Openhouse Part Satu

Openhouse Part Satu


ASSALAMUALAIKUM 
Alhamdulillah selesai majlis openhouse semalam dengan seribu kenangan.
Tetamu diluar jangkaan!! banyak makanan yang habis terpaksa diganti dengan makanan lain.
Nasib jugak ada plan B dan C kalau tak kesian kat tetamu kan!!
Cuma tuan rumah tak dapat nak layan semua masa openhouse ni.
Sekejab disana disini di sinun, kedapur kedepan untuk memastikan semua juadah cukup untuk tetamu yang datang dari jauh dan dekat.

Biarlah gambar je yang menceritakan segala peristiwa semalam ya



Ini sambal kicap, kacang goreng dana bawang goreng untuk eksesori soto ayam.



Isi ayam yang telah di rebus dipanggang dan di carik - carik



Pegedil dan nasi impit untuk soto ayam



Nasi ambeng yang pertama kali mencuba, mee goreng jawa, sayur soon dan kacang panjang, ayam berempah.



Serunding kelapa dan sambal tempe bilis dan kentang.



Laksa Penang  memang tak boleh tinggal setiap kali openhouse..



Lemang ni beli je kebetulan ada Malaysian yang jual, kaknoor cuma masak rendang je



Rendang dan serunding untuk lemang.



Laksa Penang punya geng keras..



Rakan-rakan pembantu soto ayam kaknoor.



Tetamu pertama yang terjah ni, mama-mama vogue ni jangan tak tau pulak hehe



Iman dan nenek sedara nya



Anak-anak sibuk menambah apa yang kurang..



Anakanda mama vogue tadi hihi..



Geng pakcik-pakcik sedang menjamu selera..



Lagi antara tetamu awal yang datang..



Kena pandai layan diri lah cari Pg dan Azie ya..



IMan sibuk nak main hp  Ummi nya



Uncle dan aunty muda belah pak haji gue..



Putera dan Puteri  kaknoor :)



Nenek Iman dan family..



Bersama besan yang cute mute



Uncle and aunty pak haji gue lagi...



Bakal besan insya ALLAH...tak lama lagi..



Masih lagi sedara sepupu pak haji sedang melayan selera..



Sempat lagi senyum dengan cameragirl ni hehee...



Anak sedara pak haji yang cute mute..





Semua nya sedara dan suku sakat jugak family pak haji part 1 ni insya ALLAH bersambong part 2 bersama rakan-rakan dan sahabat lagi ya, semoga sabar menunggu!!..

36 comments:

  1. Assalam Kak Noor,
    dari dulu sy suka tengok cara Kak Noor menganjurkan open house, macam buffet hotel. Sy selalu berangan ada semangat jitu mcm Kak Noor dalam meraikan tetamu, hihi. Errr.. desrt mana desert??? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walikmusalm seri
      Seadanya saja Seri selagi terdaya
      Dessert!! hahaah kuih raya je tk sempt lah nk berkuntau dpan oven panasssss

      Delete
  2. tu diaaa. puaihh hati jamu tetamu cam gini menuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menu fav family itulah yg dijamu tetamu Ayu

      Delete
  3. Assalammualaikum kaknoor...waaaaahhh alhamdulillah meriah...menu pun superb...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalikmusalm Pc
      Alhamdulillahh tuan rumah pun tingin nk makan jugak maka nya sanggup segalanya

      Delete
  4. BANYAKNYA HIDANGAN SEDAP TERLIUR MANDANG

    ReplyDelete
  5. meriah kak noor....
    seronok buat rumah terbuka ...tapi tuan rumah alamak lotih .
    kena ada pembantu baru senang sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Nieda mmg ada pembantu 2 org kalau tk mmg kelam kabut jadinya

      Delete
  6. http://karyaku-paridahishak.blogspot.my/2016/07/sumbangan-trafik-blog-karyaku-setengah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks P insya Allah lepas ni nk gi ziarah sorrry ya

      Delete
  7. Memang gitulah kalau openhouse kan kak... sekarang ni bolehlah berehat dulu he heeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Mie lepas ni rehat lah kejab dri berpanas2 di dapur

      Delete
  8. Semua kak Noor masak?
    Phewwwwww hebat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilah Ain sanggup tau bngun kul 4 pagi utk masakkan semua ni

      Delete
  9. meriahh...juadah & tetamu yg hadir..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg itu lah tujuan nya nohas nk kasi meriah hehe

      Delete
  10. dah macam kat hotel gayanya kak noor..juadah sumer best..

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Sesekali ciktie utk tetamu oklah tu kann

      Delete
  12. apa lagi nak dikomen ni kaknoor, semuanya ada kelas tersendiri. nampak bergaya ajer cara hidangan dan persembahannya. mujur ada anak2 membantu, kalau tak mesti pengsan kaknoor sorang2 nak menyediakan semua tu kan?

    maaf bertanya, keluarga sebelah abg aji ada darah chinese ke kaknoor. ada iras2 cina nampaknya tu.

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah kalau tak ada anak2 menolong mmg fengsan jugak ni KB kan
    Soalan yg sngt rare ditanya ni KB
    Memang betul lah tu my haji mmg asalnya seorang chinese
    Dah convert dan sekarang mmg dah tak nampak chinese kan, cuma ada lah sepupu dan uncle aunty yang masih lagi chinese, tapi alhamdulillah setiap kali raya mmg diaorang akan dtg kerumah tak pernah miss utk menjamu selera

    ReplyDelete
  14. Tu diaaaa....bestnya menu. Ni baru betul betul Chef ye KN hihi....
    Soto tu faveret saya KN. Kalau saya dtg Brunei KN buat utk saya sekali tau hihi...

    Sure seronok abg Haji kaum kerabat dia dtg. Abg Haji ni org Brunei ye KN?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah hainom kalau U dtg mesti kaknoor msk special dan special menu khusus utk hainom boleh request kalau suka hehe
      Mmg my haji org brunei hainom

      Delete
  15. Oh, buah hati KakNoor ni berdarah Chinese ya! Padanlah tengok muka cucunya macam Chinese ^_^ Ramai tetamunya, hebat hidangannya, memang seronoklah kalau pergi open house ke rumah KakNoor ni agaknya ya!

    Semua tu KakNoor sediakan sendiri ke atau ada yang anak-anak tolong masakkan? ^_^

    First time nampak anak bujang KakNoor ni!

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home