Online Shopping Mudahnya Sekarang Ni

Online Shopping Mudahnya Sekarang Ni

Alhamdulillah dengan ada nya online shopping kita tak payah lagi kekedai
Semuanya di ujung jari je, tambahan bulan puasa macam ni, memang malas nak kekedai, kalau boleh semua nya nak ada depan mata je, yang best syarikat OCADO menjual barangan halal jugak
Seperti ayam, daging, bebola daging, kambing selain barangan dapur sayur dan sebagai nya.
Diwaktu macam ni memang kita suka dengan online shopping ni semua barang dihantar kerumah.
Tunggu je depan pintu, semalam pakcik Omputih datang menghantar, lupa nak snap gambar pakcik tu
Kaknoor sekodeng je dari atas anak kaknoor yang uruskan semua nya.
Mama nya cuma masak jee



Berangan macam-macam nak masak, brownies lah read velvet lah, mee bakso lah, nasi ayam lah
Tak tau lah apa yang jadi dulu, kita tengok je lah sampai mana kerajinan tukang masak ni.



Kacang tu angan2 nak buat kari sayur dengan terung tak tau lah jadi ke tidak, hari ni pun belum lagi ada menu nak masak sebab masih lama lagi baru pukul 11 pagi.




Tengoklah cendawan yang besar gabak tu, mama yang teringin sebenarnya cendawan tu.
Any idea tak utk masak apa dengan cendawan tu kongsi please!!!


20 comments:

  1. Assalamualaikum KakNoor,
    Waaaa senang kan tak payah nak susah-susah ke kedai. Di tempat kami pun ada tapi Mak Long tak pernah beli sebab makanan tidak halal. Cendawan beso tu di sini panggil potabelo mushroom. Sedap tu di panggang tabur garam kemudian cicah dgn air asam atau buat burger letak cheese + garam+black pepper. Masak kari pun sedap jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmussalam maklong
      oh ye maklong kalau tak halal susah jugak lah kalau mcm tu terpaksa kena pergi kedai jugak lah mencari yg halal kan, alhamdulillah disini mmg mudah lah cari yg halal lagipun anak kaknoor dah lama disini jadi diaorang ni pandai tau dimana halal dan tidak senang sikitlah.
      Nanti lah nak try masak cendawan tu kena tanya anak2 ni macamana diaorang nak makan jugak

      Delete
  2. Kak noor... apa aktiviti ramadhan...

    Summer bukan cuti ke semester ke kat sana kak...

    Apa2 pun semoga d permudahkn urusan akk dan anak2 d sana... insya Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. aktiviti kaknoor taklah ada biasa saja lah Huda, tadarus dan taraweh je
      selain dari aktiviti didapur heheee

      memang sudah cuti semuanya Huda, tapi yang sorang anak kaknoor ni akan graduate jadi kena tunggulah bulan july nanti baru berlangsung graduation day nya, lepas tu memang balik lah
      dah tak larat dok lama2 kat sini.
      jadi sementara tunggu tu lah dok jalan sana sini hee
      terimkasih selalu mendoakan kaknoor ya Huda

      Delete
  3. Assalammualaikum kak..nampak segar semuanya kak..alhamdulillah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmuslam PC memang segar dan mudah sngt dengan online tunggu je kat umah

      Delete
  4. Cendawan gedabak tu selalu kita tengok kat rancangan masak2 727 channel he he hee... selalu diorang buang yang hitam tu, lepas tu sumbat macam2...panggang!

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, mudah nak dapatkan produk halal sebegini kan kak noor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrg di Uk mmg mudah dh nk dpt produk halal Ana org Islam dh mkin ramai lgipun anak2 kaknoor dh lama disini dh pndai tau dimana yg halal dan tidak

      Delete
  6. Sekarang serba mudah, kan?

    Yang penting dapat apa yang dikehendaki dan halal sudah pasti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musah sngt skrg kakcik hatta di restoren pun ada diaorang bgtau halal ke tidak jdi mudahlah kita nk mkn tanpa was2

      Delete
  7. Alhamdulillah,mudah kerja kak noor dan anak tak perlu keluar untuk membeli barangan,apatah lagi dlm keadaan puasa yg panjang...
    Sedap agaknya cendawan gedabak tu kan kak noor.Kalau kak noor masak nanti ,share lah kat blog,nak tau juga gimana rupanya setelah dimasak.

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah,mudah kerja kak noor dan anak tak perlu keluar untuk membeli barangan,apatah lagi dlm keadaan puasa yg panjang...
    Sedap agaknya cendawan gedabak tu kan kak noor.Kalau kak noor masak nanti ,share lah kat blog,nak tau juga gimana rupanya setelah dimasak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah Saniah nnt akak share bila msk si gedabak ni ya

      Delete
    2. Insya Allah Saniah nnt akak share bila msk si gedabak ni ya

      Delete
  9. salam sekarang semuanya mudah :)
    sampai bahan masak pon boleh beli online

    ReplyDelete
  10. Awat tukang masak dah takda idea nak masak apa ni, KakNoor? Penat berpuasa panjang tu agaknya ^_^

    Senangkan KakNoor kalau main order online aje. Asal teringin aje kita order. Macam KakNoor ni baguslah. Order je lepas tu terus masak. Kalau saya ni, mahu dah dekat expired nanti baru perasan ada lagi bendanya dalam petisejuk!

    ReplyDelete
  11. Betullah KN sekarang ni semakin senang hidup kita ek hihi.... dah semakin tak bergerak jadinya hihi...
    Saya hari tu pun ingat nak order online Tesco ingat boleh terus dpt. rupanya kena sehari sebelum.....
    Terus cancell ...terpaksalah drive jugak ke kedai...

    Cendawan ek....tumis ala ala black paper ngan daging tu, sedap gak KN...

    ReplyDelete
  12. Semua di hujung jari je...senang Kerja...x yah sibuk2 nak pi mall or market

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home