Gerhana Matahari & Sunnah Yang Perlu Dilakukan

Gerhana Matahari & Sunnah Yang Perlu Dilakukan

Assalamualaikum dan selamat pagi sahabat blogger semuanya.
Hari ni kabarnya akan berlaku fenomena alam gerhana matahari antara jam 7.30 pagi sehingga 9.30 pagi  anggaran waktu yang diambil dari group whatsapp.
Yang berkesempatan bolehlah lakukan ikut kemampuan, semoga segala amalan kita diterima Allah insya Allah.

21 comments:

  1. Wah kak noor dah siap spek mata tu..
    Sunnah yg perlu kita laksanakan sekiranya mampu kan kak nor..
    Saya pulak bendara Jepun kak noor, rugi saya huhuhu
    Jom solat sunat gerhana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. syang ny org bendera jepun ni yatie, kaknoor hanya buat semampunya saja yatie, spek tu anak bungsu beli dia pesan mama jgn tengok direct rosak mata nanti terpaksalah guna spek tu yatie hehe

      Delete
  2. Replies
    1. bahaya tu Idzwa klaau tk pakai spek hitam tu tau..

      Delete
  3. Pagi tadi kak Zai pandang jugalah langit walaupun disarankan memakai speak mata. Suram aje walaupun nampak terang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg mula nya suram je kakzai, tpi lepas tu bila dah awan berarak alhmdulillah dpt tengok dgn jelas

      Delete
  4. kak noor ikut juga menyakksikan fenomena gerhana, gimana kondisi di sana kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula nya memang kurang jelas Kang lepas tu alhmdulillah berkat sabar udh nmpk jelas

      Delete
  5. Kakak tak tengok pagi ini KakNoor sebab dah masuk office ni malas nak turun
    Tengok dari tingkap ada nampak suasana suram/cahaya tak cerah.
    Cantik juga gambar yg KakNoor dpt tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dah di bagi spek oleh anak2 jadi tak sabar lah nk tengok kakzakie hahaha

      Delete
  6. bagusnya kak nor siap ada spek

    ReplyDelete
    Replies
    1. maka nya ietams sbb ada spek tu terus tingin sngt nk tengok

      Delete
  7. sayanglah saya tak get ready dengan spek tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 yang sibuk beli spek ni Rai pakai aje lah kan lebih selamat rasa nya

      Delete
  8. salam , saya tak berkesempatan pun nak tengok td :(

    ReplyDelete
  9. Tadi saya tengok pakai pantulan air kat besen dengan negatif filem lama je, Kak Noor.
    Saya takde spec vogue tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ok jugak farah jakun jugak kaknoor td sbb first time pakai gelap gulita rupa nya salah aiming hahaah

      Delete
    2. hehehe ok jugak farah jakun jugak kaknoor td sbb first time pakai gelap gulita rupa nya salah aiming hahaah

      Delete
  10. Saya tak tengok real pun semalam KN, tengok gambo kat WA jer....
    Wah KN, bukan main lagi dah standby spek, sempat ke tengok kesemalam tu? Hihi...

    ReplyDelete
  11. ada gak tgk hari tu tapi tanpa kaca mata..pastu mata silau huhuh

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home