Puff Pastry Berinti Kari & Mozarella Cheese

Puff Pastry Berinti Kari & Mozarella Cheese


Assalamualaikum
Hari ni hari ke2 berpuasa rasa nya taklah seteruk semalam
Hari ni dah ada tenaga untuk buat kuih puff pastry ni
Kebetulan ada lebihan inti karipap sebelum puasa sebab anak-anak ni teringin nak makan
Karipap nya tak sempat nak snap dah habis hahaa...




Bahan nya
Puff pastry secukupnya
Inti karipap terpulang samaada daging atau ayam
Cheese mozarella

Caranya
Potong puff pastry dan gelek nipis dan letakkan dalam muffin tray yang telah di sapu sedikit butter.
Masukkan inti karipap secukup didalam acuan dan taburkan mozarella cheese.
Bakarlah dalam oven yang telah di panaskan 160'C ikut oven masing-masing selama 20 - 30 minit
Bila telah kekuningan boleh lah diangkat
Ready untuk santapan berbuka puasa.









Memang simple sangat resepi ni siapa pun boleh buat, asalkan ada inti karipap tu.
Terpulang jugak inti nya kalau ada yang nak letak sayuran dan udang ke boleh jugak
Terpulang pada selera masing-masing.
Yang penting ada cheese kat atas tu, cheese cheddar pun boleh kalau takde cheese mozarella
Sebab kita yang buat dia kan tak kisah nak letak apa saja pilihan hati.
Asalkan sedapp  saja, yang ni gerenti sedap percaya lah....


37 comments:

  1. salam , maktok! :) mudah dan senang je kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. walikumuslam yana tersangat lah mudah nya boleh try nnt

      Delete
  2. tinggal nak buat ngan tak nok je kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahan pun tu beli je pastri puff jenama KAWAN tu yana cepat dan sedap

      Delete
  3. Salam ramadhan Kak Noor, dah hampir selera englishiii nii hehe.. simple but special.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BP kaknoor ikut je anak2 yg nak makan english pun english lah kan

      Delete
  4. Wah knoor, dah larat nk masak3 ye..nk tunggu lagi apa lagi resepi mudah dari knoor nih.

    ReplyDelete
  5. Wah knoor, dah larat nk masak3 ye..nk tunggu lagi apa lagi resepi mudah dari knoor nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari ke2 larat sikit lah zimah
      kesian diaorang ni tingin nk makan

      Delete
  6. Replies
    1. boleh try anum kalau dah sedap tu hehe

      Delete
  7. Kak noor ... sedap nampak. Akak berpuasa sebln la diperantauan ni ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tklah sampai sebulan kot, sbb insya ALLAH B4 raya mmg balik lah cik Ain

      Delete
  8. pertama kali berpuasa di tempat org memang rasa lain ye kaknoor. skrg dh ok sikit ye tu yg boleh buat puff pulak. rajinnya kaknoor w/pun berpuasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum puasa dah beli barang KB
      kalau ikut hati yg tak lrat mmg tk jadi apa2
      jadi rajinkan lah sikit

      Delete
  9. Replies
    1. alhamdulillah Nuyui makan panass2 mmg lariss

      Delete
  10. Pastry saya memang out lah makan je pandai buat tak reti...hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli pastry JENAMA KAWAN tu Idzwa senang ceta bubuh inti dan cheese je

      Delete
  11. Sy klu makanan berasaskan cheese nu memang suka.bagilah apa pun.nmpk samgat sedap ni kak noor.br nmpk..belum rasa lg.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh try PK bagi anak2 makan mak nya pun boleh tumpang sekaki

      Delete
  12. Mmg sedap kalu mkn air tgn tuan blog ni..nampak sdppp tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheee Nor pun apa kurang nya selalu menu yg mengiurkan jiwa kaknoor

      Delete
  13. Memang nampak menyelerakan kak noor.Resepi simple ni teringat juga nak buat untuk anak2 .

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak cepat guna pastry KAWAN yg dah ready made tu saniah

      Delete
  14. salam ramadan noor,,sedap sgt nampaknya tu.

    ReplyDelete
  15. Salam Ramadhan Kak Noor... Nampak sedap puff pastri akak tu... Nanti nak trai lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan zilla try dan rasa keenakan puff pastry bercheese ni

      Delete
  16. salam ramadhan...

    jom join GIVEAWAY..

    http://ayubarbydol.blogspot.my/2016/06/first-giveaway-ramadhan-2016-by-ayu.html

    ReplyDelete
  17. Kalau KakNoor yang buat saya guarantee sedap walaupun tak pernah cuba. Tiba-tiba aje KakNoor buat saya nak berdessert pulak waktu berbuka nanti! Aduh! Tambah kerja dapurlah ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahaiii tambah kerja sikit je
      lagipun ini yang paling senanggg ni MD

      Delete
  18. skrg xde rasa nak msk kuih2 gini..lebih pada menu utama hahaha..esok2 nak hujung2 baru lah gigih hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. simpan resepi mudah ni El
      utk di akhir ramadhan

      Delete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home