Nasi Lemak Berulamkan Brussels Sprouts

Nasi Lemak Berulamkan Brussels Sprouts


ASSALAMUALAIKUM dan salam sejahtera untuk semua nya.
Menu pagi tadi permintaan anak-anak mama di Nottingham ni.
Sebenarnya anak kaknoor sorang je di Notts ni selebihnya kawan anak kaknoor.
Memandangkan sekarang ni diaorang sedang nak exam jadi kaknoor tolong masakkan
Untuk semua lah campur makcik Noor jadi kami berlima lah dalam rumah ni.
Menu seharian lah ni 
Nasi Lemak Simple Dimple 



Resepi nya sama saja pun dengan resepi yang pernah kaknoor letak di blog ni.
Cuma kali ni ayam nya mula nya nak buat ayam goreng tepung.
Tapi cari punya cari tepung takde
Biasalah dapur orang kan belum biasa tak tau di mana diaorang letak
Dah siap goreng ayam baru lah terjumpa tepung hahaa
Terlambat sudah bah...




Memang simple pun kalau nasi lemak macam ni kan
Semua orang pun boleh buat 
Tapi nasi lemak walaupun simple macamana mesti laku jugak kan hahaa



Ini nasik lemak yang orang veteren punya tau!!
Sebab teringin nak makan brussel sprouts tu kaknoor rebus sekejab utk jadi ulam
Lagipun baby salad bekas sandwich pun masih bersisa
Jadi kaknoor gabungkan semua nya untuk dimakan dengan nasi lemak ni
Sukahati je kan, tak kisahlah sendiri yang nak makan..
Jom enjoyyy menikmati nasi lemak lazat dan berkhasiat ni


15 comments:

  1. NASI LEMAK LENGKAP SEMUA TU WALAU NOOR KATA SIMPLE SIAP DGN ULAM SPROUT LAGI...SEDAPNYA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lengkap yang sangat simple P hanya yang asas je yang ada, hatta timun pun tkde kat nasik tu heee

      Delete
  2. wahh sedap nasi lemak tu kak..zila dah lama x buat kat umah nasi lemak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah zila tk mkan nasi lemak ke?? or beli je
      rugi lah kalau tk makan nasi lemak walau bodo macamana pun tetap lariss

      Delete
  3. Orang kita memang tak boleh lari dari nasi lemak.
    All time favourite tak kira generasi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu dimana saja nk cari nasik lemak lepas tu badan demuk sibuk cari ubat kurus haha kann

      Delete
  4. Replies
    1. Mmg mkn banyak ni Nor sedapp lah tu kann

      Delete
    2. Mmg mkn banyak ni Nor sedapp lah tu kann

      Delete
  5. nasik lemak mmg menu sepjg zaman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari dulu hingga kini carta nasik lemak roti canai mmg fav seisi rumahh

      Delete
  6. Replies
    1. ur saliva always merembes kan Huda hahaa
      mesti sdg lapo ni

      Delete
  7. Ni satu lagi menu yg saya dah jarang buat sekarang ni KN hihi... Beli jer sebabnya kalau beli boleh pilih lauk yg kita nak....

    Untunglah anak anak angkat KN kat sana tu, ada mak angkat tolong masak hihi...

    ReplyDelete
  8. nampak sedap betul nasi lemak kak noor nih..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home