My Chicken Nugget Bruschetta Yang Menyengat Pedas

My Chicken Nugget Bruschetta Yang Menyengat Pedas


ASSALAMUALAIKUM 
Selamat petang untuk semua nya.
Menu simple untuk petang yang dingin ni.
Boleh untuk di gandingkan dengan kopi atau teh, pagi ke petang pun boleh aje.
Untuk bekalan anak-anak atau untuk picnic-picnic sangat sesuai sebab senang nak packing.
ALHAMDULILLAH mengenyangkan!!!





BAHAN
beberapa ketul kepingan nugget ayam ready made digoreng dan dipotong dadu
Roti Peranchis secukupnya di potong tebal 1 inci atau sukahati lah
Keju mozarella secukupnya
Oregano atau parsley secukupnya
Sedikit serbuk lada hitam
Sedikit ciliflakes nak banyak lagi best ni..


PANASKAN oven 200'C 
SUSUN roti peranchis dalam tray .  Mula nya nak masukkan roti ni dalam lubang pan tu, tapi tak muatlah pulak, jadi kaknoor just letak di atas lubang tu saja.  Boleh jugak di sempitkan masuk roti ni jadi nya bila siap dia akan jadi bulat lah.
LETAKKAN nugget yg telah digoreng dadu, susun lah bagi rata diatas roti.
TABURKAN dengan cheese mozarella, kemudian oregano atau parsley dan serbuk lada hitam dan cili flakes
BAKAR lebihkurang 8-10 minit sehingga keperangan 
KEMUDIAN dimakan time panas- panas


 Sebelum masuk oven


 Selepas di oven oregano agak hitam


 Close-up sikit my bruschetta ada bran!!!!



Sila jamu mata saja ok petang-petang ni.
DiBrunei masa ni dah magrib tau!!
Masa ni sedang bertelekung menunggu waktu isyak sambil menulis blog hehe..

24 comments:

  1. Adoi mengoda...yan baru sudah makan ni kak..terasa lapo balik :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. esuk boleh buat ni yan kalau baru mkn malam hehe lapo?? tk baik mkn malam2 ni kan

      Delete
  2. Boleh cuba ni.Kak Zai selalu buat tapi intinya tuna dlm tin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuna pun ok jugak kakzai pokok nya terpulang selera sendiri lah kan

      Delete
  3. kalau nk gi piknik dgn famili time cuti sekolah elok bawa bekal bruschesta ni lupakan sandwich heh..heh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah P sesekali tukar lah selera dripada sandwich boleh cuba bruscheta ni mudah ja pun kan

      Delete
  4. kreatif sungguh kakak saya ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak makan Ana mesti kena kreatif walaupun hanya nak masuk mulut kan

      Delete
  5. Nk buat juga lh kak noor...kalau anak2 ni mesti suka buat sarapan atau minum petang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak-anak kaknoor sekali hadap saja ni saniah mmg fav budak2 ni

      Delete
  6. Salam kak noor! sedap nya pepagi singgah terbayang bayang pedas ! fuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. walikmuslam alahai nama pun kehalusan kelembutan kalau jumpa orangnya mesti lemah lembut jugak ni kan
      lagipedas lagi kick ni dear

      Delete
  7. Assalam Kak...kretif betul org yg pandai masak ni..ape2 boleh jadi..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmuslam julsss
      kreatif la sangattt ni tapi mmg hobi nak makan yg cantik2 ikutkan je hati ini Julss

      Delete
  8. cheese meleleh...cili flakes byk2..sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat nohas cili dan cheese mmg tak dpt di pisahkan

      Delete
  9. Sedap-sedap...saya nak letak keju chesdale banyak2 nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh Fida selera di tangan tukang masak sendiri gohead je

      Delete
  10. Nampak menarik & sedap... nanti nak try gak la

    ReplyDelete
  11. menyengat pedas?..berasap tak telinga ;p

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home