Top Ten Pengomen Tegar Sila Baca Sampai Habis Blog Kak Noor.

Top Ten Pengomen Tegar Sila Baca Sampai Habis Blog Kak Noor.


Alhamdulillah setelah 4 jam perjalanan menaiki train, dari Nottingham station ke Bath, dan bertukar train di separuh perjalanan di Cheltenham dan akhirnya sampai lah di Oldfield Park.
Station Oldfield Park memang di belakang je rumah anak kaknoor. Jadi kami hanya berjalan kaki je kerumah alhamdulillah.


Ini masa dalam train tak sempat nak sarapan hanya secawan kopi mineral, lagipun pagi-pagi memang kurang selera. Separuh perjalanan perut berbunyi keriuk-keriuk. Jadi buah ceri ni jelah penyelamat perut buat masa tu. 





Sampai saja di rumah anakanda kaknoor, terus letak beg berat-berat tu. Dah jalan lagi ke City Of Bath. Hanya 10 minit je dari rumah anakanda pakai bas lah.  Memang cari kedai makan lah.
Kedai makan Jimmy's Spice yang memang halal di Bath ni, itu je yang kaknoor bekenan bila kesini.
Sebab makanan nya memang kita boleh masuk lah. Nasi beriani, Tandori lah, Ikan Kari, Kambing dan macam2 lah menu lagi.Tapi sayangnya sebab dah kelaparan tak sempat nak ambik gambar makanan hahaha dah siap baru teringat....



Kemudian kekedai barang lah, sebab ada yang request nasi kerabu.
Kesian jugak tak buat jadi beli lah barang-barang utk nasi kerabu.
Barang utk tak nasi kerabu pun di beli jugak biasalah anak-anak ni kan dah mama datang semua barang habis itu lah, ini lah alasan tak sempat nak beli barang sebab dok study haha
Takpe lah tu boleh dimaafkan kan...




Makcik sorang ni tak boleh bawa masuk kedai barang, ada je barang yang dia tengok.
Bahaya ni kan tengok tu sampai nak penuh troli dah..




Tak habis lagi tu nampak nya macam ada benda lagi yang nak di masukkan dalam troli tu kan
ayoyo ini makcik siap beli pan lagi hahaha...



Ada pertambahan barang lagi tu sabo je lah kan
Lama lagi nak duduk kat sini, sekali gus beli tak yah dok ulang alik ye dak..



Haa ini otw balik terjumpa poskad yang lawa-lawa ni.
Jadi kaknoor teringat lah kat adik-adik blogger semua.
Kalau siapa yang masuk carta 10 pengomen tegar tu kaknoor akan hantar poskad ni.
Jadi rajin-rajin lah singgah sini ya
Dan kalau siapa yang perasan dia termasuk dalam pengomen tegar tu, cepat-cepat bagi address tau boleh kaknoor hantar poskad ni
Alamat boleh lah di hantar melalui emel atau whatsapp kan je pada kaknoor
+673 8739160 atau tinggalkan address di ruangan komen pun ok jugak.
Kaknoor tak kisah sngt janji ada alamat je ok..
OK lah dah letih hari ni, jumpa lagi di lain entry ya 
SELAMAT MALAM DARI KAKNOOR & ANAK-ANAK YA



52 comments:

  1. salam kak noor, itulah sekali kala , mamanya datang request cecepat hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumusalm yana, ya lah tu kan
      dah lama yg sorang ni nk makn nasi kerabu
      terus lah requestt

      Delete
  2. wahh..best gak kalau dapat poskad dari Kak Noor. Sygnya alamat SB tak berapa selamat untuk di gunakan.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke Sue, kalau susah alamat tak selamat boleh aje akak wasap kan Sue
      jadinya Sue kena print sendiri poskadnya
      kalau nak poskad wsap ya nombor kat bawah entry ni

      Delete
  3. Ya Allah, seronoknya dpt mak mcm knoor ni, tapi mmg tulah sifat sejati sorang mak kan, ( tetiba sayu terkenangkan arwah mak ) cuba sepenuh hati memenuhi permintaan ank2, bahagia je tgk ank2 mkn penuh selera kan knoor.
    Saya mcm tak masuk carta je knoor, dtg sesekala jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidak syak lagi Zimah
      mmg suka kalau anak2 request macam2 nak masak
      alhamdulillah selagi sihat dan berkesempatan akan berbakti pada anak2
      isnya allah

      Delete
  4. Seronok anak2 bila mama datang tu, macam2 boleh request tu untuk dimasak, sedapnya la hai

    ReplyDelete
  5. Seronok anak2 bila mama datang tu, macam2 boleh request tu untuk dimasak, sedapnya la hai

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila lagi ye dak Yan kannn masa ni lah nak requestt

      Delete
  6. Sedapnyaaaa! Nak masak nasi kerabu pulak kak noor kita di sana. Hii. Wahhh ~ nak juga poskad.. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah 2x siqah masa nasik kerabu ni di UK
      di rumah anakanda Madihah dan ni di rumah anakanda Nabilah
      diaorang ni mmg suka snagat

      Delete
  7. Wah penuhnya troli kak noor..betul2 shoping tu kak noor.
    Agak2 saya ni pengomen tegar ke kak noor? Tapi teringin juga nak poskad tu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpa lah saniah siapa yang bgi address isnya allah akan dpt poskad
      tkpe lah tk tegar pun kaknoor tk berkira sangat yg penting ikhlas dtg kesini

      Delete
  8. Hahaa..pengomen tegar ke saya ni..sekali sekala menjengok dan BW kalau berkesempatan kiki....Tp teringin gak dapat poskad oberC tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha Lina kannn
      boleh aje bagi add kalau nak poskad tu ok
      wasap lebih senang kaknoor baca dan cek

      Delete
  9. as'salamualaikum, selama ini saya 'silent reader' saja dari negara jiran. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke Salmah dari mana ni ?? sesekali keluar dan komen lah jgn jadi silent reader je

      Delete
    2. as'salamualaikum kak nor, cuba cari email address kak nor tapi tak jumpa? saya tak de wasap, how? :)

      Delete
  10. rindu saya kat melbourne... hi hi hi...

    kak noor jangan lupa doakan saya ye.

    doa orang musafir ni makbul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huda tkyah selalu sngt rindu kat melbourne tu
      meh kita di UK lagi meh
      add dah ada kan
      Insya Allah kaknoor akan selalu mendoakan Huda utk diizinkan Allah sampai dan belajar di sini tahun depan ok

      Delete
  11. nakkkkkkkkkkkkkkkk... nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.. hehehehehe

    ReplyDelete
  12. Nasi kerabu lg? seronoknya anak2 bila dpt mama yg pandai dan rajin masak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzai mana address, kakzai dalam list pengomen tegar tu
      bagi addresss tau

      Delete
  13. salam kenal dari brunei kak noor :)

    enjoy ur stay di UK ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Faezah mudahan kitani berjumpa suatu hari ya
      sbb dah di brunei kan

      Delete
  14. Pertama sekali...cayaaaaang Kak Noor... ayat bodek nih!
    Kak Noor...dengan tak malunya kita nak jugak poskad yang lawa tu ha haaaaa... perasan pengomen tegar ni kak, barangkali top 20-30 hihihiiii.... ni nak bagi alamat sekali hihihiii... gerenti Kak Noor hantar poskad tu... Salami Simon,
    SM St. Dominic,
    Peti Surat 60441,
    91114 Lahad Datu, Sabah.
    Kaa Nooorrr.... saya tunggu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaaaaaaaaa Amieee
      amboiiii kemainn dia yaa
      ok no problem siapa sudi bagi address kaknoor pun sudi jugak bagi poskad

      Delete
  15. ASSALAM NOOR..XDPT GI LONDON DPT POSKAD DARI LONDON OK SGT TU NOOR...TKSH....ALAMAT SY...NO 54 JLN SU 20, TAMAN SELAYANG UTAMA
    68100 BATU CAVES, SELANGOR

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmulsam thanks P
      takpa dpt poskad pun ok lah kan
      terimakasih bagi address
      insya allah ya akan di pos soon lah

      Delete
  16. Salam Kak Noor..lama tak singgah, semoga kak Noor sihat2 saja ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalikmuslam cikwan
      Alhamdulillahhh sihat adanya

      Delete
  17. masa study dulu, mak kawan saya kalau dtg rumah, mesti check kabinet dapur..kemas2 sambil membebel..tapi best, dia mcm Kak Noor jg, suka masak2 utk kami..balik school je dah ada makanan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan nohas rasanya semua ibu pun akan buat mcm kaknoor jugak bila dtg kerumah anak2 yg sibuk belajar kann

      Delete
  18. rasa xde jer nama sya utk pengomen tegar..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nor, kalau nk poskad boleh aje letak address kt sini insya Allah akak antr

      Delete
    2. Nor, kalau nk poskad boleh aje letak address kt sini insya Allah akak antr

      Delete
  19. wahhh seronok ler dorang kan.. dapat makan masakan malaysia.. terubat sket rindu tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selera melayu Mun dimanA saja ye ka walaupun dinegeri omputih ni

      Delete
    2. Selera melayu Mun dimanA saja ye ka walaupun dinegeri omputih ni

      Delete
  20. Sedapnya ceri tu. Rindu nak makan cherry fresh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Ain kaknoor pun peminat cerry tpi masih mahal skrg ni

      Delete
    2. Kann Ain kaknoor pun peminat cerry tpi masih mahal skrg ni

      Delete
  21. Salmah letak ja address kt komen disini ok

    ReplyDelete
  22. Salmah letak ja address kt komen disini ok

    ReplyDelete
  23. Troli tu tak cukup besar tu, KakNoor itu yang nampak penuh. Patutnya KakNoor kena heret dua troli. Barulah penuh dapur rumah! Hahaha!

    Eh, kalau saya pun emak datang melawat, macam-macam saya request tau! Adatlah KakNoor, anak-anak nak bermanja dengan mamanya!

    Alahai! Terlepas peluanglah saya macam ni nak dapat poskad! Memang tak merasalah nampak gayanya!

    KakNoor tak offer fridge magnet ke? Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. MD cyag
      poskad is otw tau
      MD tersenarai jugak tu nampak nya
      sesekali biarkan anak-anak happy sementara ada mama ni kann

      Delete
  24. Wah KN selpie nampak! Hihi...
    Agak agaknya tahan berapa hari barang barang tu KN? Mee tu dah masak lum KN? Bila nak jadi entri pulak?



    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali selP apa salah nya kan anom
      takkan orang muda je nak berselP
      orang V jugak mau kannn

      Delete
  25. Kak, walaupun saya tak termasuk list pengomen tegar...tapi saya nak jugak poskad....boleh gitu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. no problem diana
      asalkan ada alamat
      insya allah kaknoor akan hantar

      Delete
  26. mesti anak rindu masakan mak.. ok laa tu kak noor sesekali diaorang pun nak rasa masakan seorang mak.. nak poskad.. hehehe..

    lama tak dapat komen kat sini, bila komen jadi hang.. ni dah boleh komen, abis semua nak dikomennya..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home