My Two Magic Mug Alhamdulillah

My Two Magic Mug Alhamdulillah


ASSALAMUALAIKUM 
Salam rabu utk semua yang masih sudi singgah sini
Jutaan terimakasih kaknoor ucapkan pada semua nya yang sudi meluangkan masa disini.
Takdelah apa sangat yang istimewa cuma nak share kisah mug yang cantik ni 
Aduh perasan lah pulak kan...




Sebenarnya kaknoor terbekenan mug yang anakanda kaknoor yang ada gambar ni yang dihadiahkan oleh kawan nya semasa birthday baru ni, jadi kaknoor tanya je boleh tak kalau mama pun nak buat jugak letak gambar family kita, pastu dengar jawapan yang positif apa lagi sibuk lah mencari gambar..




Dengan hanya order online je pastu mug yang cantik ni di hantar ke rumah ingat dalam seminggu je kot dah sampai, alhamdulillah sebelum balik ke Brunei dapat bawa balik mug ni hehee
Gumbira tau!!




Nah semua suku sakat masuk dalam mug ni haha




Gambar ini semasa nak gi umrah last disember 2015




Happy sungguh tuan punya  blog ni maklum lah time raya lepas masak menunggu tetamu dan dah pakai lawa2 hahaha perasan lagiii..



Senyum simple my boyfriend tu hihi



Sebenarnya mug ni asal nya adalah warna hitam, dan kita tak nampak pun wajah2 ceria dalam mug tu, tapi bila dah di masukkan air panas baru lah timbul segala isi gambar tu, dan bila air dah sejuk semula maka hilang lah segala anak cucu diluar mug tu best tak!!
MAGIC LAH TU KAN..
Alhamdulillah dapat 2 biji cukup lah sebagai kenangan merantau ni..

46 comments:

  1. cantiknya mug tu. seronok kan bila boleh abadikan gambar sekeluarga ;) selamat berbuka kejap lagi ye Kak Noor

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai mommy cici kaknoor lambat lagi nak berbuka ni 9 jam lagi

      Delete
  2. wa memang magic klau macam tu kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. magic sngt sbb kena letak air panas baru keluar gambar

      Delete
  3. Memang cantik KakNoor. Tempat kakak ni ada org kawen bagi mug mcm ni jadi goodiebag dia letak gambar pebgantin. Dlmnya isi coklat. Menarik kan..

    ReplyDelete
  4. Memang cantik KakNoor. Tempat kakak ni ada org kawen bagi mug mcm ni jadi goodiebag dia letak gambar pebgantin. Dlmnya isi coklat. Menarik kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tempat orang kawin nampak gambar nya kan, ni kakzakie kannn letak air panas baru keluar gambar tau hehee magic sikit heheee

      Delete
  5. Eh kaknoor apa pulak tak istimewanya. Istimewa sangat dah tu. Ada gambar anak beranak. Magic2 lagi. Kalau orang tak tahu, mesti terkejut bila nak diminum timbul pulak suku sakat kaknoor yg ramai tu.
    Tp agaknya kaknoor tergamak ke nak guna utk minum atau nak simpan aje buat kenangan. Ye lah susah nk dpt mcm gitu kan? Kena online order..

    ReplyDelete
  6. Eh kaknoor apa pulak tak istimewanya. Istimewa sangat dah tu. Ada gambar anak beranak. Magic2 lagi. Kalau orang tak tahu, mesti terkejut bila nak diminum timbul pulak suku sakat kaknoor yg ramai tu.
    Tp agaknya kaknoor tergamak ke nak guna utk minum atau nak simpan aje buat kenangan. Ye lah susah nk dpt mcm gitu kan? Kena online order..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah masaalah nya KB kalau dah cantik sayang pulak nak guna kan
      tapi rasa nya kena guna kot sbb daripada simpan dah banyak dah mug dok simpannn je

      Delete
  7. Cantiknya Kak Noor mug tu. Hihihi, keluarga bahagia ye :) Belum sempat godek2 isi blog akak. Online guna fon ni susah sikit (;

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimkaasih mekja
      tkpe anytime boleh dtg blog kaknoor godek2 ya

      Delete
  8. Mmg magic la mug ni...
    bila minum terpandang insan2 kesayangan kita...
    terasa bahagianya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah qhaifa tak sabar nk guna ni dan nak show jugak pada yg di rumah

      Delete
  9. mmg magic mug nih kak noor...
    kene rajin2 bt air pns kt mug ni lah kalu nk tgk muke hepi tuan nyer blog n famly nya yek

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah mmg utk kopi kaknoor lah ni
      tapi skrg tkleh minum dulu dlm ni syanggg haha

      Delete
  10. Cantik mug tu .. ni kalau minum mesti senyum ja sebab nampak muka family kat situ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks MIa asyik dok tengok muga kopi jadi sejuk dah tkde gambo lagi haa

      Delete
  11. wah menarik kaknoor... kat mana beli ni? best.. entry ni je boleh jenguk dibulan puasa... hehe.. salam kenal dari cerita ita ye kaknoor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 order online Ita
      Ita pantang ke tengok entry lain
      salam kenal jugak dari kaknoor ya

      Delete
  12. memang betul2 magic klu mcm tu MUg nya kak Noor..amazing lah pic boleh muncul & hilang...hihi.. selalu jumpa yg boleh letak gambar je... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah Atie anak2 ni offer utk kaknoor , apa lagi kalau dah kena offer tak ambil sayang tu kan

      Delete
  13. 1st time tahu ada mug camni. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang putih ni kan Ain macam2 je diaorang buat bg kita terbekenan

      Delete
  14. Oh, Kat Malaysia pun ada ni, KakNoor. Saya pernah tengok dalam TV3, pengusaha mug ni. Bestkan tetiba aje bila panas ada gambar. Memanglah magic. Kalau saya pun, memang tersengih aje tak sudah tengok gambar kat mug sambil-sambil minum gitu.

    Amboi, gembira bukan main gambar KakNoor kat mug tu! Untunglah KakNoor ni lepas penat masak boleh pakai baju lawa tunggu tetamu. Saya yang tak masak pun tak sempat pakai baju lawa sepanjang raya pertama tau. Asyik aje kena ambil task cuci pinggan mangkuk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. best tu MD kalau dah ada nanti try lah buat macam ni letak gambar family
      memang MD nanti asyik dok minum air panas je sbb nak tengok gambar heee
      jangan marah tau, sdg lapar ni
      mana tau senyum sorang2 dpt hilangkan lapar

      Delete
  15. cantik nya mug2 bergambar family akak.... buat kenang-kenangan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenangan mana tau suatu hari nnt kita dah takada dpt jugak anak2 kenangkan kita kan Adar
      kalau taknampak gambar mesti diaorang tak ingat

      Delete
  16. Magik...macm 2 cara org buat.menarik sungguh

    ReplyDelete
  17. Magik...macm 2 cara org buat.menarik sungguh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun pantang tengok jugak yg macam ni asyik nak beli je kn Has

      Delete
  18. wahhh mmg cantik mug2 tu kak noor

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih El klau orang dlm tu sweet macam El lagi lah kebaboom kan

      Delete
  19. wah magicnya mug tu ...boleh tenggelam timbul pulak gambarnya ya kak noor.Kalau rindu dengan mereka selalu2 lah bubuh air panas sambil2 minum boleh terpandang wajah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak nya kena selalu minum air panas lah ni Saniah
      sejuk2 tak mau menjadi pulak

      Delete
  20. MMG MAGICLAH MUG NOOR NI..DICETAK GMBR FAMILI MENARIK UTK KENANGAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah P kenangan semasa merantau ni ada la jugak utk di tunjuk bila balik nanti

      Delete
  21. Rindu pakwe lew tu...hihi.maklumlah lama tak berjumpa.
    Cantik jugak ye KN mug bergambar cenggitu.... boleh le buh dlm kabinet kaca buat perhiasan.

    ReplyDelete
  22. Rindu pakwe lew tu...hihi.maklumlah lama tak berjumpa.
    Cantik jugak ye KN mug bergambar cenggitu.... boleh le buh dlm kabinet kaca buat perhiasan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii Hainom macam tau je orang sdg merindu dendam hheee
      eh takde lah dah tua2 malu dah nak merindu2 hahaa

      Delete
  23. seronoknya dan suka siqah tengok gambar kak noor sekeluarga happy gelak ketawa begitu. moga kegembiraan berterusan hendaknya.. bila nak balik malaysia nie kak noor? hehe

    ReplyDelete
  24. Wahh cantiknya mug tu...kalau irda dpt mug tu xtaulah sanggup nak tuang air panas ke tak..huhu cam sayang sgt nak guna mug tu

    ReplyDelete
  25. Hihihi... saya ada 1 mug... auntie sy bg... print muka saya atas tu.. kih kih kih... x jd nk d gunakn... cam pelik rasa

    ReplyDelete
  26. Salam Kak Nor :) Terima kasih sudi follow mek ye :)

    Cantik mug tu. Order kat mane?
    Mek pun tengah cari mug untuk buat kenangan :)
    Harap kak nor bleh share dgn mek. emel mek ayunieramli@gmail.com

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home