semua nya berjalan lancar nanti
      itulah Brunei mama kaya dgn pakaian melayu dan sampin nya setiap acara keagamaan

      Delete
  3. Kak noor mmg jd pattern kat Brunei tudung bunga2 dgn baju bunga2 yea..selalu duk tgk isteri sultan Brunei jea tudung sama corak dgn baju...

    ReplyDelete
  4. Kak noor mmg jd pattern kat Brunei tudung bunga2 dgn baju bunga2 yea..selalu duk tgk isteri sultan Brunei jea tudung sama corak dgn baju...

    ReplyDelete
  5. Kak noor mmg jd pattern kat Brunei tudung bunga2 dgn baju bunga2 yea..selalu duk tgk isteri sultan Brunei jea tudung sama corak dgn baju...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betui lah tu cheqda style orang brunei mmg macam tu suka pakai tudung gitu..

      Delete
  6. tahniah noor...selamat menerima menantu kelak...

    ReplyDelete
  7. semoga segalanya berjalan dengan lancar hendaknya ya :)

    ReplyDelete
  8. Meriahhnyaa. Raikan tetamu ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

    ReplyDelete
  9. Tahniah kak Noor...cantik rumah kak noor...

    ReplyDelete
  10. Cantiknya rumah Kak Noor. Makanan chef yang masak, mana mungkinlah tak sedap. Kalau tak sebab adat, mahu aje minta tapau bawa balik, Kak Noor....

    Bila majlis 'mendirikan rumahtangga' akan berlangsung KakNoor?

    ReplyDelete
  11. tahniah kak noor bakal terima menantu....

    ReplyDelete
  12. woaaah.. ada majlis besar besaran la ye ni nanti.. hehehe sronoknya..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home