Chef Sue Arukin Yang Peramah

Chef Sue Arukin Yang Peramah

Assalamualaikum
Salam sejahtera dan salam jumaat.
Hari ni kaknoor nak mengimbas kenangan jumaat  lepas bersama chef Sue uang datang ke Brunei Darussalam, rasa nya ramai yang kenal dengan chef Sue ni kan.  Dah banyak buah buku resepi yang pihak karangkraf terbitkan buku chef Sue ni.
Chef Sue jugak famous di majalah- majalah masakan seperti SAJI, RASA, NONA, JELITA  dan macam-macam lagi. Tak kurang jugak siapa yang selalu mendengar radio kadangkala chef Sue jugak dijemput untuk berkongsi menu di radio, tak sure jugak kaknoor radio mana.
Itu lah Chef Sue Arukin yang datang ke Brunei ni untuk menemani anaknya dalam program pertukaran pelajar Malaysia dengan Brunei. Alhamdulillah semua nya
sudah berlalu dan tinggal kenangan. 
Chef Sue Arukin memang sangatlah peramah dan tak sombong walaupun dah banyak negara dia pergi untuk menjadi duta masakan tertentu dan menang macam-macam pertandingan tapi sangat low profile, mudah sangat bergaul dengan chef ni, semoga Allah temukan lagi kaknoor dengan insan yang peramah
INSYA Allah.
Minggu ni mesti ramai yang bercuti balik kampong kan, selamat bercuti untik semua ya, jumpa lagi di entri seterusnya ya bye...

7 comments:

  1. WAH BERTEMU RAKAN SEPERJUANNGAN MESTI SGT MENGGEMBIRAKAN...

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah pertemuan dua insan hebat dunia masakan dan penulisan buku.. selamat bercuti buat kak noor sekeluarga juga ye :)

    ReplyDelete
  3. Kak Noor saya tak berapa kenallah, mungkin saya kurang rajin masak agaknya hihi...resepi pun jarang belek tu yg tak kenal tu hihi...

    Wah...ni kiranya chef bertemu cheflah ni ek....mesti borak pasal resepikan....hihi

    ReplyDelete
  4. Kak Noor saya tak berapa kenallah, mungkin saya kurang rajin masak agaknya hihi...resepi pun jarang belek tu yg tak kenal tu hihi...

    Wah...ni kiranya chef bertemu cheflah ni ek....mesti borak pasal resepikan....hihi

    ReplyDelete
  5. Wah..mesti best bila dapat berjumpa dengan rakan persejuangan.

    ReplyDelete
  6. tentu banyak cerita yang dikongsikan

    ReplyDelete
  7. Saya bayangkan bila chef-chef bertemu, mesti dok cerita pasal masakan ajelahkan, KakNoor!

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home