Lasagna Chicken Cups

Lasagna Chicken Cups


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua nya.
Dah lama sangat tak buat lasagna cups ni.
Dulu-dulu masa anak ramai-ramai kat rumah memang selalu buat ni
Sebab permintaan yang tinggi, tapi sekarang ni dah jarang!!! jarang !!
Sehinggalah semalam masa nak berbuka puasa tak tau apa nak masak.
Kebetulan ada kulit wantan dalam frezer, cek bahan lain pun ada terus lah exspress
Buat lasagna cups ni.


Bahan nya
Kulit wantan secukupnya
2 keping burger ayam
1/2 dada ayam dihiris dadu kecil
1 bawang besar dadu
2 ulas bawang putih cincang
1/2 cawan cili sos
1 sudu cili flakes
1 cawan cheese cheddar
1 cawan mozarella cheese
sedikit lada hitam
sedikit garam
sedikit gula dan perasa
sedikit basil


Cara Nya
1.  Panaskan oven 150 'C dan spray muffin tin dengan sedikit minyak.
2.  Dalam kuali masukkan sedikit minyak dan tumis bawang besar dan putih.
3.  Dah layu masukkan ayam, dan burger tumis sehingga ayam kering air nya.
4.  Masukkan cili sos, lada hitam, cili flakes, garam, gula dan perasa.
5.  Rasa lah ikut kesesuaian family nak pedas atau kurang terpulang lah ya.
6.  Dah kering angkat dan ketepikan.
7.  Susun wantan dalam muffin tray, letakkan filling, cheese cheddar dan mozarella, kemudian wantan lagi sekali dan kedua cheese tadi.
8.  Terpulang nak letak berapa lapis wantan ni, ikut kreativiti sendiri.
9.  Kaknoor hanya buat 2 lapis je wantan ni.
10.Buatlah sehingga habis wantan, cheese dan filling
11.Kemudian bakar selama 10-15 minit .
12.Lasagna chicken cups sedia untuk di nikmati.

SELAMAT MENCUBA UNTUK SEMUA NYA.


OK YA sampai disini dulu
Rugi tak copy resepi ni sedap tau rangup.
Boleh jugak cicah sos kalau lagi nak power.

27 comments:

  1. Itulah KakNoor rugi kalau tak buat tapi kakak ni masa tengok teringin betul nak buat tapi selalunya tak terbuat-buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaknoor pun kalau ada anak2 nk mkn mmg cepatje buat kakzakie, tpi kalau sendiri mmg susah sikitlah nk buat

      Delete
    2. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




      (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







      Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

      Delete
  2. menarik ni Kak Noor, sekali nganga jer ni.. senang tak payah cuci sudu garfu.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Seri, simpan sudu garpu pisau guna tngan ja mkn cepatt

      Delete
  3. kecil comel lasagna muffin cup ni senang nk masukan ke mulut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak- anak suka veesi comey ni P kena rajinkan diri lah, walaupun agak lmbt

      Delete
  4. comeinye lasagna dia tuh heheheh... nk mkn pun syg kak noor oi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lapo lah dana lalau asyik syggg ja manjang kan

      Delete
  5. Replies
    1. Laaa kenapa tk reti Idzwa pasai ada cheese ke tk mkn? rugi lahh

      Delete
  6. Aduhai..
    Dah terliur tengok kak noor..
    Memang nak copy paste ni kak..
    Thank you share ye kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 yati, kaknoor mmg suka buat benda2 kecik mcm ni wlupun lmbt tpi nmpk tomeyy

      Delete
  7. Hai lah Kak Noor :) Rajin memasak dan sangat sedap. Lapar terus haa ~ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg keja kaknoor hari2 siqah trpaksa kena rajin jugak lah

      Delete
  8. hadoii kak.... terliur tau! hihihi.. tq share resipi.. sesekali tukar selera buat minum ptg pn sodap ni. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedapp Aina dripd cucur pisang ptg2 tu sesekali bolehlah try ni

      Delete
  9. nak nangisssss....sedapnya kakkk...

    ReplyDelete
  10. salam,
    kenapa kenapa ..
    :( post ganu sikit

    ReplyDelete
  11. Buat kecik2 senang nak ngap tentu sedap kan nor.

    ReplyDelete
  12. sedapnya noor.akak sukamakan..tapi orang rumah tak suka. terbantut hasrat nak buat sendiri..

    ReplyDelete
  13. Mcm menarik jugak ni KN....Bolehlah try nanti....tp tak taulah bila haha...

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home