Dapur Cik Om Tempat Bertugas Seharian

Dapur Cik Om Tempat Bertugas Seharian

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Hari ni just nak tunjukkan dapur dimana kaknoor bersilat pepagi.

Masih lagi versi dapur kecik dan comey je,  tak boleh bersepah-sepah sebab nanti tak muat nak letak barang lain.  Asal ada pinggan kotor kena basuh nanti nak potong bawanglah sayur lah ayam lah kat mana nak letak!!

Memang kena disiplin yang tinggi duduk kat dapur Cik Om ni,  biasa nya dapur besar dapat bersepah sana sini kan
Haha takpe disiplin tu kan bagusss
Ambik yg positif lah kan..

Cuma satu nak bagitau dapur anak-anak disini penuh dengan paste dari brand Brahim's macam-macam ada,  jadi mudahkan kerja kaknoor tak payahlah berketung ketang utk masak kan.
Kiranya penyelamatlah jugak kan produk Brahim's ni.

Sedikit sebanyak kurang rasa tu kita tambahlah apa-apa kan ikut citarasa sendiri.  Insya Allah dua tiga hari nak berkuntau disini lepas tu nak pindah dapur lagi ni,  memang terpaksa berpindah randah apa nak buat sabo je lah kan.

Ok jumpa lagi next entry
Senyum selalu ..

36 comments:

  1. Assalamualaikum Kak Noor, lama tak singgah sini.
    Walaupun ruang dapur kecik comey, lengkap dengan segala peralatan penting.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmuslam fidah
      alhamdulillah kecik senang di bersihkan tak banyak nak kena perhatikan

      Delete
  2. salam , wah teratur hehhe, betul yana tak boleh sangat sepah sepah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmulsam yana, mmg tak dpt nak sepah pun sbb terhad heee

      Delete
  3. Assalamualaikum kaknoor, comelkan dapur, biasa dapur derang ni dah lamakan tapi elok ja.. oh nanti pindah, bagusla bole merasa lagi tempat lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmuslam BP
      betul tu mmg dah lama rasa nya tapi masih bertahan dan macam baru jugak

      Delete
  4. Assalam Kak Nor..

    sama la kita..sejak pindah umah kat Putrajaya ni..kawasan agak terhad..dapur mmg comey bebenooooo nampaknya.. brg2 skrg still longgok2 lagi sbb separuh KC belah atas x siap2 lg...tggu tabung cap ayam tu penuh..haha.. ape2 pun kecik ke besar ker..yg penting kita masak hepi2 & perut yg menikmati tu seisi keluarga pun hepi2 jgk..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumusam Juls
      kdg2 bila fikir balik best jugak dapur tecik tomey ni Juls
      mmg tak sempat nak bersepah langsung
      wahhh nanti mesti dapur Juls lebih cantik dan besoo

      Delete
  5. comei bg kak noor yg dpr besar... bg dana nih dh ckup selesa nih hehehe... sama bsr lbh kurang dpr umah dana hehehhe...

    berapa lama kak noor duk sana nih? sebulan ke kt sana bahagi2 utk semua anak2 yg duk sana? seronok lah jln2 sana ye kak noor... pastu anak2 seronok dpt mkn hasil tgn mak nyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaknoor di sini 2 bulan dana
      kena bahagikan dapur lah ni kejab dapur sana kejab dapur yg lagi satu
      alhmadulillah selagi berdaya memasakk dana

      Delete
  6. Replies
    1. yang best tak cukup ruang utk sepah barang Nor haha

      Delete
  7. Alaaaa rindu lg nk ke melbourne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huda boleh lah dtg melbourne lagi or daatang sini je kita dating heee

      Delete
  8. saya pun penggemar produk brahim's.. lagi2 kuah ayam madu... wajib ada stok.. hehehe

    tak masak sambal ayam guna tu..kekadang sotong dan udang pun boleh jadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap Mun, kaknoor kalau kat umah sendiri mmg jarang guna brahims ni
      sbb selalu nya semua nya buat sendiri

      Delete
  9. Replies
    1. best jugak Rai tk banyak nk kena bersihkan ciputt je kan

      Delete
  10. Comel jer dapur nya.. takpelah Kak Noor, kecik2 comel & kemas.. suka dapur mcm ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagipun senang nak bersihkan tak banyak masa kita habiskan didapur kan Atie

      Delete
  11. Assalam kak noor...
    Comel n teratur sungguh dapur akak. Hehehe. aina pun tak boleh dapur bersepah.. sakit mata. Hehehe..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. walikmulsam aina
      hahah sama lah kita sakit mata dan hati jugak kalau bersepah2 kan

      Delete
  12. Assalamualaikum, KakNoor!

    Auwww chak!

    Oh, tak balik lagi ke? Kasihannya alahai! Kalau dah nama tukang masak tersohor tu, pergi mana-mana pun kena jadi tukang masak. Apa nak buat, masakan KakNoor kan sedap. Of course anak-anak rindu masakan ibunya yang awesome ni!

    Dapur kecil boleh ajar kita berdisiplin dan kerja lebih cepat tau, KakNoor. Tak boleh nak campak baling sesaja. Lepas masak, basuh peralatan. Lepas kupas itu ini, basuh lagi. Air ajelah banyak guna ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmuslam MD
      tepat skali ckp MD ni macam ada pengalaman dapur kecik je kan
      habis kupas cuci, lepas masak basuh hahaa sama mcm kaknoor praktikkan skrg ni
      tkde chance langsung lah nak bersepah
      masakan tu boleh lahhh tkde la sedap sngt punn
      tapi dah budak2 ni sibuk belajar
      mama tolong masak diaorang dah hppy sbb takyah lagi masak

      Delete
  13. noor pun seronok dapat dok apur kan nor..dapat membantu anak2 yang seddang exam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pagi2 mmg takde kerja lain Acik perkara wajib disin mmg memasak je
      lagipun disini cepat lapar
      haha tak taulau puasa nnti cemana

      Delete
  14. Biar dapur comey, asalkan penuh dengan bahan masakan. Senang kak noor nak masak.. Hihi. Seronok anak-anak dapat makan hasil tangan ibu tersayang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dia comey tu jadi cepat penuh siqah kannn
      tk boleh letak banyak2

      Delete
  15. Saya mengimpikan dapur cenggitulah KN.... walaupun kecik tp kemas. Tp bila pikir kalau nak renovate mesti berhabuk rumahkan....tu yg jadi mls tu

    ReplyDelete
  16. Saya mengimpikan dapur cenggitulah KN.... walaupun kecik tp kemas. Tp bila pikir kalau nak renovate mesti berhabuk rumahkan....tu yg jadi mls tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah Anom renovate rumah paling kaknoor tk gemo jugak
      dah lah berabuk kita pun tk bebas lepas dlm rumah sendiri
      sbb ada orang lain, bukan sehari dua kan
      adusss bila fikir dah tua2 ni biarlah rumah anak2 je
      rumah sndiri bior lah fesen lama heee

      Delete
  17. Wow cantiknya dapur..nor punya dpur lagilah sempott tgokkk bkn sempit tapi sempottt..syukur ada dapur.kn..jana ekonomi kt situ...bnyk punca rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini dapur orang Nor bukan nya dapur sendiri pun
      dapur bebudak ni

      Delete
  18. Selama hari ni nor cuba nak msuk rmh noor sejak dh ubah template ni..sng masuk n drop komen..kalau tk tu mmg tak boleh buka lgsung.komen lgilah..skrg ni dh ok bolehlah dtg selalu tgok makanan yg enak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke tak dapat masuk
      mmg dah agak jugak Nor mesti ada masaalah utk masuk kesini
      sbb rumah orang lain boleh Nor masuk kannn
      tkpe nnt di jemput dtg selalu
      walaupun tk dpt makan dapat tengok jamu mata cukup lah

      Delete
  19. biarpun kecil tapi boleh memasak..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home