Antara Koleksi Resepi Kuih Raya Ku

Antara Koleksi Resepi Kuih Raya Ku


ASSALAMUALAIKUM
Salam nuzul AL QURAN untuk semua, memang setiap tahun kaknoor sefamily memang membuat rutin bertadarus ALQURAN, semua seramai 7 orang ahli keluarga memang dibahagikan beberapa Juz setiap sorang dan akan menghabiskan membaca ikut kemampuan masing-masing. Part kaknoor memang dah lama habis sebab di UK ni memang takde banyak aktiviti apa lagi time ramadhan ni nak keluar rumah memang malas sangat dengan cuaca yang sejuk, jadi dok mengadap ALQURAN je sampai ngantuk baru lah buat aktiviti lain.  ALHAMDULILLAH menunggu respond anak-anak dan hubby diBrunei di harap semuanya dapat habiskan dalam masa terdekat ni.


DI PERTENGAHAN Ramadhan jugak kalau tahun memang sibuk dengan aktiviti membuat segala kueh muih ni, tahun ni sebulan kat sini memang tangan suci bersih takde wangi butter dan segala macam, semuanya dah ALLAH tentukan sabar sajalah, tapi pada yang nak mencuba boleh lah rujuk pada link yang akak akan letakkan nanti ya.


Memang sedap tak cuba rugi ni


Yang ada kacang dan choklat memang terbaik I tell U


Inipun antara yang terlaris bila dihidangkan diwaktu raya


Dessert yang sangat mahal so far kan, rugi tau kalau tak belajar buat
Jom rajinkan diri ya adik-adik blogger semua
SELAMAT BERPUASA DAN BERHARI RAYA  TAK LAMA LAGI.

22 comments:

  1. Nak order..nak order plssss
    Semua tu

    ReplyDelete
  2. Knoor, rainbow cookies tu nama lainnya biskut lidah kucing kan.
    Knoor, tolongla ajar saya camane nk buat macaron

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah tu zimah lidah kucing nama glamour rainbow cookies

      Delete
    2. Betullah tu zimah lidah kucing nama glamour rainbow cookies

      Delete
  3. Bestnyaaa kak noorr yang no 1 tuu. Cam ferrero dia pny rupa 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap truffle ni Ayu sbb ada coklat dan kcg ala fererro gitu kan

      Delete
  4. Kalau dah yg buat pakar memasak mestilah cantik dan memikat
    Ini kalau budak-budak yg beraya ke rumah KakNoor satu kali hadap aje dah licin:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak budak pun terpikat jugak ni kakzakie sampai minta bawa balik hehehe

      Delete
  5. Kalau dekat ni confirm.nak dtg raya umah kak noor....hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syg nya jauh bebeno kan Irda, meh la umah kaknoor nnt akan dihidangkan dgn semua makanan ni

      Delete
  6. Biskut raya kak Noor semua nya cantik2, comel2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok2 aje pun Sue, Sue pun apa kurangnya dgn kek lapis yg mengancam jiwa kaknoor

      Delete
  7. cantik2 dan modern2 biscuit kaknoor.
    kalau rumah saya pun mesti certain guests akan berebut our biscuits. sebab adik memang tukang baking2 ni.
    suka tgk org suka makan our food kan kak.

    ReplyDelete
  8. tahu...kuih2 kat atas tu semuanya sedap-sedap.
    rainbow dgn macaron tu pernah lah makan tp nak buat tu yg bercinta.
    saya tak pernah buat kuih raya kak, ada lah sekali dua masa bujang dolu-dolu.

    ReplyDelete
  9. aduh lah... terliur nengok sekut2 raya kak noor tuh...
    nk membuat... mmg idak lah, almaklum dana ni pemalas kak noor oi

    ReplyDelete
  10. TAHNIAH NOOR DH KHATAM QURAN..SEDAP SEMUA BISKUT NOOR TU RUGI XCUBA

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah..
    Dah khatam bahagian kak noor ye..
    Saya masih lagi baru nak masuk juz 20..
    Kami tak bahagikan baca sama2..

    Kuih raya kak noor semua menggoda..

    ReplyDelete
  12. Biskut Raya KN semuanya nampak mewah dan mahal tau. Teringin nak buat biskut rainbow tu KN....tu ada cetak dia ye KN..
    Bilalah nak mai mood membiskut saya ni KN...

    ReplyDelete
  13. Biskut Raya KN semuanya nampak mewah dan mahal tau. Teringin nak buat biskut rainbow tu KN....tu ada cetak dia ye KN..
    Bilalah nak mai mood membiskut saya ni KN...

    ReplyDelete
  14. Kak Noor 😍😍...nampak sedap sgt2 πŸ‘πŸ‘.. sementara kita nak pandai buat cookies2 tu..nak order bole x

    ReplyDelete
  15. Kak Noor 😍😍...nampak sedap sgt2 πŸ‘πŸ‘.. sementara kita nak pandai buat cookies2 tu..nak order bole x

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home