Nasi Kerabu Untuk Ke2 Kali Di UK & Pesanan Untuk Si Tegar

Nasi Kerabu Untuk Ke2 Kali Di UK & Pesanan Untuk Si Tegar



Assalamualaikum dan salam hari minggu untuk adik-adik bloggers 
Jugak untuk silent reader yang selalu singgah tapi tak pernah komen
Semalam ada seseorang silent reader yg muncul
Meh lah meriahkan blog kaknoor ni jangan lah diam-diam ok.
Kaknoor tak kisah komen apa2 pun...


Nampak tak segala ulaman di bawah ni versi UK lah konon lah tu kan


Ini adalah menu tengahari ni untuk anak-anak mama di Bath ni.
Jugak untuk semua teman serumah anakanda, selagi kaknoor didalam rumah ni biarlah kaknoor je yang masak, sebab ada diantara rakan-rakan anakanda yang masih belum selesai exam
Biarlah diaorang fokas dengan pelajaran je tkpayah hirau tentang masak
Makan je selagi ada yang masakkan ye dak!!




Resepi nya dah banyak kali kaknoor letak di blog ni kalau ada yang teringin nak mencuba.
Boleh lah refer nasi kerabu bicara kaknoor pasti jumpa resepi nya ok.
Kali ni kaknoor gandingkan dengan  DAGING GORENG MACAM2 SOS, TEMPE GORENG TEPUNG, SAMBAL KELAPA, KUAH TUMIS DAN ULAMAN SUKAHATI JE
Tak de sambal belacan kali ni sebab belacan takde stok tapi akan diusahakan jugak lepas ni mencari belacan heee






Sila jamu mata semua nya.
Yang tak taham cepat-cepat pergi pasar malam cari nasi kerabu ya
Yang dekat boleh lah singgah sini heee..

Sekali lagi nak remind ya siapa yang tersenarai top 10 pengomen tegar
Please bagi address ya utk memudahkan kaknoor antar poskad ni
Poskad terhad saja yg tak tersenarai yg sudi bagi add insya ALLAH kaknoor akan hantar 
Sebagai sokongan dan meriahkan blog kaknoor ni.


53 comments:

  1. ASSALAM...NASI KERABU NI MAKAN HARI2 PUN SEDAP NOOR TAMBAH DGN ULAMAN SEGAR MCM YG NOOR SEDIAKAN TU..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmuslam P
      itulah terpaksa letak ulam disini sbb tak cukup bahan
      oklah tu kannn

      Delete
  2. Kelas nasi kerabu kak noor..ada buah fresh lg tu..terbaik la

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan.. nak kena cuba ni.. nasi kerabu ulam blueberry..

      Delete
    2. bolehlah cheqda seadanya ikut bahan apa yg ada disini

      dear Ita kalau Ita mesti lebih hebat dari kaknoor ni

      Delete
  3. meriah ulaman nasi kerabu kali ni..strawberi, blueberri, peach, cherry..bestnya, tinggi anti-oksidan..

    ohh..nanti saya bagi address, nak poskad Bath..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau boleh nak ikut ke bath london nottingham....

      Haila... bila nk sampai uk ni

      Delete
    2. Nohas cepat lah bagi address kang lepas nak jalan lagi takut tak sempat pulak

      Huda, insya Allah tahun depan lah kalau ada rezeki sbb anak kaknoor sorang lagi grad

      Delete
  4. Wah, kelas ulam nasi kerabu kt London nih, lain plak dr ulaman nasi krabu di Msia ye, mwehehe.
    Oo, saya masuk senarai ek? Hii..malu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azimah sbb tak cukup ulam mcm di malaysia jadi nya kaknoor terpaksa alter ikut apa yg ada disinilahhh

      sekali lagi jgn lupa bagi addresss okkk

      Delete
  5. Salam, rajin kak noor ni! walaupun yana org pantai timur , dengan nasi kerabu ni yana kureng sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumuslam yana, ohya ke
      ini kaknoor yg tak kena mengena dgn pantai timur yg selalu buat nasi kerabu ni
      camno tuuuu

      Delete
  6. waduh2 siapa da tempe lg... specialnya kak noor...
    untung lah bdk2 tuh.... mkn sedap lah selagi chef noor ada kt umah tu yek

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempe tu gantik dgn telur masin yg tkde dana
      kena pandai2 derhaka sikit lah ikut keadaan semasa ye dak

      Delete
  7. Menangis saya tgk nasik dan segala aksesori ni... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan menangis huda sayang je habis air mata tu tak pasal2 haha

      Delete
  8. Kat office nasi kerabu ni kami panggil "RICE to Wednesday"...
    Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahaa pandai lah rice to wednesday lah pulakkk

      Delete
  9. Psssttt kak nor jgn lupa kalau nl bli jubah... takut xde size. Family akk ni nmpk nye slim2... hihihi..

    Bnyk tinggal M L XL ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngam lah tu nanti akak wasap ah budak2 sibuk sikit masa ni dah beres viva ni boleh lah order ya

      Delete
  10. alahai Kak Noor.. jauh Nasi Kerabu ni..made in UK..hehhe..
    sedap nya lah.. hari2 lah anak-anak makan sedap kt sana..beruntung depa... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama depa makan cincai sesekali biarlah mama nya masak sedap sikit kan Atie

      Delete
  11. Meriah tul nasi kerabu kak noor tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meriah tu sbb tak cukup bahan2 ori nya jadi kena tambah bahan lain utk naikkan seri nasi kerabu ni Lina

      Delete
  12. Aduhs!! Kak Noor.. nasi kerabu lagi. Dah jemu makan nasi kerabu malaysia, terasa nak makan nasi kerabu UK pulak ni.. macam mana lah rasanya nasi kerabu ulam blueberry tu.. pejam mata, tak celik2 rasanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ita boleh aja letak apa kita suka ye dak
      disini banyak blueberry letak je lah sbb kita yg buat dia kan
      tapi versi derhaka lah sikit tu dah tak ori haha

      Delete
  13. Nyaman tengok daging mama. :'( Kami sini daging semua keras keras. Haha. Sampai jadi vegetarian sudah adik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke dik
      beli ja daging batang pinang baru lembut
      kalau tak pakai noxxa mama utk lembutkan daging heee

      Delete
  14. alahai..terliur plak sy tengok nasi kerabu... hmmm dah lama x makan.. nak buat sendiri..mmg x ler kan..hehehehe.. nak beli kat pasar malam.. area nilai ni xde yg jual nasi kerabu... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingatkan setiap pasar malam di malaysia ada jual nasi kerabu MUn
      rupanya takde jugak ya
      meh lah sini kaknoor nak jamu

      Delete
  15. Kakak nak kerabu/ulamnya aje pun jadilah KakNoor
    Menggoda betul cara kakNoor susun tu. Cantik sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh nak bagi ulaman nasi kerabu ni heee
      terimakasihhh di atas pujian yg melambung tinggi tu

      jangan lupa bagi address kakzakie ya sbb nak hantar poskad ni

      Delete
  16. meriahnya nasi kerabu kak noor. nak juga poskad tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rai-- kalau nak kena bagi address lah ya
      no problemmm

      Delete
  17. meriah nyer nasi kerabu! tapi saya tak makan sayur nie..jadi nasi kerabu bukan pilihan saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke Idzwa tak makan sayur
      yg sihat dan sedap tak makan lah pulak
      tkpe nanti kaknoor buatkan nasi lemak utk idzwa ya

      Delete
  18. Noor... meriahnya ulaman nasik kerabu tu... kaler maler lagi! glupp! telan ayaq lioq kak rose kat sini!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ualaman terpaksa derhaka nama nya tu kakrose
      sbb tak cukup ulam ori haha

      Delete
  19. nasi kerabu versi luar negara la ye kaknoor..acik tengok memang lain sangat ulaman dia..
    acik biasa beli nasi kerabu yang tak nak sayur he he..acik nak serunding..ikan goreng tepung ngan sambal je..sayur2 semua tak mau

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah Azik pun tak makan sayur jgk ke nii
      alahaiiii tkpe lah tak kisah la tu
      sayur tu pilihan je kan
      yg penting nasi dan lauk pauk nya mesti sedappp

      Delete
  20. Masha Allah.... cantik2nya menu nasi kerabu tu Kak...sudahlah kreatif, tambah inovatif lagi...bab di negara omputih pun boleh ngalahkan nasi kerabu di tempat sediri hihihiiii.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amie..
      budak2 ni memang suka sngt dgn nasi kerabu ni
      jadi ada bahan ke takdak bahan terpaksa buat jugak
      maka jadi lah nasi kerabu ala yg macam ni
      ala omputih hahaaa

      Delete
  21. ya ALLAH nampak sedap sangat..salam kenal kak..saya pembaca baru akk..insyaALLAH nak jadi follower..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Irda Garmin
      sudi jadi follower kaknoor ya

      Delete
  22. Tempe goreng KakNoor pun nampak sedap tau! Habislah macam ni...

    Untunglah kawan anak-anak KakNoor di sana sebab bila KakNoor datang, mereka mesti dapat makan sedap-sedap. Masa nilah nak melepaskan rindu pada masakan tempatan, kampung halaman katanya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. MD nak sedekah wang ringgit dekat budak2 tak mampu
      sedekah tenaga je lah time diraorang exam masa ni dapat juga pahala

      Delete
  23. Seperti biasa kak noor, tengok gambar je dah tahu sedap. Untung anak-anak dapat makan nasi kerabu di UK :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahmdulillah siqah
      sementara sihat ni akan terus memasak dan memasak
      walaupun dimana berada

      Delete
  24. el x berkesempatan nak buat ni lagi..tingin nak wat sendiri
    tapi no hado mood yg rajin haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat nasi kerabu ni kena hado mood yang banyak ni El
      sbb terlalu banyak kesongehannya ni

      Delete
  25. Adoiii KN...pagi pagi tengok Nasi Kerabu boleh menjejes air liur mak tau. Rasa dan dan ni lah nak belajo kat Bath pulak hihi...

    Saya dah reply email KN yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa anomm
      di malaysia denang je nak cari nasi kerabu kan
      disini mano nak beli??
      kena lah rajinkan diri buat sendiri je

      Delete
  26. ni nasi kerabu versi uk.. mesti sedap kan nasi kerabu versi uk nih..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home