Resepi Cookies Dari Putih Telur RC & MAC

Resepi Cookies Dari Putih Telur RC & MAC



Assalamualaikum dan salam jumaat untuk semua blogger yang masih sudi singgah di blog kaknoor, semoga sihat sejahtera hendaknya adik-adik kaknoor ya.
Hari ni kaknoor just nak kongsi resepi cookies yang menggunakan putih telur, baru ni masa raya memang banyak berlebihan putih telur, sebab kalau buat tart nenas memang menggunakan kuning telur sahaja, jadi putih telur tu memang tak berguna sangat, so daripada membazir dan dok semak dalam petiais lebih baik buat sesuatu yang boleh di makan kan, maka jadi lah biskut lidah kucing ni atau rainbow cookies dan macaron.

Kedua cookies ni memang manis sangat, anak-anak kaknoor memang fav habis ni, begitu jugak kalau di hidangkan masa raya memang dua biskut menjadi pilihan anak-anak dan orang dewasa jugak.

Untuk yang nak merujuk resepi boleh lah ke SINI RESEPI RAINBOW COOKIES




Jamu mata ya, untuk Bruneian boleh tempah jika ada yang bekenan dengan kedua biskut ni di nombor kaknoor
Pm/Wa 8739160

28 comments:

  1. RAINBOW COOKIES DAN MACARON DISUKAI KANAK2 SBB SEDAP CANTIK PULA WARNAWARNINYA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg budak2 suka sngt dgn sekut ni P, orang tua pun tumpang sekaki hehe

      Delete
  2. wow cantikya kaler maler kedua2 kukis ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat rumah ni kalau yg kaler maler ni mmg fav durang ni Lina layan je lah

      Delete
  3. Biskutnya colourful dah tentu budak2 suka.

    ReplyDelete
  4. Biskutnya colourful dah tentu budak2 suka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang tua pun suka jugak ni kakzai apa hal kan!!

      Delete
  5. Asalamualaikum kak..salam jumaat kak....ari tu masa raya teringin nak beli biskut belang2 tu. Tapi harganya mahai bebenor....huhu...nak buat tak reti...yan memang gagal pukul putih telur..tak pernah menjadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumuslam yan, mmg mahal yan itulah kena buat sndiri puas makan, lagipun senang je pun tak susah sngt hanya guna putih telur je dan bahan2 asas lain lah, baca resepi elok2 insya allah jadi tu

      Delete
  6. Gambar yg dipaparkan pun dah memikat mata KakNoor
    Apa lagi kalau dpt masukkan dlm mulut:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jamu mata dulu kakzakie utk yg jauh2 ni kan
      yang dekat only boleh rasa heheeeee

      Delete
  7. salams kak nor, berkenan sangat dengan biskut lidah kucing ni
    nanti satu hari nak try buat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. try lah miza tak susah sebenarnya kalau mau kan

      Delete
  8. Salam singgah petang di sink kak noor...sedapnya.....suka tengok tu biskut lidah kucing...cantik lab kak noor....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat malam Mar, lidah kucing mmg cantik tapi lambatttttttt sngt buat, tapi alhamdulillah ramai yg puas hati

      Delete
  9. suka makan tapi tangan x berseni dan menjadink buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eintan, akak pun tak lah berseni sngt ikut je resepi insya allah menjadi lah tu

      Delete
  10. Assalamualaikum.. kak noor.. emm.. Ita pun ada banayak lebihan putih telur tapi tak berkesempatan lagi nak buat lidah kucing ni.. cantik colours biskut2 kak noor...

    Pada yang sudi boleh jenguk2 blog Ita ya... http://ruzitakitchen.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmuslam Ita
      itulah kan kadang2 syg lah putih telur tu nak buang begitu saja
      dok simpan2 dlm petiais baik buat biskut ni

      Delete
  11. pernah cuba buat rainbow cookies tu.. org lain bancuh adunan, I tolong jalurkan aja..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. senangkan syida buat cookies ni cuma lambat je nak jalurkan 6 kaler tu

      Delete
  12. saya suka macaron ! hihi
    Kak Noor , nysa dah follow sini #289 :)

    ReplyDelete
  13. utk org brunei je....rasa nk cari tiket ke Brunie pastu nk pegi cari kak noor heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh boleh sila lah cari tiket JM
      kecil tapak tangan gobok buruk kaknoor tadahkan
      meh la sini ajak SS seekali mesti gamat nanti kan

      Delete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home