Iman & Ipad

Iman & Ipad

Assalamualaikum dan selamat petang jumaat.
Petang ni ada majlis tahlil yang harus dipenuhi,  jom belanja gambar cucunda Iman je lah ya. 

Alhamdulillah hari ni mau Iman pakai jubah dan songkok tpi hanya utk beberapa minit,  lepas tu memang tak tahan dah budak sorang ni.

Ipad tu memang mainan nya setiap hari bila time nak makan mesti nk tengok kartun melalui ipad tu,  sekarang ni dia dah pandai operasi ipad tu sendiri,  bagi je ipad tu dia pandai on dan cari kartun2 pilihan nya.

Jauh sngt beza dengan kita dulu2 kan.  Sampai budak sekecik Iman ni yg baru 2 tahun 7 bulan dah tau cemana nk guna gadjet zaman yg serba canggih ni.

Okla ya, happy weekend utk semuanya.
Semoga gumbira lah hendaknya.

14 comments:

  1. anak2 zaman sekarang begitulah kak noor, bijak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kdg2 rasa mcm terlebih bijak dibndingkn dgn kita dulu2

      Delete
  2. Amboi makcik Noyah, iman tak lekang sungguh dengan ipadnya kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg tk lekang Za asyikdok tanggung latop ja keja dia sana sini

      Delete
  3. Memang KN.....budak budak sekarang ni mmg hebat tau....dulu kita baye Iman ni satu apa pun tak tau rasanya haha....

    ReplyDelete
  4. Handsome Iman 😍 Budak-budak sekarang bijak kak noor. Tengok sekali je dah tahu macam mana nak operate phone sendiri. Tak payah nak minta kita bukakkan.

    ReplyDelete
  5. alolo tomeinya Iman...hencemmm :)

    ReplyDelete
  6. COMELNYA IMAN...WAH DH PANDAI GUNA IPAD YA...CUCU KAT RUMAH NI PUN GITU JUGA SEBAYA IMAN TAPI PANDAI OPERATE IPAD NGALAHKAN MAKTOKNYA...

    ReplyDelete
  7. Dah berkopiah dan berjubah lain na rupanya...

    ReplyDelete
  8. hyeee..salam jumaat :D akhirnya dapat juga Syira Lokman blogwalking sekejappp ! saja jenjalan tengok entry baru tuan blog and nak doakan supaya berjaya dunia akhirat ye :) tulis yg baik2 oke ^_^

    ReplyDelete
  9. Assalam kak noor...hensem nya cucu kak noor,comel putih gebu.
    Zaman skg kan anak2'kecil dah mahir sangat dengan gajet2...kdg kita yg dah berusia ni tak faham pasal ipad.

    ReplyDelete
  10. Generasi Y kak noor..
    Memang mereka ni suka explore..
    Hendaknya gajet macam ni kan..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home