Kacang Rebus Noxxa Je Jajan Tengahari Ni

Kacang Rebus Noxxa Je Jajan Tengahari Ni

Assalamualaikum dan selamat tengahari
Semoga sihat walafiat hendaknya pengunjung setia blog kaknoor ni, jutaan terimakasih pada semuanya yang sudi singgah meninggalkan komen2 indah, pada silent reader mesti keep silent je kan terimakasih kerana sudi membaca.
Hari ni mesti ramai yang sedang berehat bersama keluarga kan,  ada yang pergi majlis kawin ke? kalau takde jom rehat-rehat makan kacang rebus ni, kacang ni memang fav sangat pendekata apa saja yg berkacang memang cintan cintun.
Kebetulan baru ni pak haji "kekasih hati hamba"  hahaha terbeli kacang sebab dia tau " mak andeh " dia memang suka sangat dengan kacang ni, walaupun pak haji tak makan kacang, tetap jugak dia ingat mak andeh dia ni, mesti happy bangat kan walaupun hanya sekadar kacang mentah. Kebetulan jugak dah ada noxxa ni nak terai lah rebus kacang ni Alhamdulillah selepas di cuci bersih masukkan dalam noxxa bersama air secukupnya, set kan Hp 12 minit insya Allah kacang akan lembut dan boleh santap dah dengan sedap nya.
Ok cukup dulu untuk hari ni jumpa lagi esuk lusa ya happy weekend semua nya.

18 comments:

  1. ralit kalau dah start makan kacang ni...hihi..mak andeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sngt nohas tak sedar tiba2 kosong bakul tu

      Delete
  2. Salam singgah sabtu kak noor....seskali ² makan kacang ni kak noor sedap juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. menu jajan paling simple Diana kacang rebus

      Delete
  3. Kak Zai pun suka makan kacang ni tapi selalu beli dah siap masak malas nak merebus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah selera kita kak zai suka kashanggg

      Delete
  4. Skrg payah nak jumpa kacang mentah ni Kak Noor..
    Tengok kacang rebus kak noor wlpn purple.. tentu sedapkan..
    Saya pun suka kacang rebus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kacang rebus ni kalau jumpa kt pasar malam ke mmg tk boleh tinggal ni Yatie suka sangtrr

      Delete
  5. Tak pernah makan lak yang warna ni...nampak sedap tu K Noor..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa mcm biasa je Wa waalaupun kalernya purple sikit

      Delete
  6. Dah lama tak makan kacang rebus gini kak...
    cita akak tu mcm en.abe kita bila nampak tempe mesti beli sebab bini suka makan walaupun dia tak makan tempe..

    ReplyDelete
  7. mak andeh suka kacang ya patutlah pak andeh belikan heh..heh..

    ReplyDelete
  8. kacang mentah kat segamat dah tak boleh beli kak..banyak kali terkena...luar cantik ..dalam berlapuk

    ReplyDelete
  9. Husband saya pun suka sgt kacang.. tp kena avoid sekarang coz of gout.

    ReplyDelete
  10. kacang rebus! saya pun suka makan
    mau ralit dibuatnya

    ReplyDelete
  11. Camne KN tau 12 minit jer merebusnya yek.... Agak agak ke mmg dah tertulis KN? Jadi penyiasat pulak saya hihi.....

    ReplyDelete
  12. Aiza suka makan kacang.. Selalu beli yang dah siap.. Hehe..

    ReplyDelete
  13. mestilah syg sama mak andeh!!! pandai masak tu....mmg rugilah kalau tak syg...kalau tanya JM..sayang sama mak andehtak? mestilah syg!!!!

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home