Parade Garden Yang Memikat Jiwaku

Parade Garden Yang Memikat Jiwaku


Assalamualaikum
Pepagi tadi cuaca sangat mengizinkan untuk keluar bersiar-siar chewahh!!
Lagipun kebetulan jugak nak hantar anak kaknoor sorang ni ke Birmingham sebab ada program ramadhan, jadi kami pun lah, lepas hantar anakanda Madihah ke train station, kaknoor dan anakanda Nabilah ke garden yang berdekatan dengan city of Bath ni, walaupun dah berkali-kali masuk sini, memang tak pernah puas sebab setiap kali memang diaorang deko yang berlainan bunga-bunga nya.
Bulan ni sempena menghormati birthday Queen yang ke 90 itu lah di garden ni ada crown jugak tu nampak tak??



Memang cantik lah ini pemandangan dari atas sebelum kami turun ke bawah
Panjang nya umur Queen Elizabeth ni sampai 90 tahun, itu lah deco-deco ala Queen jugak..


Ok lah sila scroll sampai ke bawah ya mesti ada lagi yang cantik-cantik di bawah sana yang adik-adik wajib kena tengok hahaha..



Juga pemandangan dari atas cantik kannn



Closeup sikit gambar crown tu dan Queen kat bawah tu..



Itik ni memang sinonim dengan taman ni mesti ada dimana-mana..
Nak tanya ada tak yang tau yang mana satu jantan dan betina itik ni hahaha..



Terpesona dengan bunga yang besar gabak ni bermacam2 warna pulak tu



Cantik kann!!






Burung pun memang banyak kat taman ni mungkin sebab ada air dia suka duduk kat tepi2 tebing air tu sama jugak macam itik suka air kan..



Ada yang sedang menjamu selera kaknoor snap je haha



Taman ni memang bersih sangat kalau dekat-dekat sungguh terjaga 
Tempat orang rileks dan ambil angin sebab banyak disediakan kerusi dan meja 
Jugak restoren pun ada tau nun di ujung tempat yang ada meja putih tu..





Yang kaknoor respect diaorang ni walaupun dah tua tetap jugak jalan bersama, duduk bersama sembang, rasa nya kalau kat tempat kita memang jarang ada pemandangan orang tua macam ni, klau orang muda rasanya banyak lah



Tengoklah restoren pun cantik kann



Hahaha ini dia tuan tanah kalau tak posing kat bunga tak sah
belum boleh balik kalau takdak gambar kat sini..
Kalau tak suka laju2 scroll ya hihi


No komen!!



Bunga rose merah yang besar dan cantik jugak banyak dalam satu tangkai tu
geram nya kaknoor tengok..



Ini rose putih pun cantik dan wangi rasa tak mau jalan dari sini..





Ambik bau wangi saja lah ya




Ini tak tau nama apa bunga nya tapi confem cantik bangat kan



Ini lah pondok bunga rose putih dan merah tu tapi sayang tak dpt naik atas pondok tu
Kalau tak memang kaknoor nak bergambar kat celah tiang tu haha




Sedang menghala camera tetiba ada burung yang terbang nasib baik sempat snap



Last sekali tengok gambar baby lah pulak, baby ni sebelum tu dok senyum je dengan kaknoor
pastu mommy nya dia masih tengok, kaknoor babai je dan terus ambik gambo heee
Ok lah cukup hari ni kaknoor bawa jenjalan Parade Garden ni
Jumpa lagi di next entry yaaa...


27 comments:

  1. Assalam kak noor...best mencuci mata di negara org.Orang putih ni memang menjaga taman2 dorang sebab tu nampak kemas dan bersih..nak lepak/piknik pun best walaupu hanya santai bawah pokok kan?
    Lama lagi ke kak noor kat sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikumulsama Lina
      itulah dah tak larat nak cuci mata dah, menunggu masa utk balik Brunei, sambil tu guna kesempatan yang ada lan bersantai2 kejab

      Delete
  2. Cantikkk..seronok pegi negara org nie..lg2 tgk culture..petik sikit kak noor..Opah nk buat mndi bunge..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali Opah melawat tempat orang tengok bunga2 segar bugar ni best jugak..
      nam banyak ke bunga tu Opah heheee

      Delete
  3. Berbaloi betul kak noor berlama-lama kat sana. banyak tempat boleh dilawati. Rata-rata nya memang cantik sangat. Selamat berpuasa kak noor ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sementara belum balik Ita jalanlah, nnt dah balik mmg dok nyesal tak jalan
      walaupun bulan puasa jalan jugak lah sabar saaja tengok kawan2 kita makan hehe

      Delete
  4. Subhanallah canteknya bunga2 tu kak noor.Bunga yang besar gabak tu unik betul kan,cantek pulak tu.Taman nya pun nampak kehijauan dan bersih sangat....bestnya kak noor dapat jln2 dikelilingi bunga2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah saniah, bunga tu yg geram macam2 kaler panjang pun bukan main lagi yg gabak tu
      geram sngt kalau dpt bawa balik mmg happy giler ni

      Delete
  5. Tak tau nak habaq la Kak Noor, cantik sangat, tuan tanah pandai posing tu.. ada crown ye, lambang bandar diraja kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macehhhhhhhhh BP posing ala2 candid gitu hehe
      crown tu sempena diaorang sambut birthday Queen baru ni

      Delete
  6. Geramnya tengok bunga-bunga ros tu... Memang bersih dan cantik kan tempat diorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah zilla diaaorang ni mmg jaga betul dgn taman ni siap ada guard lagi nengok kot kita buat apa2 yg tak elok

      Delete
  7. tenang je tgk taman ni kak noor
    ni kalau amik fotosut wedding ka apa ka sure cun kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes El kalau photoshoot wedding mmg terbaik ni
      dapat bergaya sakan disini

      Delete
  8. Bestnya kak, duduk lepak tempat macam ini, tenang dan menyegarkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jugak yg lepak2 tapi kita ni jenis segan Siti
      tapi sempt dok kt kerusi tu je

      Delete
  9. bestnya kak noor..memang cantik. romantiknya lepask-lepak sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada pakwe mmg romatik lah Sal
      ni pakwe tertinggal insya ALLAH nnti pakwe dtg boleh la lepak disini heehe

      Delete
  10. ya allahhhh.. cantik2 nya kaknoor oiii..
    boleh berkhayal duduk kat situ kan. verangan gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dapat hilang stress ni Yan masuk sini dok lama2
      tak puas rasa nya kalau bukan bulan puasa mmg bawa bekal makan2 disini bestttttttttttttt

      Delete
  11. waduh2.. kena sbar gak SB tunggu foto tu semua loading habis. tapi takpa..SB nak gak tengok semua ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaii sian Sue sempt lgi menjengah blog kaknoor dlm sibuk2 tu

      Delete
    2. Alahaii sian Sue sempt lgi menjengah blog kaknoor dlm sibuk2 tu

      Delete
  12. Sabar menunggu semua foto loading habis, SB nak tengok semua ni..

    ReplyDelete
  13. Pemandangan yg sgt cantik dgn bunga2 yg berwarna warni.Pasangan romantis walau dah tua klau kat tempat kita pegang2 org kata buang tebiat.Selalunya yg betina jual mahal tu sbb jantan ikut dr belakang nak pujuk hihi...

    IG kak Zai mamasya.r baru belajar noor.

    ReplyDelete
  14. Seronoknya kak noor! Cantik sangat tengok tempatnya. Suka bunga ๐Ÿ˜

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home