Mengimbas Kenangan Di Paris Disneyland, Syida Jom Verangan Lagi!!!

Mengimbas Kenangan Di Paris Disneyland, Syida Jom Verangan Lagi!!!


ASSALAMUALAIKUM dan selamat malam untuk semua nya.
Hari ni no menu ya, kaknoor nak tiru macam Syida QASEH ABADI tu ..
Mengimbas pengembaraan yang paling menjimatkan hehee, korek-korek kisah 3-4 tahun lepas hahah, sekadar menghimbau kenangan oklah tu Syida jangan marah tau kaknoor ikut-ikutan U lah ni..
Boleh jugak Syida berangan kesini kan hehee, kaknoor macam nak pergi lagi je, tapi sebelum tu verangan dulu lah....

 Gambar ni semua nya masa di Disleyland Paris, kebetulan bulan disember masa kaknoor dan family kesana, jadi memang sejuk sangat kebetulan snow sedang turun.


 Jalan-jalan sampai lenguh lutut kaki letih.


 Macam ada je orang dok tengok kami bergambar kat pokok Krismas ni kan
nampak tak??


 Sungguhpun sejuk tapi nampaknya orang ramai macam tak menghiraukan pun masih jugak berjalan kesana kemari kann..


 Puaskan hati anak-anak yang teringin sangat nak kesini, tapi masa anak-anak yang lain dah berjalan jauh tinggal dua orang anak je yang menemani mama dan bapa hahaa tukang jadi cameraman.


 Bukan kita saja yang jakun bila kesini tengok omputih pun sama jugak jakunis nya hahaha tengok tu tak feduli pun nak ambik gambar kannn..


 Snow disana sini memang cantik sangat bila nampak putih2 snow tu..


 Membiarkan anak-anak yang lain bermain snow didalam kami yang veteren ni dah tak sanggup sampai nak keluar pagar dah mencari secawan kopi untuk memanaskan badan..


 Nak tunjuk terer lah konon ni dalam snow sedang sibuk jugak nak bergambar makcik sorang ni kannnn haha..


Bila lagi nak bergambar dengan "pakto" ni kan haha
Bekas marka dulu-dulu sekarang ni dua-dua dah meniti usia yang tak remaja lagi...
Cukup dulu setakat ini kenangan lama, sebenarnya masih banyak gambar-gambar lama takut U all jemu pulak cukup cukup lah tu kan...
K babaiiii...

51 comments:

  1. wah di Paris tika salju memutih...sejuk sgt tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sejuk sangat masa ni P tercapai hajat anak2 nak jumpa salju main sampai tk hengat dunia..

      Delete
  2. untunglar mak dpt gi paris tuuu., ;p syida sila lap air liur meleleh tuuu., huhu2

    ReplyDelete
  3. Akak & pak Aji muda trang tang tang lagi masa gi paris eh, tengok gambar last tu masih muda,....
    petua nak awet muda kena duduk tempat bersalji, umur pun difrozenkan sekali....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mana lah muda sngt Diana ni gmbr 4 tahun lepas masa tu dh 1/2 abad hahaha tulah kan kena dok tmpt sejuk kot supaya umur pun dpt frozen hehe

      Delete
  4. patutlah tersedak2 tadi..rupanya ada yg menyebut.. untunglah Kak Noor dapat main snow.. ini dapat pegang ais dlm freeze kat rumah aja... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..samalah kita.nak up sikit, pegang kat I-City

      Delete
    2. pergi I-city, kawan2 xmau masuk.. xdak geng..so cancel.. sob..sob..

      Delete
    3. selalu pun dok sebut nama syida ni syida je tak tau hehee
      ok tak syida bila nak join kaknoor ni

      Delete
  5. bukan Syida je, saya sorang je tumpang sekaki..jangan kaknoor imbau kenangan di Liverpool, nanti saya pulak makan hati..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru je teringat nak pi Liverpool bila2 Sal hehee tkpe kan murah je kan jenjalan macam tu bak kata Syida kannnnnnnnn

      Delete
    2. yelah syida dia pi ostolia bessst kannn siap menjelajah ladang lagi

      Delete
  6. Replies
    1. sangat mengusik jiwa Nieda kalau dpat mmg nak lagi ketempat sejuk2 macam tu

      Delete
  7. Cantiknya Kak Nor...gambar yang akak dengan Pak To....cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala winter sonata tak Fida ?? heee thanks lah apa2 pun ya dah tua dah pakto dan makto ni heeee

      Delete
  8. Seronok dapat pergi Disneyland Paris. Kak Zai nak tanya noor ada borang handbag tak hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best kakzai bercuti dgn family anak2 teruja dok main snow je
      tkde lah kakzai katalog handbag tu..

      Delete
  9. Bestnya...bila la nak merasa g obersea

    ReplyDelete
  10. Salam Kak Nor..
    amboii mengimbas memori jugak ye...hihi..
    apapun memang best nengok... siap ada salji lagi... anak2 pasti teruja sgt..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. walikmusalm Atie yalah terus jakunis anak2 bila tengok salji tu

      Delete
  11. Kenangan macam ini memang tak mudah dilupakan KakNoor
    Kakak suka tengok gambar-gambar macam ini.. teringin juga tapi entah bilalah agaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki anak2 jugak kakzakie kalau tk diarang belajar kt snaa mana mungkin kaknoor nk jln jugak ini kira nya sambil meyelam minum air lah

      Delete
  12. Merah hidung Kak Noor tahan kesejukan.
    Jangan marah ya bergurau ja.....
    Menarik juga tengok Disney Paris lain suasana dengan Disney Japan pula.
    Bilalah nak sampai sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg menahan sejuk diana, sabo je kalau tk mmg tkde gmbr kan, kaknoor belum ke disneyland japan lalau ada rezeki nak jugak merasa

      Delete
  13. bestnya kak noor ...
    entry pasal kenangan mengusik jiwa ni.. :)

    nk berangan jugak lah p sana..main salji..bwk anak2..insyaALLAH suatu hari nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. berangan ok je ruby tk perlu bayar pun, anak2 yg best kalau tempt ada salji ni kita mak2 ni terasa sejuk mencekam

      Delete
  14. amboiii....kak noor pun dh join QA berangan ehhh...sy pon nk join berangan jugak la kalau mcm nih....xbayar kan kak noor...hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tk bayar tu lah kita boleh berangan deanna walaupun dimana saja korek je gmbo lama2 hahaha

      Delete
  15. Replies
    1. sangt mengusik jiwa yan seolah mengorek2 je nak suruh jalan

      Delete
  16. Replies
    1. hehe org penang kata marka JM boyfriend tu hahaha

      Delete
  17. Disneyland Paris? sah!! JM hanya mampu berangan je

    ReplyDelete
    Replies
    1. berangan tk salah pun JM tk jugak kuaw duit so bebas nk berangan kemana2 jom gi parisss

      Delete
  18. Gambar bawah sekali tu sweet sangat Kak Noor....mcm pasangan sedang honeymoon je gayanya hihi ..

    Saya ni bilalah nak sampai negara orang agaknya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sweet n sour dah kot hainom baru lah betul berbulan madu di salji knnn
      insya Allah hainom mana tau rezeki anak2 nnt sampai lah ke oversea

      Delete
  19. Wa belum sampai lagi disneland Paris ni k Noor.. tapi yang bab ada salji tu ,memang bertuahlaaa....cantik sangat gambar2 tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah Wa nk nk jd rezeki anak2 kot masa landing kt heathrow pun suhu dah minus 1 alhmdulillah dpt jugak anak2 bermain salji ahernya

      Delete
  20. bestnya dpt tgok snow dekat disneyland paris....best best best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillahhh dear bukan senang jugak nk aiming snow ni kan

      Delete
  21. Wah.. bestnya ni kak noor.. musim dah kembali sejuk kat sini teringat2 pengalaman ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pengalaman yg tk dpt di jual beli hehe kan Aisy rezeki alhamdulillahh

      Delete
  22. org yg sanggup meredah salji ni selalunya org yg x pernah jumpa salji mcm kita ni . pedulik apa sejuk ... redah je ... alang2 dah sampai kan ... heheheee

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home