Taman Kecil Belakang Rumah

Taman Kecil Belakang Rumah


Hari ni sementara menunggu waktu solat zuhur tadi, kaknoor keluar di belakang rumah sewa anakanda Madihah, sebab bekenan dekat bunga-bunga yang berkembang. BIasa nya tengok dari atas dari tingkap toilet je, hari ni dah ada ruang kaknoor turun dengan camera ambik gambo bunga-bunga segala tu, biar lah apa jiran-jiran nak cakap kan. Lagipun kita tak kacau orang pun hahaa kann
Jom kaknoor bawa melawat belakang rumah kat Nottingham ni.
Tak lah lawa macam taman bunga pun tapi kalau dah bekenan lagipun bukan selalu pun
Biarlah abadikan kenangan bunga di blog kaknoor hari ni.



Musim spring ni rata-rata pokok memang berbunga tulah yang buat geram sangat
Orang perempuan kalau dengan bunga memang kalah 
Mesti nak jugak amik kan.


Ada jugak yang dah layu sikit tapi masih cantik kan warna purple tu




Yang ni yang sangat bekenan, hanya ada dua kuntum bunga nya
Besar dan cantik, tak tau nama nya tengok je lah ya



Ini di sudut pagar rumah bersebelahan dengan pagar jiran
Tak terjaga sangat maklum lah student yang tinggal mana peduli benda di belakang rumah.
Tapi bila mak student datang dia pulak yang sibuk nak kebelakang rumah hahaa



Berjenis bunga juga yang ada kat belakang rumah ni dan macam-macam warna.



Bunga kuning ni memang famous kat sini.
Sebelum ni kaknoor ada gambarkan pokok rumput yang berbunga kuning macam ni
Ini pulak bukan rumput tapi agak tinggi dan bentuk bunga nya macam sama kan.



Sebab geram sangat dengan bunga jadi special sikit bunga ni dapat dua kali gambar
Memang cantik kan !! tersergam indah gitu kan



INi lah belakang rumah yang kaknoor maksudkan
Nampak macam semak jugak kan sebab tak terjaga oleh bebudak disini.



Owner rumah ni memang agak prihatin cuba tengok tempat burung yang disediakan.
Macam-macam pattern ada geram kan tengok
Tapi burung nya takde lah pulak..



Ini punya yang cantik jugak, rasa nya masa ni bunga belum kembang
Mungkin kalau kembang tentu lebih menarik lagi.



Bekenan tengok benda ni
Mesti nak buat nanti bila balik Brunei
Cedok idea menarik ni untuk hinggap sang burung.


31 comments:

  1. Alahaii..cantik semua bunga-bunga tu, kak. kalau dapat segenggam bawa balik rumah kan best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh aje Sue kalau nk kaknoor bawa utk Sue ok tukar dgn kek lapis nak?? Hehee

      Delete
  2. Cantiknya bunga purple yang kecik-kecik tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Disini bunga nya bnyk purple lah rasa nya zilla

      Delete
  3. Seronok betul KakNoor di sana ye:)
    Bertandang pulak di musim spring. Memang semua berbungalah
    Kat tepi jalan dia rumput pun berbunga kalau dah spring season KakNoor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul kakzakie kalau musim ni apa saja pokok yg kecik hatta rumput2 pun berbunga, itulah bila jalan di park ke sygje nk pijak rumput yg berbunga tu

      Delete
  4. waah..kak noor round habis ni.. nanti balik tak nyesal kak noor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Ita mmg kaknoor round sampai ke belakang rumah tengok apa yg ada sbb dh tk tau nk buat apa

      Delete
  5. Kak noor menyebabkan saya rindu kat australia... hihihi....

    Betul lh belakang rumah budak2 ni boleh tahap "naik hutan" ...

    Haritu rumah adik sy kena warning dengan local authority suruh potong lalang2 tu...

    Hihihi...

    Diaorang clear kn laluan nak jemur baju je... bertuah betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha sama lah dgn disini Huda tempt laluan jemur baju boleh pulak nmpk lorong mungkin sbb dok pijak saja rumput pun takut nk tumbuh, mmg diaorang tk feduli langsung lahhh belakang ni bunga tu nasib je berbunga sbb musim nya kannn

      Delete
  6. cantiknya k noor... walaupun tak terjaga tp nmpak semulajadi cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg nmpk sangt semulajadi Dana sbb mmg diaorang tengok je bunga tu klau ada bunga nasiblah

      Delete
  7. Pokok2 bunga yang cantek dan unik ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita tasa unik sbb tk sama dgn tempt kita Saniah tpi mmg cantik lah bg kita yg jKunis ni kN

      Delete
  8. wahhhh cantik nyer!! teruja tgk gambar kak noor tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Idzwa alhmdulillah sentuhan org veteren boleh lahhhh kann hahaha

      Delete
  9. Replies
    1. Cuma tkde wangi je Alya cntik mmg tk dpt nafikan lgi

      Delete
  10. cantik...rimbunan purple..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rimbunan purple yg minta di ambil kot letak dlm pasu hahaha kan nohas

      Delete
    2. Rimbunan purple yg minta di ambil kot letak dlm pasu hahaha kan nohas

      Delete
  11. Itulah kelebihan negara yg ada 4 musim ya noor. Bila spring bunga dimana2 tak kira yg ditanam atau melata.

    ReplyDelete
  12. Tengok belakang rumah nampak mcm semak samun tapi bila Kak Noor fokus kat bunga tu tersembunyi samunnya Kak Noor hihi....Kak Noor ni terer ambik gambo kan....kreatif orangnya. KN mesti pandai lukiskan....

    ReplyDelete
  13. syiok nye ada tanaman urban ni kt blkg umahhh
    kaler2 dia pun alahaii comey2 jer
    jeles kat kak noor huhu

    ReplyDelete
  14. Cantiknya bunga! Suka bunga warna ungu. Menyerlah nampaknya :)

    ReplyDelete
  15. Salam perkenalan Kak Noor ...dari Azzah di sini

    ReplyDelete
  16. kak noor pergi Nottingham ke..ni dah balik belum

    ReplyDelete
  17. cantiklah walaupun di halaman belakang..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home