Window Shopping Jom Sapa Nak Ikut..

Window Shopping Jom Sapa Nak Ikut..


Assalamualaikum adik-adik kaknoor semuanya
Semoga masih sihat walafiat dalam menjalani ibadah puasa ni ya.
Semalam selepas memasak,  masih lama lagi rasanya untuk berbuka jadi ajak anak-anak jenjalan town yang tak jauh pun dari rumah, tapi kena naik bas jugak lah 10 minit sampai lah.
Sengaja nak menghabiskan masa yang panjang menunggu untuk berbuka 
Jadi berwindow shopping lah supaya masa cepat berlalu hehe...



Ini lah jalan yang selalu kaknoor dan anak-anak lalu utk menunggu bas dari rumah, jangan nak eksen disini nak pakai kereta, mesti naik bas or taxi je haha..

Memang tak lama naik bas pun dalam 10 minit je, kalau ikut anak kaknoor diaorang memang suka jalan kaki je, tapi tau lah mak nya ni sayang kaki nak jalan takut kaki sakit hehe..
Ini dah pun sampai town nya..


Sebab kami jalan dah lambat jadi memang ramai lah terjumpa orang yang nak balik kerja.
Lagipun disini kedai nya hanya buka sampai pukul 5 or 6 saja, ada jugak kedai yg ikut office hours sampai kul 4 petang je.


Memang masih ramai lah orang lepak2 je kat luar kedai termasuklah makcik dan anak2 nya ..



Masa ni dah summer time jadi budak2 student yang belajar di Uni ramai yang dah balik, tinggal yang akan grad je, bila naik bas pun mmg tak ramai bole pilih tempat mana yg suka nak duduk.



Masa ni jugak diaorang sediakan Tv besar untuk santai-santai bila dah penat berjalan
Memang layanan kerajaan British pada rakyat nya cukup hebat kan semua nya free belaka haha
Kami pun tumpang dua kaki lah




Last2 ending nya masuk kedai baju lah makcik ni
Window shopping dulu nanti dah bekenan terus je ambik, lagipun kalau shopping time kedai dah nak tutup tak syok nanti datang awal terus grab je ye dak!!





Banyak jugak skaf yang bekenan di hati tu..



Warna lembut yang memikat hati..



Antara yang bekenan lah ni hehehe..










Oklah tentu dah puas window shopping dengan kaknoor kan
Walaupun sebenarnya banyak lagi yang nak di masukkan tapi takut ada yang boring cukup lah setakat itu dulu ya.  Jumpa lagi di lain entry
SALAM MANIS TANPA GULA DARI KAKNOOR..


11 comments:

  1. salam kak noor , amboi shopping! scarf tu cantik , suka jugak warna lelembut ni

    ReplyDelete
  2. Dah namanya pun pompuan ye KN, ada masa singgang kalau dpt berjalan window shopping mmg best hihi...

    Yelah bestnya....siap boleh bermalas malasan lagi sambil tengok TV cenggitu...

    ReplyDelete
  3. Dah namanya pun pompuan ye KN, ada masa singgang kalau dpt berjalan window shopping mmg best hihi...

    Yelah bestnya....siap boleh bermalas malasan lagi sambil tengok TV cenggitu...

    ReplyDelete
  4. Bagusnya kak noor negeri orangg. Tak pe. InsyaAllah malaysia akan mnyusul.

    ReplyDelete
  5. Dpt cuci mata walau sekejap best rasanya...
    hebat layanan buat rakyat...bole santai2 hilangkn kepenatan

    ReplyDelete
  6. selamat bersoping kak noor... semua cantik2... seronok tgk kak noor di perantauan...

    ReplyDelete
  7. kite yg nengok pun terliur... lawo2...
    seluar yg warna kelabu bunga2 tuh cun kak noor... tak sbr nk tgk kak noor borong lak hehehehe

    ReplyDelete
  8. Salam JUmaat kak Noor..
    seronoknya windows shopping ni..mcm2 boleh tengok.. baju2 nampak menggoda ja Kak noor..hihi..
    suasana pun nampak tenang..

    ReplyDelete
  9. Awal ye dorang tutup kedai..
    Kalau macam tu jalan sunyi ye kak noor..
    Tak adalah window shoping malam macam kita ni..
    Nak raya lagi lah..
    Sampai ke pagi menjual nya :)

    ReplyDelete
  10. Seluar printed putih kelabu tu lawa! Berkenan pulak saya. Hehe. Wish nak ikut kak noor p window shopping :D

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home