Oslo Norway Hari Ke2

Oslo Norway Hari Ke2

Alhamdulillah !!  sepanjang dua hari di Oslo ni,  berjalan ikut anak-anak student ni,  antara yang dapat di kutip dan di kongsi. 

Layan lah gambar yang tak seberapa sangat sebab hanya pakai hp yang agak samseng !!  haha

Alhamdulillahh apartment yg kaknoor dan anak2 tinggal ni dekat dengan kedai makan jadi agak mudahlah mencari makanan halal.   Lagipun kawasan ni macam agak ramai orang arab sebab selalu nampak wanita bertudung sana sini.  Syukurlah diaorang disini  tak rasa asing dengan orang bertudung.

Rasanya orang Norway ni lebih friendly sebab bila diarang tengok kita yg asing ni suka memberi senyuman yang manis,  jadi lah kan sekadar senyuman pun buat kita happy diarang menerima kita seadanya hehe..

Oklah dulu sampai jumpa lgi,  sorryy sngt sebab masa ni kaknoor tk dpt nk berkunjung ke blog rakan2 sbb program anak2 ni padat hari2...

28 comments:

  1. seronoknya kak noor..
    lagi seronok bila kita ke tempat orang dan tempat tu cam menerima kunjungan kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sngt ciktie
      Rasanya disini diaorang tk kisah sngt org luar, baru mcm best nk dtg lgi kann

      Delete
  2. seronoknya kalau kehadiran kita diterima kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah eyda senyum pun dh syukur lah, tu kang ckp bnyk2 tk faham pulak haha

      Delete
  3. Padat itinerary ya KakNoor jalan-jalan dengan students. Kiranya KakNoor ni macam 'lecturer' dia oranglah ^_^ Nanti bila dah kesempatan post lagi gambar cantik-cantik kat Oslo ni ya, KakNoor!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha lecturer la sngt MD malu I lah, cemana dgn poskad, dh sampai, ke belum ?

      Delete
  4. bestnya. tunggu post kaknor lagi hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada address insya Allah mesti kaknoor antr

      Delete
  5. Baguslah kak noor mudah dapat makanan halal..
    Yang penting dapat rasa nasi juga di negeri omputih.
    Dapat tengok gambar dari kak noor pun dah seronok.
    # kak noor poskad dah tiba,terimakasih sangat2 .Akan saya simpan sebaik2 nya sebagai haragai persahabatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdulillah saniah dh sampai poskad tu syukurlah
      Mmg ikut nasib jugaklah saniah sbb dlm internet saja apartment ni tiba2 dpt pulak dekat dgn makanan halal

      Delete
  6. Baguslah kak noor mudah dapat makanan halal..
    Yang penting dapat rasa nasi juga di negeri omputih.
    Dapat tengok gambar dari kak noor pun dah seronok.
    # kak noor poskad dah tiba,terimakasih sangat2 .Akan saya simpan sebaik2 nya sebagai haragai persahabatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah yg kita mau saniah bila sampai negara bkn islam makanan halal dh kira cukup baik sngt bila jumpa
      Btw alhmdulillahh poskad dh sampai ya

      Delete
  7. as'salamualaikum kak noor, poskad yang kak noor kirim pada 28 may 16 sudah pun saya terima, pada 1 june 16, alhamdulillah. jutaan terima kasih atas kesudiaan dan budi baik kak noor kerana sudi mengirimkan poskad pada saya disini.. bertuah sungguh kak noor kerana dapat melawat norway!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalikmusalm salmah
      Alhmdulillah ya dh sampai poskad tu, syukur rezeki Allah sampaikan kaknoor dinegeri norway ni

      Delete
  8. wowwww.... cantik pic2 di atas tu Kaknoor.. paling best bila senang dapat makanan halal.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kalau jln negeri org putih Atie dpt mknan halal mmg syukur sngt

      Delete
  9. Seronoknya kaknoor..dapat jalan2 dengan anak2 tu

    ReplyDelete
  10. Seronoknya kaknoor..dapat jalan2 dengan anak2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut bontot anak2 je, kita tk reti jugak nk cari tmpt2 menariks Acik diorang ni mmg terer tengok map je dh pandai semua

      Delete
  11. Saya gerenti KN mesti geram tgk tomato bagai tu kan....mesti terus nak cari dapur nak masak hihi...

    Ma ai....apake benda yg banyak cheese tu KN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg geram nk masak lah tu hainom sabo jelah
      Nasi tu bukan cheese yg putih tu

      Delete
  12. assalamualaikum kak....apa khabar kak

    ReplyDelete
  13. Norway kan negara midnight sun kan nanti saya google hehe.. ramai arabs ye disana, senangla menjamu selera ye KNoor

    ReplyDelete
  14. Alhamdulllah seronok benor tengok kak norr berjalan

    ReplyDelete
  15. kat mana2 sure ada makanan dari negara arab/pakistan instabul bagai..senang lah gitu kan..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home