Jalan - Jalan Ke University Of Nottingham & Park Sekitarnya Part 2

Jalan - Jalan Ke University Of Nottingham & Park Sekitarnya Part 2

Bismillahirahmaanirrahimm
Disebab masa siang yang tersangat panjang hampir 18 jam waktu siang
Berbanding waktu malam yang hanya 6 jam sehari semalam
Jadi kaknoor terpaksa lah update kan sambungan Part 2 dihari yang sama haha
Sebab kalau nak tunggu esuk memang lama lagi ni.
Baru pukul 8.40 pagi masa ni.
OKlah kan jom meronda University dan Park dengan kak Noor jom!!



Ini lah sign board Uni yang kaknoor nampak sepanjang perjalanan kaknoor dengan anakanda suatu pagi, Uni ni memang besar dan tak habis pun kalau nak meronda seharian.
Memang pengsan kalau kaknoor dapat meronda semua fakulti nya.



Nampak tak jalan belah kiri yang macam naik bukit sikit tu
Hahaha kak noor tak habis panjat jalan tu
Termengah-mengah dah rasa nya jadi dimana kaki berenti
Disitu lah kaknoor STOP..



Bunga yang kaknoor sempat gambar sepanjang perjalanan  ditepi  tasik tu
Cantik kan macam unik sikit..



Bermacam warna buat kita geram je nak gambar semua bunga - bunga tu..  



Ini pun juga sangat menarik pada pandangan mata kaknoor tapi masa tu  belum banyak yang kembang, hanya se ciput ni je jadi lah sebagai kenangan..



Yang kuning memang sangat banyak berkembang pada masa tu, jadi biarlah dilebihkan letak disini kan hahaaaa



Suka tengok pokok - pokok macam ni..
Tengoklah dimana ada pokok disitu ada orang rileks 



Paling cantik yang sedang berbunga putih ni
ada wanita bertudung kat bawah pokok tu
Maybe budak Uni jugak lah agak nya



Dari tempat tinggi yang jalan berbukit tadi tu kaknoor sempat gambarkan
Mereka yang sedang santai ni
Memang jauh sebenar nya tapi sebab di zoom kan camera tu jadi diaorang pun tak perasan
hahaha



Suka cara orang sini yang kekalkan kebanyakan pokok besar
Berbanding kita belah sana yang pantang tengok pokok besar
Asyik nak TEBANGGGGG JE 



Memang pokok ni berjuntai sampai kebawah
Jadi sempatlah kak noor gambarkan dekat-dekat..



Masih lagi kisah orang santai-santai disini
Nasib baik diaorang ni tak pusing belakang
Kalau tak malu gue sedang sekodeng diaorang ..



Memang tenang sangat view di sekitar University of Nottingham ni ada tasik,  taman dan  sejuk mata memandang, sesejuk udara di sekitar nya.
ALHAMDULILLAH   BERSYUKUR   NIKMAT  YANG   ALLAH  BERIKAN
Selesai Part 2 
OK berjumpa lagi di next entry ya...

9 comments:

  1. cantik. tgk gambar pun dh dpt rase relax.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn orang sini suka rilekss dan santai time ni

      Delete
  2. memang enjoy akak kat sana ye.. sian iman. heeeee..

    Orang Malaysia pun memang suka sgt tebang pokok. pelik.. kan best dapat menyantai kat taman macam tu. even kat Kashmir pun kak.. depa suka lepak di taman.. sebab banyak pokok.. kat Malaysia jadi panas sebab pokok banyak ilang.. enjoy yr time kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah Yan maybe cara kita belah Asean menjga alam sekitar ni agak lain berbanding disini yg masih mengekalkan pokok2 besar dimana2 walaupun didalam bandar sekalipun masih ada pokok besar
      Siapalah kita kan nk komplen segala

      Delete
  3. Pokok bunga merah pertama macam jenis magnolia.
    Kalau masa musim bunga, pantang hari panas memang rasa nak berjemur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai Diana meneka tpi kaknoor pun tk tau nama, sebenarnya pakai ambil je tengok yg lawa2

      Delete
  4. Mak aiiii cantiknya KN pokok pokok tu.....nasiblah ada professional photographer yg tolong snap utk tatapan adik di Malaysia hihi....Kalau tak, sampai sudahlah tak dpt tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkde la pro sngt Anom petik2 je mana yg trmampu Nom, mmg suka tengok pokok2 disini apa lgi yg besar2 tu walaupun dh tinggal rangka tetap menarik kann

      Delete
  5. tension2 tengok view macam nih memang terus tenang jer rasa..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home