Sepanjang Jalan Dari Royal Victoria Park Ke City Of Bath

Sepanjang Jalan Dari Royal Victoria Park Ke City Of Bath

Assalamualaikum dan salam manis untuk yang masih sudi singgah sini.
Semalam cuaca agak panas di Bath ni jadi memang kami tak lepas peluang lah untuk keluar
Jalan-jalan ke park Royal Victoria ni . Lagipun park ni jugak didalam kawasan city of Bath jugak.
Lepas ambik angin kat park ni bila kita jalan je terus akan berjumpa dengan segala kedai lah
Anak-anak ni memang dah expert dah bawa mama ke jalan short cut jadi lah tak lah jauh sangat 
Yang best last nya berjumpa kedai kan haha...

Jom ikut kaknoor berjalan-jalan di park ni
Gambar-gambar semua nya dari awal Royal Victoria Park sehingga lah ending nya tengok kedai mixer haha kannn tkde lain mixer mixer mixer..


Ini lah papan tanda Royal Victoria Park tu


Terjumpa rumah yang di penuhi dengan bunga di depan ni makcik ni tak lepas peluang
Klik je kannn



Nampak pokok yang cantik ni sampai kebawah daun nya



Pantang jumpa bunga yang cantik mesti nak klik layan je lah kan



Ini lah laluan kaknoor dan anak kaknoor petang semalam ..



Ini ada lah Royal Crescent Bath sebuah bangunan yang unik berbentuk melengkung
Tempat kediaman golongan elit lah kita mampu ambik gambo je cukup lah



Dah masuk kawasan kedai dah itu yang best kan 



Kedai cincin gelang segala, memang cantik hiasannya buat kita tertarik nak masuk
Tapi tak masuk pun takut terpikat..



Ini satu lagi bangunan yg unik di Bath ni separuh melengkung



Dan ni sambungan dari bangunan separuh tu di pisahkan oleh jalanraya



Masih di kekalkan pokok besar di tengah kota. tak tau dah berapa kurun pokok ni besar gabak dah batang dan dahan nya.



Kami singgah post office untuk pos kan segala poskad buat kali ke2
Semoga poskad tu selamat sampai ke tangan yang empunya lah.
Alhamdulillah siapa yang bagi alamat pada kaknoor dah pun pos kan semalam.


Sedang berjalan-jalan ronda kedai terjumpa jugak kereta kuda ni, hanya sekeping je sempat ambik
Siapa kata kereta kuda ni lambat kan memang lajuuuu sangatt..



Lepas tu jumpa lagi payung-payung terbang yang berwarna warni ni.
Macam-macam je orang putih ni kan
Buatkan orang coklat ni tak senang duduk di rumah haha..



Cantik sangat dengan warna warna ceria payung tu..


Jamu mata saja ok..



Makcik blogger ni pun tak lepas peluang jugak nak bergambo
Dengan payung rona roni tu



Klau kat tempat kita budak-budak yang main buih, disini orang tua pun main buih tapi cara orang tua lah tak lah di tiup buih tu tapi di pakai tali dan di masukkan buih sabun dalam baldi dan di tarik macam-macam bentuk,



INgatkan kaknoor je yang jakunis ambik gambar orang main buih tapi geng yang main buih ni pun teruja sama, nampak tak diaorang pun sibuk fokas kann..



Buih- buih terbang menghiburkan hati orang yang lalu lalang


Last sekali jumpa lagi kedai mixer lawa tu 
Tapi kedai lain tau, harga nya lebih kurang je
450 pound agak-agak mahal ke murah ya..
Dalam hati sudah ada cinta sama ini mixer lah...


54 comments:

  1. cantek dan unik suasana di sana ya kak noor.Saya tumpang lihat gambar2 ni pun dah teruja apatah part payung yang bergantungan tu....cantek warnawarni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau time sumner mcm ni mcm2 idea diaorag kita yg tk sanggup nk jalan ronda saniah

      Delete
  2. Senibina bangunan melengkung tu cantik kak...
    Nak mixer colour pink.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg unik bangunan ni diana best sngtttt

      Delete
  3. Replies

    1. Mmg cantik sngt yana mcm semua tempt nk klik

      Delete
  4. mixer cantik warna green terbekenan pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan biasa warna merah ini ada green la pulak

      Delete
  5. rembat je kak mixer tu...mcm2 warna ada..royal blue tu cantik...kalau yg kuning tu, lg ceria dapur akak..hihi..

    bangunan melengkung tu..very grand..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dlm hati mmg rasa nk rembt nohas semua kaler tu

      Delete
    2. perhhhh kak ... kirim mixer pink purple satu kak...
      hihihihi

      Delete
    3. tapi 450 pound ... errrrr .... errrrrr... errrrr.

      betul ea 450 pound?

      hi hi hi

      Delete
  6. saya lagi jakun tengok gambar2 kaknoor
    maklumlah tak penah ke oversea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah kita Kb masih jakunis walupun dh bnyk kali kesini

      Delete
  7. mmg blh kurus kalau kt sana ye k noor... kejenya berjln je
    rasa segar n tenang je jln2 kt sana... pastu ngn tak panasnya msti seronok jln jauh2 pun...
    hrpnya adalah yg alamtkan kt dana ye poskad tuh hehehhe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Disni jgn harap lah nk naik keta turun door to door dgn kedai dana, mesti pasang kaki lah jwbnya, utk dana dh di pos tunggu sampai je tu

      Delete
  8. hiasan bunga di pintu n tingkap rumah orang inggeris ni unik n cantik kan...seronoknya jalan2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg pun P teruja tengok bunga hidup dpn rumah mat salih ni teeus klik

      Delete
  9. Cantik sungguh jalan-jalan sepanjang jalan tu, KakNoor. Maklumlah di negara orang ni semua pun kita nampak cantik. Apa-apa pun, memang cantiklah dari gambar-gambar yang KakNoor snap. Paling saya suka bangunan melengkung dan payung warna-warni tu. Kalau saya, dah hantar anak-anak untuk berposing sampai habis bateri smartphone. Hehehe!

    Amboi, KakNoor... tetap juga nak rembat masuk mixer tu bawa balik Brunei ke? Tak kiralah murah ke mahal, kalau hati dah suka dan kewangan mengizinkan, apa salahnya. Rembat ajelah KakNoor!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Disinikan Md semua yg dijumpa lawa je pd pandangan mata kelabu ni tk taulahata org lain, camera dok stanbye je
      Habis bateri jgn ckp lah power bank sentiasa penuh supaya tk rugi saat2 manis berjalan
      Walaupun letih tpi sekurang nya ada gmbr

      Delete
  10. Berjalan kat sana tak rasa letih sangat ya noor sebab cuacanya nyaman aje kan. Sambar satu mixer tu buat kenangan.Cantik payung tu diaorg ni memang macam2 hihi...

    ReplyDelete
  11. Berjalan kat sana tak rasa letih sangat ya noor sebab cuacanya nyaman aje kan. Sambar satu mixer tu buat kenangan.Cantik payung tu diaorg ni memang macam2 hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mixer mmg on the list kakzai
      Itulah, diaorang ni mcm2 je

      Delete
  12. Cantiknya KakNoor...
    Payung-payung tu ingatkan tempat kita aje ada, di sana pun ada juga ye:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg teruja, tengok payung bergntung ni kakzakie terasa jakunis la sikit asyik nk ngambar payung je

      Delete
  13. Waa..serasa saya pula yg ader kt bwh payung tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Besttkan kalau kt bawah payung ni Lela

      Delete
  14. Cantiknya kak noor..bangunan melengkung tu unik.pokok besar2 cantik..payung n buih sabun tu best.memang patut la tak lekat kat rumah..

    So beli ke tak mixer tu..dh berkenan nmpknya klu tak beli pun next time dtg lg macam wajib kena beli je tu kak noor.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. PK, mixer dh book belum ambil lgi hehehe masih mampu bertahan ni

      Delete
  15. seronok kemari kaknoor..dapat acik tumpang tengok gambar yang cantik2 sangat tu..bertuah kaknoor dapat tengok sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalulah kemari Acik dn kalau, sudi bg alamat kaknoor antr poskad london ya

      Delete
  16. terima kasih kak noor, kongsikan gambar-gambar cantik ni, samalah, ana pun pantang nampak bunga laju je nak ambil pic nya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita ni dh la bunga suka bunga, jugak boleh geng la dgn Ana ni

      Delete
  17. payung2 tu ade gas helium ke? cantek!

    ReplyDelete
  18. bangunan melengkung tu ada kat putrajaya - tapi tak lah sepanjang itu .,..

    lebih tak bijak lagi - tak tau lah sapa town designer putrajaya ni ...
    bangunan cantik tu akan di tutupi dengan satu building yang dipanggil PARKING ...

    tak tau lah - #hanyadiMalaysia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke ada putrajaya huda sygnya bangunan cantik di tutup
      Jadi kenapa diaorang buat bentuk melenkung kalau hanya utk di tutup? Tk faham sungguh lah

      Delete
  19. KakNoor... so endingnya ada beli tak mixer tu?
    Menarik sangat mixer di sana.
    Kakak dpt agak yg satu darinya akan sampai Brunei tak lama lagi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai kakzakie baca hati nurani org pompuan ni kan hehee insya Allahhhh

      Delete
  20. canyiknya pemandangan disana, pokok besar yang mendamaikan tu.

    haa rembat tak mixer tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akan di rembat AA kalau, mencukupi £££ nyaa

      Delete
  21. cantik pemandangan dan bangunan tu.. dah berkenan mixer tu beli jelah kak noor.. nanti balik terbayang2 termimpi2 plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dok kat sini hari2 mimpi mixer la eyda selagi belum dpt

      Delete
  22. Seronoknya dapat share tengok tempat orang. Cantik2 gambarnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timakasih Mala sudi singah sini
      Insya Allah nnt akan di kongsi lgi

      Delete
  23. Cantiknya pemandangan kaknor. Suka tgok. Hehehe beli la daku, belilah daku, kata mixer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eka, pandainya mixer tu berckp hehee kata tuan mixer tunggu tunggu tunggu lahhh

      Delete
  24. KN tak de mixer ke? Takkanlah tak de mixer? Nak tambah koleksi ek.... kalau reasonable beli jer KN, lagi pun KN mmg gunakan. Kalau saya ni yelah kot entah bila nak gunanya hihi....

    Payung tergantung tu mmg femes ye KN. Kat mana mana pun ada rupanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg dh ada mixer Anom cuma nk tmbah koleksi, tpi mmg berguna jugak time busy2 tkyh cuci bnyk kali ye dak alasan yg boleh diterima ke tu hainom ?

      Delete
  25. KN tak de mixer ke? Takkanlah tak de mixer? Nak tambah koleksi ek.... kalau reasonable beli jer KN, lagi pun KN mmg gunakan. Kalau saya ni yelah kot entah bila nak gunanya hihi....

    Payung tergantung tu mmg femes ye KN. Kat mana mana pun ada rupanya

    ReplyDelete
  26. Kak noor terimakasih bawak OZ jalan-jalan..

    ReplyDelete
  27. waalaikumussalam...betapa bestnya travel neh..nak g jgk one day Insyaallah

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home