Benih Maman Dan Terung Pipit Dari Australia

Benih Maman Dan Terung Pipit Dari Australia


ASSALAMUALAIKUM 
Selamat petang untuk semua ya.
Saje nak kongsikan berita gumbira yang kaknoor dapat dua tiga hari lepas.
Benih maman dan terung pipit dari seorang rakan Fb yang tinggal di Australia
Kak Eve Lerno, terimakasih banyak-banyak untuk Kak Eve sebab sudi bersusah payah menghantar benih ni, walaupun kaknoor  cakap tak payah antar sebab ada jugak yang try antar barang pada kaknoor tapi akhirnya hilang di lautan Hindi kata Huda Nhhas, tapi yang dari kak Eve ni selamat sampai pulak, itu lah di namakan rezeki ye tak!! Sebelum ni Huda dan JM pun ada hantar pada kaknoor tapi sehingga kini memang tak de langsung, bukan rezeki lah tu namanya, dan kaknoor pun mohon maaf jugak pada kedua adinda JM dan Huda susah2 antar barang tapi akhirnya tak sampai ketangan kakNoor.



Ini adalah benih sayur maman yang dikirimkan oleh kak Eve pada kak Noor, mungkin ada adik-adik yang tak tau jugak sayur maman ni, sebenarnya ni sayur legenda lah dulu-dulu punya sayur yang di buat jeruk maman, memang lama sangat kaknoor tak makan sayur ni, alhamdulillah nanti nak buat kebun maman pulak.



Ini pulak benih terung pipit, jugak kaknoor selalu beli je kat tamu disini tapi pokoknya takde, rupa nya kat Australia pulak yang ada benih semua ni, dah terbalik sepatut nya orang Australia minta dari Brunei, tapi orang Brunei pulak yang minta dari Australia.  Ada-ada saja dunia sekarang ni kan.



Nampak tak Brunei Darussalam tu heheee



Ini lah kak Eve//Hawa yang hantar benih ni.
Kalau kak Hawa nampak ni thanks banyak ya hanya ALLAH saja yang membalas budi baik Kak Hawa Lerno ni ameen....

19 comments:

  1. Wah jauhnya terima benih sayur tropika. Maman tu sedap makan dengan nasi panas bila dah dijerok. Emak Mak Long biasa buat dulu-dulu. Terong pipit tu Kak Noor masak apa...nanti-nanti bila dah tanam menjadi tunjuklah gambar ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah maklong dah orang nak bagi terimalah kan, dah ckp tak payah tapi kakak yang baik hati ni nak jugak antar, alhamdulillah sampai dgn selamat, nanti saya tunjuk ya maklong, mudahan tumbuh dgn subur nnt sbb special naik plane lagi benih ni kan

      Delete
  2. Wah..jauh datangnya benih2 tu.... harap2 hidup dengan subur nya :). Kalau maman noe kenal sebab kak rumah mak pun ada tanam...letak dalam rendang sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudahan lah subur Noe sbb memang dh bertahun2 tk makan maman ni

      Delete
  3. masa kecik2 dulu biasa makan jeruk maman..dah berpuluh tahun dah tak jumpa..rindu nak makan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama jugak dgn kaknoor tersngt lama tk makan mmg nostalgia maman ni dulu2 je yg makan

      Delete
  4. wah, jauhnya benih ni datang..")
    maman tu yang buat jeruk maman laa kan?

    Kak Noor, jika berminat nak dapatkan esp shaklee boleh dapatkan dari wawa. sempena ada promosi ni, boleh dapat 15-20% diskaun..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnya, wawa boleh antr ke brunei ni, kalau boleh gtau kaknoor sbb mmg kaknoor nk beli

      Delete
  5. Nampaknya lepas ni boleh kenduri maman ngan terung pipitlah nampaknya ye KN hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah Anom kalau Anom dekat boleh jemput mkn kenduri maman ni haha

      Delete
  6. Nampaknya lepas ni boleh kenduri maman ngan terung pipitlah nampaknya ye KN hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. terong pipit sedap buat sambal dgn petai tu kan Nom

      Delete
    2. terong pipit sedap buat sambal dgn petai tu kan Nom

      Delete
  7. uishh kat austalia pun ada terung pipi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah Mayang sepatutnya orang Australia minta terung pipit dri kaknoor dh terbalik la pulak kan

      Delete
    2. yalah Mayang sepatutnya orang Australia minta terung pipit dri kaknoor dh terbalik la pulak kan

      Delete
  8. assalam kak noor..lama JM x singgah sini..view blog makin cantik

    ReplyDelete
  9. benih maman?..dari australia lak tu...adakah benih tu from australia atau benih dari msia tp kak eve tanam kat sana

    ReplyDelete
  10. terung pipit tu tahu.. mamam tu first time dengar..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home