Pelbagaikan Dekorasi Pie Supaya Lebih Elegan

Pelbagaikan Dekorasi Pie Supaya Lebih Elegan

Assalamualaikum dan selamat petang untuk semuanya.  Apa kabar agaknya adinda-adinda kaknoor? Semoga sihat sejahtera hendaknya dimusim cuti sekolah ni. Ibu-ibu mesti sibuk memasak untuk anakanda yang sedang bercuti masa ni kan, kalau buntu tak tau apa nak dihidangkan jom tengok koleksi dekorasi pie ni kalau ada yang bekenan boleh lah dibuat untuk hidangan keluarga.  Mesti diaorang suka. Kaknoor kongsikan tips dan gambar saja lah ya yang di ambil dari Pinterest.
Memang menarik pada penggemar pie kan, kalau malas nak uli tepung boleh aje guna pastri pie jenama KAWAN tu banyak dijual di supermarket.  Untuk filling terletak di tangan sendiri nak yg agak masin-masin boleh letak ayam or daging,  tpi kalau suka manis letak je buahan kegemaran sebab takde salah pun.
Memang sedap pie ni kaknoor tunggu sedikit waktu akan try jugak ni hehe
Hari ni jamu gambar dulu ya, esuk lusa jamu yg betul-betul ok..

30 comments:

  1. Replies
    1. orang putih mmg kreatif sngt cheqda kan dprd kita orang coklat ni ahha

      Delete
  2. Replies
    1. betul tu Nieda jgn pembakar semangat jugak utk kita supaya lebih berseni mcm omputih ni kan

      Delete
  3. Wah...banyak seninya ya Kak Nor...saya suka bab hias ni...tapi nak buat doh takut tak jadi....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh guna doh yg sedia terjual tu Fida kalau takut tk jdi, dah expert nnt baru lah boleh try doh sendiri

      Delete
  4. KALAU KREATIF N RAJIN MMG MENJADI NI NOOR...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul P ditambah pulak jika ada ruang masa yg bnyk mmmg terbaik hasilnya

      Delete
  5. Cantiknya tapi mesti ada sifat rajin dan kreatif kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kakzai niat mmg dh ada nk buat tpi masa belum mengizinkan lgi

      Delete
  6. waalaikumsalam kak...kurang sihat sikit kak...

    setakat ni belum jumpa pastry pie...baru jumpa yang puff...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohyee kaknoor berdoa semoga lepas ni Yan sihat walafiat lah ya

      Delete
  7. nampak mudah...tapi susah..huhu...tapi kalau tak cuba ..tak tahu skill tahap mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sngt yan kena cuba dulu baru tau kebolehan kita kan

      Delete
  8. nak buat bukan main lagi, last masuk mulut habis x tak berseni..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau fikir mcm tu mmg kita malas nk buat apa2 syida sbb last2 mmg kena ngap kan, tpi fikir keupayaan diri kita menghasilkan pie yg cantik menawan siapa saja yg memandangnya hehee kann

      Delete
    2. ahahah okay Syida lawak.. CT rasa kalo utk org yang suka masak2 n mmg kerja bidang ni.. itu adalah kepuasan.. kalo kami yang bidang makan je.. kami hanya fikir outcome dan rasa =P

      Delete
    3. hahaha bidang kita berbeza Ct kan satu masak dan satu makan btw buatlah apa pun ikut hati sendiri kan

      Delete
  9. Cantik dan kemas je dia buat kulit tu kak noor.. macam sudah je kalau aiza yang buat.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 mmg susah Aiza alah bisa tegal biasa ksn insya Allah kena ada kesungguhan jugak ni

      Delete
  10. Kak Noor saya dah try buat pie sekali hari tu....sebabnya terliur tengok pie Kak Noor.
    Kak Noor....rasanya mcm tak mungkin jer saya menocang bagai mcm tu hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn lah ckp tk mungkin hainom mana tau utk si abang atau adik birthday nnt hainom buat cantik2 pastu tulis nama happy birthday!!! mmg best drpd potong kek baik potong pie kan

      Delete
  11. tengok tu cherry kat pie tuuuu ohno !! ahaha.. sinful sangat ni..
    cepat Kak Noor buat kami tngk gambar pun jadilah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabaqqq Ct mood ni entah dimana ni tk tau nk cuti tk lama lgi ni hehee

      Delete
  12. kalau CT hurm.. pie yang basic pun tah tah hancur lebur ahaha.. apa lagi yang belit2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sempt kak noor tunjuk kan kat Ct naaaa

      Delete
  13. mampu tgk je lah..nak buat? hancus!

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home