Koleksi Gambar Makanan Bicara Kak Noor

Koleksi Gambar Makanan Bicara Kak Noor




ASSALAMUALAIKUM dan salam sejahtera semua nya
SEMOGA sihat walafiat ya walau di mana pun berada
HARI NI kaknoor hanya nak kongsikan gambar photogrid dari koleksi resepi masakkan 
YANG pernah di letakkan dalam blog kaknoor
PADA yang baru kenal kaknoor sebenarnya dah lama kaknoor
BERBLOGGING kongsikan resepi masakan ni sejak tahun 2012 bulan Mac
DAH 3 tahun lebih dah kan, kalau budak-budak dah pandai berlari dah ni..


Kalau ada yang nak mencari resepi boleh lah taip gambar makanan yang kaknoor dah tulis tu contohnya

Boleh cari sendiri ya itu pun kalau ada yang sudi lah
Kalau tak pun sila lah jamu mata je ok
Sambil-sambil telan air lioq haha..

Ok bila ada kelapangan insya ALLAH kaknoor akan ke blog adik-adik semua, 
Menunggu green light ni untuk bereskan kerja jab, biasalah kalau hari sekolah macam ni memang seharian busy dengan cucunda sorang ni.  Rasa nya ada jugak geng kaknoor disini yang dah bercucu kan, cuba angkat tangan siapa yang dah bercucu disini, yang pasti yang kaknoor tau adalah
Kak Zai & Kakcik je kan

35 comments:

  1. Asalamualaikum kak...yan angkat tangan...yan dah ada cucu :-))...

    Pasti yan klik kak...blog akak kan salah satu inspirasi masakan yang yan suka terjah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmulsam yan, oh ya terlupa la yan..
      dah nampak tu yan angkat tangan hehee

      Delete
  2. kak pun dh ramai cucu noor...semua pic makanan yg sedap2 tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kah P sebab P jarang sebut pasal cucu tu lah ingat belum ada cucu lagi kita serupa lah tu

      Delete
  3. Cantik gambar-gambar yang Kak Noor snap. Pandai Kak Noor ambik gambar. Memasak jangan ceritala, memang dah pakar. Kak Noor snap photo guna camera apa yea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radhia..alahai terimakasihlah di atas pujiannya..
      biasa saja pun rasa nya ramai lagi yg lebih terer ambik gambar dari kaknoor
      Camera yg selalu kaknoor pakai Nikon D3100 je Radhia

      Delete
  4. saya ni kan, jeles sangat ngan orang pandai masak cam kak noor..jeles...jeles..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan lah jeles sangat Sal kang kalau datang kesini apa yang kaknoor nak hidangkan heheee

      Delete
  5. Terima kasih kak Noor! tak kedekut bagi resepi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ilmu masakkan je Sweetie tak payah nak kedekut sangat pun kannnnnnnn

      Delete
  6. Tengok gambar pun dah telan air liur ni kak noor...
    Saya pun selalu masak banyak ikut resepi kak noor .
    Bestlah kak noor berteman cucu ....sya ni 3/4 thn ni blum lah dpt merasa lagi menimamg cucu agaknya.

    ReplyDelete
  7. Tengok gambar pun dah telan air liur ni kak noor...
    Saya pun selalu masak banyak ikut resepi kak noor .
    Bestlah kak noor berteman cucu ....sya ni 3/4 thn ni blum lah dpt merasa lagi menimamg cucu agaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih Saniah sudi mencuba resepi kaknoor, kaknoor sangat berbesar hati
      tapi kalau ada gambar lagi best nak jugak kaknoor tengok hasil dari Saniah
      tkpe Saniah muda lagi kang ada cucu terus dpt pangkt nenek tu

      Delete
  8. Manalah kakak tak tergoda tengok semua tu KakNoor
    Ada juga resepi KakNoor yg kakak dah ikut sebenarnya
    Cuma nak tayang malu sebab yg kakak captured tak cantik macam gambar KakNoor sedangkan resepi dah ikut

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yeke kakzakie terimakasihlah kerana sudi mencuba resepi kaknoor walaupun hanya resepi biasa2 saja pun
      tak kisahlah kakzakie captured tak cantik pun sbb kita nak rasa sedap je kan bukan nya tang cantik tu heee

      Delete
  9. Lepas ni bolehlah kak Zai C/P resepi noor, tq ya.

    Kak Zai macam tak ada cucu aje setahun sekali baru jumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila kan lah kakzai copy paste resepi tu
      kesian kakzai kan sbb cucu dok jauh
      saya ni cucu pagi2 dah dtg kerumah, tenghari baru umi nya dtg ambik
      ada lah penghibur jugak di siang hari tu

      Delete
  10. Salam singgah sini kak noor....tengok gambar-gambar masakan kak noor ni buat diana tertelan-telan air liur lah kak noor...hihi....semua sedap2 lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk malam ni telan lah dulu Diana esuk2 baru try satu persatu ya
      banyak tu resepi kat sana pilihhhhhhh

      Delete
  11. Pagi2 telan air liur....glup! glup!...lapo dibuatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah dua hari ni kakrose masih tak telah air liurrrrrrrrr ni

      Delete
  12. k noor x teringin ke nak terbitkan buku masakan sendiri?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rin sayang..
      dah ada pun 2 buah buku kaknoor cuba tengok kat belah kiri blog kaknoor ni.
      1. Kompilasi Masakan Tengahari
      2. Resipi Blogger
      Ada jual kat book store seluruh Malaysia, cuba Rin sekodeng ya

      Delete
  13. cantik2 gambar makanan yg KakNor ambil..nengok pic pun dah tau sedap...
    sy ni lambat lagilah nak merasa bercucu... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Atie..
      orang muda memang lah lambat lagi tkpe insya Allah dah jadi V macam kaknoor ni memang lah kena merasa cucu kan takut tak sempat pulak nanti

      Delete
  14. wah tengok gambo pun bikin lapo kak nor!
    boleh hulur sikit dak?
    nak buat malas sangat ni! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh hulur memang Yana lah orang pertama kaknoor bagi sebab berani minta hulur kat sini hahaha
      cer imagine kalau ada tangan yg keluar dari laptop tu, Yana berani tak nak ambik atau lari lintang pukang ..
      lupa nak ckp thanks sbb sudi singgah sini heheeee

      Delete
  15. Semuanya nampak sedap...terutamanya nasi kerabu tu...nyum2

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi kerabu mmg permintaan ramai kalau buat Fidah..

      Delete
  16. Kak Noor pun ada buku resepi kan....saya pernah jumpa buku resepi kak Noor tu tau....cuma belum terbeli jer hihi...

    ReplyDelete
  17. K Noor..dah boleh buat buku masakan ni K Noor...semuanya sedap2 belaka.

    ReplyDelete
  18. almost 3 years eh kak Noor mesti dah beratus resipi yg kak noor dan cipta...menarik tu semua gambar makanan dan resipi tu cantik...tgk je dah terliur

    ReplyDelete
  19. JM x leh geng ngan kak Noor lagi...jgn kata cucu..anak pun x de lagi hikss

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home