Photo Rambang This Weekend !

Photo Rambang This Weekend !

Selamat petang semua nya 
Hari ni agak santai maksudnya banyak sedikit masa ber blog
Jadi nya dapat buat dua entry hehe
Jom tengok gambar rambang sepanjang minggu ni..



Masa ni kaknoor nak keluar beli barang, anak kaknoor dah bancuh tepung untuk buat pretzel suatu hari tu, lepas tu cari punya cari punya cari, bikarbonat soda takde la pulak, jadi terpaksa lah keluar sekejab ke kedai, dan teman setia yang wajib di bawa adalah yang di belakang tu, pantang tengok maktok pakai tudung mesti nak ikut je...



Suatu petang pak haji terlebih rajin memindahkan pokok cili dari dalam pasu ke tanah di luar pagar sebab bila dalam pasu macam kurang subut, kita tengok nanti cili pak haji subur ke tidak ok...




ULaman segar yang mesti ada setiap hari, cuma ulaman nya saja di tukar ikut apa yang ada dalam petiais dan di luar rumah, awet muda kan kalau makan ulaman ni kalau tak percaya cer google hehe



Sambal goreng yang biasa kaknoor buat, disebabkan pak haji gue tak suka belacan, jadi semua sambal kaknoor memang tak letak belacan, kecuali tingin sangat nak makan sambal belacan memang kaknoor buat dua jenis sambal, yang ni hanya ikan bilis, bawang putih, bawang besar, cili padi, selepas di blender kasar di goreng campur garam dan gula jugak asam kulit..
Sedap di makan dengan apa saja, nasi goreng nasi ke nasi putih  hatta dengan ulaman..


15 comments:

  1. kak noor, pokok cili rumah mek pon letak atas tanah gitu makin lebat dia bercili. hahaha. dlm pasu cam 2 3 je nk bercili. skang ni sampai kena bg dekat orang sebab memang tak habis nak makan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestkan tnam cili mek utk mkn sendiri dan disamping tu boleh sedekah jugak

      Delete
  2. bagusnya bercucuk tanam dekat rumah. dalam byk2 ulam tu saye makan petai je kak nor :)

    ReplyDelete
  3. sambal tu mmg p'buka selera. t'liur dah ni, haa..! ha3..

    ReplyDelete
  4. Setuju Kak Noor... ulam-ulaman bikin pemakannya awet muda gitew hihihiii....

    ReplyDelete
  5. Knoorrr, kabare? Hihi..faham ke knoor ngomong jowo ni, saya tu jr yg bole ngomong..hihi

    Saya tanam tomato, cili dlm pasu pun mcm tk berapa nk ok, tapi dah tkde tanah, apa nk buat.

    ReplyDelete
  6. selamat malam..syira lokman singgah sini nak bisik bisik...hehehe..nantikan giveaway di blog syira lokman tau ! tak lama je lagi..tunggu :D

    ReplyDelete
  7. Rajin pak aji berkebun ya kak noor...betul lah InsyaAllah kalau tanam kat tanah lagi subor.
    Sambal kak noor mengancam lah...pembuka selera kan kak noor apatah ada ulaman.

    ReplyDelete
  8. Rajin pak aji berkebun ya kak noor...betul lah InsyaAllah kalau tanam kat tanah lagi subor.
    Sambal kak noor mengancam lah...pembuka selera kan kak noor apatah ada ulaman.

    ReplyDelete
  9. Lama tak masuk..Skali masuk dah berubah (^_^)

    ReplyDelete
  10. Merah menyala sambal goreng KakNoor, memang membuka selera. Saya pulak sejak bulan puasa ni suka betul ikan bilis, KakNoor. Hari-hari mesti ada menu letak ikan bilis yang simple-simple. Anak-anak dan suami tak makan ikan bilis ni so dalam masakan memang guna instant ajelah supaya mereka tak nampak ikan bilisnya!

    ReplyDelete
  11. Pergh tengok sambal pepagi mmg terkecur air liur gue hihi....
    Imannnn....ngekor maktok je dia ye

    ReplyDelete
  12. Pergh tengok sambal pepagi mmg terkecur air liur gue hihi....
    Imannnn....ngekor maktok je dia ye

    ReplyDelete
  13. peminat ulam-ulaman juga.. kalau singgah ke kedai makan, nampak je ulam memang tak tengok sayur dah..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home