Alhamdulillahh akhirnya selamat sampai di Oslo Norway

Alhamdulillahh akhirnya selamat sampai di Oslo Norway

Alhamdulillahh  akhirnya setelah 1 jam setengah dalam penerbangan dari London ke menuju ke Oslo,  sampailah kami dengan selamatnya syukur  banyak2 walaupun masa pagi tu memang hujan lebat di London tiba di Oslo panas dan sangat baik cuacanya.

Alhamdulillah sekali lagi pada Allah kerana dapat apartment ditengah town pulak tu,  walaupun sibuk dengan bunyi tram dan bas tpi tak kisahlah tu asalkan dekat dengan kedai senang mencari keperluan apa2.

Jom lah kaknoor belanja gambar saja ok sebab tkdpt bawa laptop ke Oslo jadi terpaksa update guna hp saja,  kalau tunggu nak masuk laptop memang lambatlah jawabnya. Memang cantik kan Norway ni kaknoor memang suka sungai pantang nampak sungai mesti nak ambik gambar. 

Ini masa misi mencari kedai-kedai makan jumpa macam-macam,  cukuplah setakat ini dulu esuk insya Allah akan di update lagi kisah mencari makanan halal pulak..

Ok sampai jumpa daaaa

41 comments:

  1. Alhamdulillah. Allah SWT mempermudahkan perjalanan Kak Noor... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdulillahh kakcik sampai jugak kaknoor di negeri Scandinavia ni

      Delete
  2. assalamualaikum kak noor..moga perjalanan selamat walau dimana akak berada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalikmusalam, yan apa kabar trimakasih mendoakan kaknoor

      Delete
  3. Assalam knoor, gmb sungai yg bwh tu mcm sg kt kampung jer, hihi

    ReplyDelete
  4. Assalam knoor, gmb sungai yg bwh tu mcm sg kt kampung jer, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalikmusalm mmg mcm kt kampong tpi kt tengah bando ni

      Delete
  5. Cantik dan mendamaikan sungguh bila tengok gambar yg KakNoor paparkan
    Itu yg ada macam tali merentang sungai ke pondok cute tu apa agaknya tu. Menarik sungguh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diaorang mmg sengaja buat pondok kecil bertali tu supaya dpt ditarik kesana kemari melalui sungai tu mcm pulau je tpi mmg kecik ingt dlm 3 kaki kot lebar nya

      Delete
  6. Alhamdulillah noor dah selamat sampai. Macam kat kampung aje ada sungai hihi....

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah noor dah selamat sampai. Macam kat kampung aje ada sungai hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sungai, ni mmg trademark org Norway kot kakzai masa mula2 masuk bandr ni pun dh pk sungai, yg cantik tempt org lepak tepi sungai

      Delete
  8. Wah bestnya.....ke Norway pula ya.
    Macam lebih sejuk je dari UK.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa ni Norway lebih panas dri London Diana tk perlu pakai blazer or cardigan or apa2 seangkatan

      Delete
  9. Alhamdulillah... Seronok nya kak noor!
    cantik n tenang je tgk view. Take care kak. =)

    ReplyDelete
  10. terkejut tgok mula tadi ingat Rayani Air sampai ke Oslo rupanya Ryanair...enjoy di norway kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke dear btw Rayani air tu dari mana??

      Delete
  11. Alhamdulillah. Dah selamat sampai di Norway. Sakan KakNoor berjalan-jalan ya. Bilalah nak balik Brunei ni KakNoor?

    Nanti update gambar cantik-cantik kat sana pulak ya. Suka tengok gambar yang KakNoor ambil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebulan lgi balik Brunei MD apa nk buat terpaksa puasa di sini lah nampaknya. Puasanya waktu ni, siangnya sngtlah panjang kira2 16 jam sbb waktu mgrib pukul 9. 30 malam

      Delete
  12. duduk rumah student yang bercuti ke kak? Siap nampak buku tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dduk umah owner rumah Huda
      Dia tinggall kt tempt lain
      Itulah ada buku bnykk tu

      Delete
  13. Faham sangat perasaan bila nampak sungai tuu :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  14. Subhanallah cantiknya pemandangan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sungai ni trademark Norway kot Ana sana sini jumpa sg

      Delete
  15. alhamdulillah, subhanallah cantiknye pemandangan...

    ReplyDelete
  16. WAH DH KE NORWAY PULA..SELAMAT BERWISATA DGN GEMBIRA...POSKAD YG NOOR KIRIM DH SAMPAI TKSH BANYAK...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdulillahh P dah sampai poskadnya lama jugak ya baru sampai ingt dh semingu lebih pos

      Delete
    2. Alhmdulillahh P dah sampai poskadnya lama jugak ya baru sampai ingt dh semingu lebih pos

      Delete
  17. pondok cute tu menarik perhatian saya...
    itu yang seronok menjelajah negara org kan kak...banyak benda kita boleh tengok dan belajar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah Ida diaorang ni rasanya sngt kreatiflah, mcm2 benda yg diaorang buat kita, jd, trtarik

      Delete
  18. cantik sungai dia kak Noor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah mesti sejuk sngt nampaknya kalau mandi haha

      Delete
  19. Alhamdulillah dah sampai Oslo ye kak... Cantik nya view.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdulillahhh Atie dh sampai makanan pun mudah nk dpt

      Delete
  20. Saya baca entry KN ni terasa penatnya badan KN. Tp seronok kan KN .... Rumah apa kat tgh sungai tu KN?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha Hainom baca pun dh terasa penat kalau jln gerenti sakit kaki kan
      Entahlah kaknoor rasa diaorang saje buat sample umah kecik yg lengkap segalanya dan di hanyutkan di sungai

      Delete
    2. Hahaha Hainom baca pun dh terasa penat kalau jln gerenti sakit kaki kan
      Entahlah kaknoor rasa diaorang saje buat sample umah kecik yg lengkap segalanya dan di hanyutkan di sungai

      Delete
  21. sejuk je tgk sungai tu k.noor el pun sukalah kalau tempat ada cam sungai ni hihi.

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home