Orkid Di Agro Technology Park Brunei Yang Sangat Cantik Menarik

Orkid Di Agro Technology Park Brunei Yang Sangat Cantik Menarik



ASSALAMUALAIKUM 
Selamat berhujung minggu untuk semua pengunjung blog kaknoor.
Hari ni kaknoor nak kongsikan gambar menarik orkid weekend lepas.
Sempena birthday Tokwan dan anakanda yang lepas kami jenjalan je kat Brunei ni .
Agro Park ni memang best sangat banyak orkid dan bunga-bunga lain yang di pamerkan.
Kalau bekenan boleh saja membeli terus kat sini, tapi kaknoor hanya jalan cuci mata je pun sebab takut tak terbela nanti mati sayang je kan, jadi biarlah kat Agro ni je. 
Bila rindu boleh lah datang lagi tengok kan hahaha..












Memang geram sangat tengok segala orkid-orkid tu.
Tapi apo dayo dah banyak orkid kat rumah ni yang mati tak terjaga.
Sabar saja lah tunggu masa santai mana tau suatu hari yang cerah esuk lusa ke kan..


12 comments:

  1. salam hujung minggu kak, cantik2 semuanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy weeknd utk nohas jugak
      cantik sngt ksn nohas dpt amik gmbr jdi lah

      Delete
  2. subhanallah cantik sungguh semua orkid2 tu mesti mahal harganya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg geram sngt P dgn orkid ni tpi harganya pun boleh tahan jugak mahal nya

      Delete
  3. Salam kak Nor... sukanya nengok bunga orkid yang bermacam-macam warna dan corak ni... Cantik sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumuslam Zila sama lah kita suka sangat dgn orkid ni dpt belai2 orkid orang jadi lah kannnn

      Delete
  4. Memang cantik2 bunga orkid nih, arwah mak ayah saya dulu suka tanam orkid

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa nya orang veteren mmg suka dgn orkid ni termasuk kaknoor mungkin umur kaknoor dengan arwah mak ayan azra hampir sama apa kan sbb tu lah minat orkid

      Delete
  5. Sayakan KakNoor memang tak minat bunga. Nak tanam, lagilah tidak. Jadinya, saya tak 'oh, wow!oh, wow!' tengok gambar orkid ni, KakNoor. Kejam tak komen saya? Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoiiiii MD sampai langsung takde oh wah bla bla dgn orkid kaknoor ni, mmg kejam tau!!!
      eh macamana boleh tk komen?? hari2 akak tempah tiket kerumah MD hehee

      Delete
  6. Oh banyak jenis moth orkid di sana ya.

    ReplyDelete
  7. subhanallah cantiknya..kalau atuk sy tengok tang tu jgk dy ajak sy g kedai bunga orkid..nangis2 klu dy tgk orkid berkembang mcm ni

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home