Pastry Gulung Cheddar Cheese

Pastry Gulung Cheddar Cheese


Assalamualaikum dan salam jumaat semua nya ya.
Dah tak berapa rajin nak buat yang complicated sangat. 
Jadi ternampak resepi ni kat blog FARAH terus teringin nak buat sebab dah ada pastry puff.
Cheddar cheese pun memang selalu ada stok, jadi kaknoor gulungkan je.


Resepi nya sangat mudah asalkan puff pastry dan cheddar cheese hanya dua barang je yang kita gunakan untuk buat ni.



Mula-mula letakkan pastry puff di atas papan pencanai, gelekkan sedikit supaya rata, kemudian taburkan cheese cheddar yang telah di parut di atas pastry dan gulung lah, kemudian potong kecil dan bakarlah dalam oven sehingga kekuningan.



Sedap dimakan bersama sos cili, mayonis yang di campur dengan seaweed atau apa saja sos pilihan, gerenti tak cukup sepotong....
Nak makan sedap mesti kena rajin ok !!

14 comments:

  1. penampilan baru blog..cantik..suka 3x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Mohas coz suka blog kaknoor sampai 3x hehe

      Delete
  2. Salam singgah sini kak noor....sedapnya tengok ni kak noor...

    ReplyDelete
  3. Suka tengok lah header baru blog kak noor ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah thanks sekali lg suka heading tu

      Delete
    2. Betul. Header cantik, fresh new look. Tapi, siapa Allard William kat bawah entri tu, Kak Noor?

      Delete
  4. nilaaaa praasaan mencengkam hati bila tengok makanan2 kat blog ni.. aiyark..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb tu la mungkin Ct tk melintas disini kot takut mencengkam sanubari kahh

      Delete
    2. Hahaha mencengkam hati katanya :D

      Delete
  5. Bestnyer kak noor, kene rajin datang sini.

    ReplyDelete
  6. Cantik menggoda rupa paras cheese puff kak noor :)

    ReplyDelete
  7. Assalam Kak Noor,,kenapa nampak macam ada inti kat tengah,ke ia jadi tersembul keluar selepas di bakar.ilusi optik saya ni!.nak try jugak.

    ReplyDelete
  8. ok..kak...nak makan sedap kena rajin kan kak

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home