500 Resepi Dari Buku Resepi Ruzita's Kitchen

500 Resepi Dari Buku Resepi Ruzita's Kitchen


ALAHMDULILLAH 
Semalam kaknoor dah terima buku resepi yang sangat tebal dari seorang blogger
RUZITA'S KITCHEN memang dah lama order semasa kaknoor di UK lagi
Akhirnya baru sampai lepas raya ni, thanks Ita dapat merujuk resepi yang banyak
Dalam buku Ita tu, memang anda seorang yang hebat lah.
Memang memakan masa jugak nak menghasilkan 500 resepi ni.
TAHNIAH ya di atas kejayaan menghasilkan 4 buah buku resepi
Rasa nya memang dah jadi chef ni Ita kan..


INi lah cover buku Ita yang kaknoor terima tu



Orangnya yang sangat manis dan masih muda pun..



Antara menu yang terdapat dalam buku ni










Memang banyak sangat resepi menarik yang teirngin kaknoor mencuba.
Pada yang lain boleh dapatkan buku istimewa ni di toko2 buku ya
Memang tak nyesal membeli sebab banyak sekali resepi harian yang sangat lazat
Disamping dessert2 yang hebat...


37 comments:

  1. assalamualaikum,
    alamak! bahaya ni...kang datang angin nak memasak susah woooo

    ReplyDelete
  2. Waalikmusalm Anis
    Dtg angin masak lah best Anis boleh mkn sdp ye dak

    ReplyDelete
  3. Saya pum baru je beli buku ni minggu lepas dekat mph. tebal betul, banyak resepinye

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tebal sangat berbaloii membeli banyak resepi harian yang boleh di cuba

      Delete
  4. Bagus buku ni..bole buat rujukan utk kita memasak

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba lah cari kat kedai buku Nur mmg best sangat

      Delete
  5. Waaahhh! 500 resepi tu KakNoor memang best sangat ni kalau dapat
    Rasanya nak resepi apa pun ada ni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kakzakie apa saja nak resepi harian mmg ada dalam buku ni
      resepi seluruh malaysia lah mmg berbaloii membeli

      Delete
  6. Salam syawal Kak Nor & keluarga... memang banyak tu 500 resepi.. boleh masak mcm2.. nti nak cari jg buku ni kak.. insyaAllah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam syawal jugak uti Atie
      sehari boleh try dua tiga jenis Atie sbb dalam buku ni banyak yg simple yg sngt sesuai dngn masakan harian kita

      Delete
  7. waaaah... ingat kak noor nyer buku resepi td...
    k noor pun pandai msk macam2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaknoor tak mampu lah Dana nak buat smapai 500 tu adoiii lama ooooo membuat tu rasa nya setahun ke dua tahun hahaa

      Delete
  8. Nak beli jugalah buku ini bila balik Malaysia nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila maklong balik Malaysia ni
      teringin lah nak jumpa maklong

      Delete
  9. salam singgah
    wah seronoknya dapat buku ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih Ija sudi singgah
      mmg best Ija boleh cari kat kedai buku ya

      Delete
  10. Terima kasih Kak Noor kerana sudi kongsikan buku ini dekat blog kak Noor. Terima jugak semua yang memberi komen-komen di atas tu ya. Terima kasih banyak-banyak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama lah Ita
      Lagipun kaknoor pun nak ucap terimkasih jugak utk Ita ya
      Memang lambat kalau hantar keBrunei ni
      Dekat sebulan kot rasa nya haha

      Delete
  11. Tapi.. lama jugak ya proses penghantaran tu ya. Tak sangka pulak selama tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaknoor pun tak tau kenapa lama sngt durang ambik masa Ita utk sampai

      Delete
  12. Banyaknya sampai 500 resepi. Kak Zai suka juga membeli tapi akhirnya terperap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan lah terperap kakzai, dpat jadi sumber isnpirasi utk memasak hari2 ni

      Delete
  13. alamak! memang nak kena pi cari
    lah buku ni.

    ReplyDelete
  14. Aish sambal kicap tuuu....mcm berkenaaan je

    ReplyDelete
  15. Aish sambal kicap tuuu....mcm berkenaaan je

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan copy sambal kicap tu nini no hal lah

      Delete
  16. Menarik ni....menatik tengoklah KN, buatnya tak tau lagi menarik ke tidak hihi....

    KN dapat buku ni mcm budak budak dpt mainanlah ye....seronoklah tu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tau takpe Hainom
      orang tua pun dah jadi macam kanak2 dah kan skrg ni
      dapat buku masak kemain lagi sukaaaaa

      Delete
  17. EEii...kalau SB yang dapat buku dari kak Ita ni, mmg seronok sampai tak tido malam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue kena lah cari ni buku ni memang padat dengan resepi kegemaran kita semua tau

      Delete
  18. Seronoknya dpt apa yg diidamkan..kan kak noor.buat yg minat memasak didapur memang wajib beli.yg baru2 nk belajar masak lg bagus rasaya..berbaloi.500 tu resepi..punya byk takut tak larat je nak studi smp habis.haha

    ReplyDelete
  19. Seronoknya dpt apa yg diidamkan..kan kak noor.buat yg minat memasak didapur memang wajib beli.yg baru2 nk belajar masak lg bagus rasaya..berbaloi.500 tu resepi..punya byk takut tak larat je nak studi smp habis.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sampai skrg pun belum habis lagi menelaah buku ni PK
      Hari-hari kena tengok apa yg nak masak dah dapat ya udah esuk lagi cari hahaha

      Delete
  20. Kena cari la buku ni...SA suka mencuba...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajib cari ni AS sama jugak dgn kaknoor suka mencuba resepi baru

      Delete
  21. Tengok pun dah rasa menarik buku resepi ni. 500 resepi dalam tu. Memang berpeluhlah nak mencuba kat dapur. Hehehe!

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home