Masak - Masak Seadanya

Masak - Masak Seadanya


Hari ni kaknoor tak jalan-jalan
Letih kaki hari-hari berjalan, jadi hari ni masaklah aktiviti yg best kan
Anak-anak memang tak pernah letih jadi biarlah diaorang yang meronda
Kami berdua melayan selera tapi taklah seberapa sangat pun



Semalam masa keluar ternampak asparagus yg segas Westfield memang kaknoor beli sebab rasa nya sangat murah berbanding di tempat kita.  Goreng je dengan ikan bilis campur potongan cili cukuplah seadanya .




Ini Salmon yang kaknoor perap dengan lada hitam, jugak di panggang dengan sedikit minyak, bahan yang ada kat apartment ni taklah lengkap sangat jadi masak apa yang ada saja.



Nak buat nasi tumis yang kuning-kuning gitu tapi takde kunyit dan safron alahai letak bawang putih je tumis biar wangi masukkan beras, maka jadi lah nasi tumis bawang putih, sedap jugak tau!!




Blueberry kalau ternampak memang kaknoor tak pernah miss mesti nak beli
agak murah lah blueberry ni disini jadi makan lah sepuas nya maktok oiii



Buah kurma segar semasa ke umrah bulan disember dulu tak nampak pun kat Madinah atau Mekah, kat London ni pulak ada kurma segar,  ini memang fav kaknoor beli je walaupun taklah banyak sangat yang di jual asalkan dapat lepaskan geram ye dak!!

Jamu mata ya, esuk hari graduation anak kaknoor, jadi nya memang sibuk sangat, kalau sempat kaknoor buat entry kalau  tak tunggu bila ada kelapangan lah ya..

35 comments:

  1. Sempat jugak kak Noor post foto makanan sedap2 ya..Walaupun bahan tak cukup janji ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dh suka ambik gmbr makanan Sue dmana pergi pun nk jugak pos kn gmbr makanan wlupun bahan tk cukup haha

      Delete
  2. Assalamualaikum Kak Noor, Tahniah kak Noor ya.. Graduation dah anak kak Noor. Sambil tu.. seronok jugak dapat ke sana. Nanti jangan lupa post gambar gambar ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalikmuslm Ita
      Alhmdulillah dh selamat menghadiri mjlis nya, menunggu lgi sorang lg utk grad tpi july nnt

      Delete
  3. Subhanallah.... dah nun di sana kisahnya KakNoor ye
    Sempat lagi masak kalau dah jenis pakar masak tak kira di mana pun tetap nak masak juga
    Menggodalah pulak tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakzakie sygkan kalau tk masak sbb apartment ni semuanya ada rajin dgn tak je utk terjun kedapur

      Delete
  4. Lupa hihi...
    KakNoor jgn lupa tunjuk semua gambar masa graduation, KakNoor jenjalan semua tau'
    Kakak suka gambar KakNoor biasanya cantik:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakzakie insya Allah gmbr dont worry mmg acara wajib kalau disini hehehe

      Delete
  5. makanan sihat semuanya...asparagus goreng sedapnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. asparagus disini macam murah nohas yalah tu bila lagi nak masak ye dak!!

      Delete
  6. Adusss.... tak lengkap apanya kak Noor... mmmm...cukup menggoda selera!

    ReplyDelete
    Replies
    1. maksudnya tak macam masak di Brunei macam2 ada disini seadanya bersyukurlah tu kan

      Delete
  7. Kalau dah rajin masak, kat mana mana pun masak ye KN hihi....
    KN saya tak pernah nampak kurma fresh tu. Cenggitu rupanya..... Nanti ke Mekah nak test belilah KN

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan apa anom sayangkan dapur tu tkde yg guna bersihhhh je jadi kaknoor masaklah utk kotorkan dapur tu haha lagipun masak sendiri ikut selera kita
      kalaau makan yg orang masakkk mmmmm ada je yg di komplen itu lah ini lah

      Delete
  8. Klau ke sana mesti makan banyak berries fresh dan murah.

    Salmon dan asparagus cocok pasti sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kakzai semua nya rasa macam murah disini
      maka nya makan yg mahai kt tempat kita baru berbaloii

      Delete
  9. allahu...asparagus + ikan bilis pastu goreng..cukup yg ni je mkn ngan nasi putih dah ok...xperlu dah tambah yg lain...sedapnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedapp kan asparagus fresh mresh biarkan rangup sikit
      jgn over cook akak suka sngt Husna sedapppp

      Delete
  10. Replies
    1. yg senang di cari disini Rai inije yg mudah kan

      Delete
  11. NOOR MSK SIMPLE APA SAJA PUN SEDAP...BERRIES DAN KURMA SEGAR JARANG JUMPA DISINI SEDAPNYA

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah P kdg yg simple pun boleh lajak makan nasik kan

      Delete
  12. Replies
    1. ok zimah beresss nanti nk bgi kat celah screen ni

      Delete
  13. Cakap jer "masak2 seadanya"... tapi hasilnya nampak hebat jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunda, apa yg seanng di cari je bunda, nak masak ayam kdg boring jugak kan

      Delete
  14. sempat kak noor memasak, sedapnya lah tengok masakan kak noor tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb kat apartment ni ada dapur jadi rajin lah pulak nak masak, lagipun kedai groceris dekat mmg ngam lah kan

      Delete
  15. Bila nk sampai london ni... hihihi...

    Yup kat australia pun mmg faveret masak salmon perap blackpaper ... pastu buat sambal kicap mcm makan ikan bakar tu... perhhhh terbaek... alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dah book tiket mesti sampai lah tu Huda hahaha
      kita kena ikut apa yg ada kat sini kan huda
      apa yg banyak di jual yg tulah kita beli dan nikmati
      tak boleh memilih sngt

      Delete
  16. Suka tengok gambar bahan2 dan makanan kak noor. Pasti menyelerakan. Semua gambar cantik! Kak noor memang suka ambil gambar ye :) Sedapnyaaa salmon!

    ReplyDelete
  17. mcm ni masak seadanya..dah level mkn kat hotel ni

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home