Nasi Lemak Berpisah Tiada

Nasi Lemak Berpisah Tiada


ASSALAMUALAIKUM 
Salam sejahtera untuk semua nya
Entry tertinggal semasa di Bath baru-baru ni, banyak sangat nak update
Sampai tertinggal nasi lemak sedap ni, walau dimana ceruk rantau kita pergi
Nasi lemak tetap jadi pilihan anak-anak kaknoor
Semua orang pun pandai masak nasi lemak kan jadi jom lah layan gambar saja lah  ya..
Kalau nak jugak resepi boleh lah intai 



Kebetulan ada jagung kaknoor rebus je untuk meriahkan nasi lemak kaknoor biar berwarna warni gitu kan




Tempe yang digoreng rangup sedap dihidangkan dengan nasi lemak tau!!!



Sambal tumis polos je sebab dah takde ikan bilis masa ni
Janji pedas ok lah tu kan..



Nasi lemak yang diletak halia sikit memang sedap dan wangi



Set nasi lemak seadanya saja no ayam..



Telur dadar yang di campur sedikit susu segar + capsicum merah dan hijau dan perasa.
Lepas digoreng di gulung dan di potong, cantik kan kak ton!!

SELAMAT MELAYAN MATA OK..

43 comments:

  1. wahhhhhhhhh speselnya ns lemak kak noor bkn main mcm lauk sampingan...

    ni bkn ns lemak seadanay nih ada2 nyer ns lemak hehehhe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebetulan dah ada benda2 tu dana masukan je apa yg terlintas dihati ni supaya tk membazir ye dak

      Delete
  2. Sedapnya....
    Nasi lemak memang selalu jadi menu pilihan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat fidah bila2 masa nasi lemak tetap nombor satu pilihan breakfast kan

      Delete
  3. Ala... KakNoor punya masakan walau sambal kosong dan tak ada ayam tetap menggoda
    Tengok telur dadar ug bergulung pun dah teruja nak makan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih kakzakie kadangkala kena gulung jugak telur tu utk lebih menyerlah ye dak kan

      Delete
  4. tengok gambar je dah berkeroncong perut ni..sedapnyer nasi lemak

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe gambar je kot Ainol bagi ur perut keroncong bila makan alahaiiiii

      Delete
  5. Baru sarapan dgn nasi lemak juga .. 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. sehati sejiwa ni Mia kan kita bernasi lemak hari ni

      Delete
  6. telur tu cam nak tiruuu je. hihi
    thanks kak noor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila kan tiru Ayu no hal
      ikut kreativiti sendiri nak letak apa yang ada kat rumah ok

      Delete
  7. Assalam Kak Noor..

    Selamat hari Raya..maaf zahir batin..

    makanan yang biasa tp sentiasa menyelerakan dengan presentation yang MELETOPSSSSSSSS..!!! heheheh @->

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalikmulsam Juls
      alhamdulillah thanks ya yg penting sekali presentation kannn hehee

      Delete
  8. nasi lemak noor lauk simple pun sedap sgt tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasi lemak tak perlu lauk komplicated sngt kan P
      asalkan ada gorengan rangup ok dah tu

      Delete
  9. Wah spesialnya nasi lemak bath kaknoor..tempe..jagung dengan telur fulung tu betul2 menawan kalbu..lg2 org tgh pantang ni tgok..telan air liur.haha

    ReplyDelete
  10. Wah spesialnya nasi lemak bath kaknoor..tempe..jagung dengan telur fulung tu betul2 menawan kalbu..lg2 org tgh pantang ni tgok..telan air liur.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduhhh kesian PK sedang berpantang ye
      nanti kaknoor cari resepi pantang ya

      Delete
    2. aduhhh kesian PK sedang berpantang ye
      nanti kaknoor cari resepi pantang ya

      Delete
  11. Nasi lemak mmg tak jemu dimakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari2 pun ok je kan Zimah anak2 suka makan, mama happy memasak

      Delete
  12. Soalan saya ialah - macam mana nak buat roll egg tu sebab tiap kali saya gulung dia terbuka juga.

    akak selit lidi ke? sorry soalan orang tak reti ... hi hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. gulung biasa je Huda takde pun selit lidi ke apa
      masa panas tu di gulung jgn biarkan sejuk telur tu jadi keras dan dia dah tak melekat bila di gulung.

      tangan kena tahan panas sikit pegang telur, or guna je garpu ke apa asalkan masa panas ok
      biasa lah soalan orang muda memang cenggitu

      Delete
  13. Berselera sungguh bila tengok nasi lemak ni. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh try dear faarihin mesti sdppp hehe angkt bakul ni

      Delete
  14. Kakkkkk kalo akak ade depan mate rase nak peluk2..sebab lieya dok pening nak masak ape org nak dtg umah beraye ni...tgk entry akak terus dpt idea...masak nasi lemakkkk leee ekekekeke.... suke telur tu...cantik...lieya nak tiru jugak nanti ekekekeke

    Selamat ari raya kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peluk diangin lalu lah lieya
      Yes nasi lemak pun ok utk irg nk dtg
      Buatlah kasi lawa2 mmg teruja org nk mkan nnt
      Salam lebaran jugak dri kaknoor ya

      Delete
  15. Tgk telur pun dh terliur kak nor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh buat telur dadar mkn dgn nasi biasa or lmak cheqda mmg the bestt

      Delete
  16. Nasi lemak tak lengkap tapi tetap menggoda.Tapi jagung tu lagi yummy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jagung tu nk bgi bertambah warna warni nasi lemak kakzai ada kunig hijau merah macam trafic light kan

      Delete
  17. Replies
    1. betul tu El dari dulu hingga kini nasi lemak masih top 1 utk breakfast kan

      Delete
  18. nasi lemak memang evergreen kan kak! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidak syak lagi rasa nya nasi lemak ni bukan lagi evergreen tapi forever dan never ending hahaha kannn

      Delete
  19. tengok entry nasi lemak kaknoor terus terasa-rasa nak buat
    telur tu, telur tu....cantik sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan lah buat KB nanti tag kan kaknoor jika dah buat telurrr tu ok

      Delete
  20. Tayangan deko nasi lemak ni yg tak boleh tahan kak noor..
    Sedap nampaknya sehingga mencengkam jiwa hahhaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah mencengkam jiwa tu jangan lah tunggu lama sngt yatie
      moh le ke dapur tiru macam sayaaaa hahaha

      Delete
  21. Sambal polos sedap ke KN....KN buh apa yek buat sambal polos ni. Saya ni KN, buat sambal ada ikan bilis ngan belacan pun tak tentu sedap, apatah lagi tak de benda penting tu hihi ...
    Harus rasanya ke laut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lahaiii baik punya angkat ni hainom
      kang jatuh terduduk kena sambal polos sendiri rasain loh....
      hahaha jgnlah merendah diri sngt hainom suatu hari macam nak pergi je kedapur hainom nak buktikan dan tengok sendiri apa yg hainom masak heheee

      Delete
  22. Kak, sambal tumis polos tu kegemaran di rumah saya! Anak-anak dan suamikan tak suka ikan bilis. Makanya sambal tumis gini memang depa suka. Anak bujang saya kata, sambal tumis Mommynyalah yang paling sedap. Kakak saya yang pandai masak tu pun kalah. Sebabnya sambal tumis kakak saya penuh berselirat dengan bawang dan ikan bilis, dia tak suka ^_^

    Nasi lemak ni memang favorite sepanjang masa cumanya tak bolehlah hari-hari nak bantai nasi lemak, mahu menangis badan!

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home