Sessi Belajar Baking Dengan Chef Aini Salim From Singapore

Sessi Belajar Baking Dengan Chef Aini Salim From Singapore

Selamat malam semuanya.

Hari ni seharian membaking dengan chef Aini, Alhamdulillah banyak dapat tips dan secret membaking kek lapis.

Bukan senang jugak nak berdating dengan chef ni, alhamdulillah kali semasa chef Aini di Brunei sempat kaknoor belajar dengan chef yang sangat banyak pengalaman dalam dunia lapis melapis kek.

Sebab itu kek lapis ni mahal harga nya, telur yang digunakan utk sebijik kek ni ada yang hampir satu tray means 30 biji jangan terkejut pulak tau!!!

Maka nya kek lapis ni sedap dan lembut jugak tahan lama sebab bahan yang digunakan memang terbaik lah. Lepas ni boleh lah try baking kek lapis pulak hehe
Mudahan lah menjadi yee..

Oklah cukup untuk malam ni
Happy weekend lagi ya
Macam sekejab je esuk dah weekend pulak!!

7 comments:

  1. HAI..ASSALAMUALAIKUM...JALAN-JALAN SINGAH SINI..NICE ENTRI..INSHAALAH MENJADI,ALL THE BEST AND GOOD LUCK..

    ReplyDelete
  2. Asaalamualaikum....

    Betul tu kak... kek lapis sedap....tp renyah nk buat...

    Makcik sy tere buat... hi hi hi... tp dia dok jauh so sy pun xde g blajar dgn dia utk buat

    ReplyDelete
  3. JAUHNYA CHEF AINI DATANG ...ATAU MEMANG DIA DAH JADI ORG BRUNEI?

    ReplyDelete
  4. TAMBAH ILMU SELALU NOOR XTAU KENA BLJR DRPD YG LBH TAHU...KAK TAHU BACA N MKN JER NOOR HEH..HEH..

    ReplyDelete
  5. Wah lepas ni memang kena borong telur ayam banyaklah.
    Berpapan-papan hehehe....

    ReplyDelete
  6. Baguslah KN ni, tak berhenti henti belajar walaupun dah ada buku resepi. Anak KN ada tak yg menurun KN agaknya ek?

    ReplyDelete
  7. Ooo byk juga rupanya telur yg digunakan... sampai 1 papan? Uish...

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home