Jalan - Jalan City Of Nottingham

Jalan - Jalan City Of Nottingham


ASSALAMUALAIKUM 
Alhamdulillah hari ni anak kaknoor dah habis exam jadi sempatlah bergambar kejab
Walaupun hanya di belakang rumah saja cukup lah
Hari-hari ni diaorang ni memang memerap dalam bilik saja
Untuk study tapi hari ni Alhamdulillah dah boleh santai
Walaupun tinggal sorang lagi yang insya Allah esuk last day
Tapi sekurangnya dah boleh bernafas lega lah sudah.



Kemain lagi makcik sorang tu dengan anak-anak Brunei yang comey-comey belaka 
Kalau ada yang tau yang mana satu agaknya anak kaknoor ya  heehe..



Macam-macam aksi orang habis exam ni kan, bermakna tugas memasak disini dah tamat
Esuk kaknoor akan berangkat kerumah lain jugak utk jadi tukang masak
Kan tak habis-habis jadi penunggu dapur
Tapi tak kisah lah buat benda yg kita suka seharian pun ok didapur..



Macam-macam aksi anak-anak habis exam ni 
makcik pun tumpang dua kaki..



Lepas berselfie kami lepas geram ke keOriental Mart mencari tempe
Tempe pun teringin nak makan kan



Ronda-ronda city Of Nottingham kejab ngambil angin
Luar yang berbagai-bagai gaya



Sana sini orang duduk santai - santai..






Sana sini jumpa orang bertudung makna nya geng kita lah tu kan
Taklah terasa asing sangat kan..



Selamat tinggal Nottingham 
kalau panjang umur tahun depan lagi datang
INSYA ALLAH ..



NOTTINGHAM  taklah sesesak London masa awal kaknoor datang dulu tinggal seminggu di London. Memang tak pernah sunyi dengan orang ramai.. tapi best jugak tak ramai disini,kita jalan pun rileks lah sikit taklah stress sangat.



Kalau jalan-jalan tak gi kedai makan tak sah lah
Anak kaknoor bawa ke restaurant Tamatanga ni
Restaurant India halal



Dah boring makan nasik di rumah, hari ni order roti naan je dengan kari kambing yang sungguh hot hot hot, tapi walaupun very hot memang habis jugak hahaa...



Dah tersadai tukang masak kekenyangan
Sedang menunggu trams utk balik kerumah
Jom esuk kita lagi Bath ya 
INSYA ALLAH.



15 comments:

  1. salam singgah...hai kak Nor tq singgah blog saya dan komen2...terus laju2 saya singgah sini pulak...bestnye kak Nor bergambo belakang rumah pon dah cantik gitu...mesti udara sejuk dan nyaman kat sana...jadi bila makan kari kambing yg hot3x tu pon takpe... :D

    ReplyDelete
  2. Makchaq kalau tengok orang pi tempat yang ada nasik.. senang nak masak nasi.. lauk pauk teringin jugak nak pi..

    ReplyDelete
  3. Bestnya kak noor jalan2 ..
    Nak nya udara sejuk..
    Lagi sedap santai2 gitew..

    Pic last tu memang terbaik lah kak noor..
    Kalau abg aji tengok ni ..
    Mesti ajak dating sekali lagi ;)
    😊😆

    ReplyDelete
  4. Nak ikut kak noor tahun depan. Hihihi

    ReplyDelete
  5. Seronoknya kak noor dpt jalan2 siap kena roti naan lg..anak kaknoor msti la yg red shawl tu kan.muka pun ada iras2 kak noor.hehe

    ReplyDelete
  6. cantiknya tempat kat sana kan.. best jerr

    ReplyDelete
  7. Cantiknya tempat kak noor :) Insyallah ada rezeki nak juga berkunjung ke sana :) Dannnnnn bertuah anak kak noor dapat ibu rajin memasak haaa. Hihi. Seronok anak makan :D

    ReplyDelete
  8. comel comel belaka semuanya...

    ReplyDelete
  9. Bagusnya KakNoor ni. Setiap kali anak exam, KakNoor pergi melawat mereka di UK ke? Jadi tukang masak pun takpalah sebab KakNoor memang expert chefkan...

    Anak-anak KakNoor tu dua-dua pakai spek ya. Satu yang duduk di depan dan satu lagi di belakang kanan KakNoor (bila kita menghadap komputer) dalam gambar tu ke?

    ReplyDelete
  10. Pergh.....satu satu anggota anak dara tu saya belek tau KN mana satu yg mirip KN...hihi.... Rasanya yg pakai tudung putih biru biru sikit belakang KN tu...betul tak?

    Nampak tak sebok ye Nottingham ni KN...rasa tenang jer

    ReplyDelete
  11. Pergh.....satu satu anggota anak dara tu saya belek tau KN mana satu yg mirip KN...hihi.... Rasanya yg pakai tudung putih biru biru sikit belakang KN tu...betul tak?

    Nampak tak sebok ye Nottingham ni KN...rasa tenang jer

    ReplyDelete
  12. belakang rumah pun cantik.. apapun suka laa dengan suasana kat sana.. rasa tenang..

    ReplyDelete
  13. Huhuhu, Kak Noor suruh teka yg mana satu anak ye. Tapi mata Mekja terpaku dkt kari kambing tuu. Hukhukhuk

    ReplyDelete
  14. Huhuhu, Kak Noor suruh teka yg mana satu anak ye. Tapi mata Mekja terpaku dkt kari kambing tuu. Hukhukhuk

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home