Pasta Bolognise Cara Ku

Pasta Bolognise Cara Ku


Assalamualaikum dan salam isnin untuk semua.
Breakfast apa agak nya hari ni!!
Kalau ada yang belum breakfast jom ikut kaknoor breakfast dengan pasta ni.
Pasta ni kombinasi pasta shells dan spaghetti.
Sebab sayang nak buka stok baru, jadi sesekali biarlah kombinasi dwi pasta ni best jugak.



BAHAN-BAHAN
1 bungkus spaghetti / pasta kegemaran direbus sehingga lembut tos kan
1 bungkus sosej ayam atau daging di parut kasar
1 labu bawang besar didadu
1 tongkol jagung yang direbus dan di ambil isi nya
2 tangkai kacang panjang di hiris kecil
1/2 botol cili sos maggi
sedikit cili flakes
sedikit sos tiram
secukupnya cheese cheddar di parut out of stock
planta utk menumis

CARA NYA
1.  Panaskan sedikit planta dan tumiskan bawang besar sehingga wangi.  
2. Masukan parutan sosej dan cili sos, sos tiram dan cili falkes.
3. Masaklah sehingga mendidih, kalau perlu boleh lah tambah sedikit air . 
4. Kacau sehingga kuahnya  pekat dan berkilat tutup lah api.
5. Semasa menghidangkan gaulkan pasta dengan kacang dan jagung
6. Tuanglah sos pasta dan nikmati lah keenakan pasta bolognise ni.




Terpulang kalau tak suka letak jagung dan kacang, biarkan polos je pasta pun ok
Selera di tangan sendiri ye dak!!



Jagung dan kacang adalah fresh dari kebun kaknoor, itu lah sebab nya apa saja makanan nak letak sayur fresh dari kebun.  Memang sedap terasa manis jagung dan rangup kacang panjang lembut pasta dan sos yang sedikit pedas tu., memang teruja kalau makan.
Boleh try pada yang suka lah yaaaa
Kalau tak suka jangan paksa pulak bahayo tu...



25 comments:

  1. lahai kak noor... akak bt gaya camne pun mmg menggoda tekak...

    ReplyDelete
  2. Betul kata Dana tu.
    Gaya presentation dlm piring KakNoor itulah yg menggoda mata kami:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, dh melambung tinggi kaknoor ni kakzakie hahaa

      Delete
  3. sedapnya kak noor..kombinasi jagung n kacang segar tu m3mang menggoda betul..tal terfikir nk buat cmtu..besa klu kuah bolognese dok boh karot..capsicum..mushroom ngan brokoli je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita yg buat dia PK apa saja pun boleh letak janji halal ye dak hehe

      Delete
  4. Sedapnya...tp kak Zai lebih tergoda tengok jagung tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah selerA kita kakzai kalau boleh semua nk letak jagung sbb gila jagung haha

      Delete
  5. uiiiiii menarik sgt gambar sampai buat kiter pun terliur sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idzwa kena telan ai lio lah nmpknya ye bawa bersabo ok

      Delete
  6. Pasta jenis ni nur x pernah beli lg ttp nampk sedap juga...bole try nnti
    Ank2 pun dh tnye mama lama x mkn spagetti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat umah kaknoor anak2 hNtu pasta seminggu sekali mesti nk buat apa saja jenis pasta Qhaifa

      Delete
  7. Wah...bestnya kak Noor. Segar dari ladang.
    nak ciket... :)

    ReplyDelete
  8. sedapnya pasta dgn tambahan jagung n kacang segar dari lddang.

    ReplyDelete
  9. thumb up kak noor...menarik..tertarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaiiii Kam thanks ya, terharu kaknoor lah

      Delete
  10. akakkkkkkk!!! saya nak jadi jiran akakkkkk...
    nak pindah sekarang jugakkkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orait Ida tkde masaalh, lgi cepat lgi baik ni, senang nk pas makanan kann

      Delete
  11. Dah save resepi. Kot2 boleh siqah try buat nanti. Kalau tak, memang prego je jAwapannya. Hihihi

    ReplyDelete
  12. Ohhhhh KN tak guna sos spaghetti tu ek...Nanti tak rasa mcm sweet sour ke KN?
    Menarik juga guna pasta siput ye KN...tak pernah try pakai benda tu...paling kuat pun guna makaroni

    ReplyDelete
  13. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home