Setelah 28 Tahun DiBrunei Akhirnya Ustaz Hj Kassim Pulang KeKedah

Setelah 28 Tahun DiBrunei Akhirnya Ustaz Hj Kassim Pulang KeKedah

Assalamualaikum dan salam sabtu.

Pagi tadi kaknoor dan hubby bergegas ke airport Bandar Seri Begawan kerana menghantar sahabat yang telah lama tinggal dan berkhidmat dengan kerajaan Brunei.  28 tahun suatu masa yang agak lama, sampai Pak Ustaz pun dah pandai bercakap seleng Brunei, kak noor sendiri pun masih belum lulus kalau ada exam untuk cakap Brunei sedangkan kaknoor dah 30 tahun di Brunei, malu kan!!!
Mesti ramai yang tertanya yang mana satu Pak Ustaz tu kan!! kalau ada yg nak meneka sila kan hehe, yang pasti isteri nya yang bertudung hijo tu.  Geng kaknoor selama diaorang disini. Majlis apa-apa kat rumah kaknoor mesti jemput ustaz Hj Kassim ni.  Tapi sekarang tinggal kenangan .  Semoga Allah panjangkan umur dapat berjumpa lagi di Kedah bila balik nanti Insya ALLAH.

Cukup dulu untuk kali ini happy weekend untuk semua nya.  Selamat bercuti ya yang ada anak-anak sekolah tu.  Di Brunei baru mula cuti hari ni...tapi kaknoor tak kemana pun tunggu ujung bulan April akan bercuti panjang Insya Allah.









16 comments:

  1. masa ustaz pulang ke tanah air.. Kak Noor bila ? ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha insya Allah nnt lah bola kaknoor balik kaknoor bgtau kita jumpa nak tak???

      Delete
  2. Diatur olehNya, moga saling berhubung kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudahan ada waktu dan rezeki pasti jumpa lgi kan BabyP

      Delete
  3. Rumahnya baru ya kak? semoga terus bersama yah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah pulang ke kampong lah Kang sbb dah lama beekhidmat di Brunei

      Delete
    2. sudah pulang ke kampong lah Kang sbb dah lama beekhidmat di Brunei

      Delete
  4. Wah, bulan April nak bercuti panjang? Ke mana tu, Kak Noor? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hheehhe farah tungguuuu ya kita tengok kemana pulak maktok ni jalan

      Delete
  5. Lama tak ke mari. Kak Noor renovate 'rumah' ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah dah usang farah tulah renovate bagi nmpk ceria, dah tuan nya pun season tambah rumah usang lgi lah org tk dtg ya dak

      Delete
  6. Kak noor klu balik kedah, habaq mai nah.. haha... Ustaz tu mesti yg kecik molek tu kan..

    ReplyDelete
  7. Yang tudung pepel tu apa kurangnya....mcm bini ustaz jugak apa...hihi....
    Mesti sedih kan....KN nangis tak

    KN nangis tak?

    ReplyDelete
  8. pertemuan dan perpisahan adat manusia biasa....tapi perpisahan memang menyedihkan..huhu

    ReplyDelete
  9. Yang tudung pepel tu apa kurangnya....mcm bini ustaz jugak apa...hihi....
    Mesti sedih kan....KN nangis tak

    KN nangis tak?

    ReplyDelete
  10. mesti yg berjanggut putih tu kan..kenapa dia balik kedah? tak terus stay brunei tu

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home