Portuegese Egg Tart Lagi

Portuegese Egg Tart Lagi


Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk yang masih sudi singgah disini.
Resepi ulangan lagi sebab anak-anak suka sangat dengan portuegese egg tart ni
Kebetulan lebihan kuning telur daripada baking  macaron, sebab macaron hanya guna putih telur  jadi fikir2 nak baking apa hanya ini je yang terlaris dirumah kaknoor buat masa ni, so jadi lah portuegese egg tart sampai berkali-kali, resepi ni memang sedap sangat boleh try pada yang sudi.
Pada yang nak try boleh rujuk di 


Masa sedang panas memang dia kembong giler, tapi bila dah sejuk memang dah takde kembong lagi, entah lah dimana silap nya atau memang jenis nya gitu tapi tak kisahlah janji sedap kan



Sedang menggila-gila ni kembong nya..




Memang sedap sangat portuegese egg tart ni walaupun agar besar tapi memang tak cukup sebijik rasa nya..


Kaknoor memang sengaja kasi agak perang baru di angkat, sebab masa di Norway baru ni pernah jugak makan egg tart ni, masa diaorang serve memang agak hitam macam ni dan rasa nya memang sedappp, jadi kita ikut lah yang mana baik tu kan..




Alhamdulillah masa entry di post cornfirm portuegese egg tart ni dah licin sekadar boleh tengok gambar saja lah yang berbagai-bagai aksi .

35 comments:

  1. Kalau dah sedap manalah boleh tunggu lama KakNoor
    Kakak tak pernah buat tapi beli sebab kakak memang suka sangat ni
    Betullah seketul tak cukup:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadangkala menu kita selalu berulang2 sbb ikut selera anak2 kakzakie kan, diarang asal ada lebihan telur kuning mesti nk minta egg tart ni

      Delete
  2. anak saya buat pun mcm tu jugak jadinya Kak Noor
    masa dok bakar kembung bkn main
    dah keluar dari oven..leper ja jadinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau gitu mmg pesen tulah kot portuegese uegg tart ni Kam syok tengok masa dia kembong tu bolat ja mcm telur

      Delete
  3. tak kisah lah hitam pun kan kaknoor, janji sedap
    tu kata, dah licin tu...mestilah sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap sngt kalau yg agak hitem tu KB rangup dan manis menggoda sngt

      Delete
  4. allahhuuu, nak kene g kedai cari ni. terliur dahh aiihhhh

    ReplyDelete
  5. terliur tengok..rasa nak gi Portugal cari..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha jom nk ikut gi portugal jugak ni Sal bestkan dpt mkn tart ni kt portugal

      Delete
  6. PERNAH RASA TART TELOR PORTUGIS NI MMG SEDAP..YG NOOR BAKE NI MESTI LAGI SEDAP..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke P sama lah tu kot rasa ny mcm yg P rasa alhmdulillahh

      Delete
  7. kak noor...link resepi tu broken

    ReplyDelete
  8. Sedapnya kak noor x pernah nak menerai lagi buat portuguese sendiri huuu

    ReplyDelete
  9. sedapnya nampak....suka juga dengan egg tart ni kak noor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap kalau yg manis mcm ni AZ anak2 kaknoor paling fav ni

      Delete
  10. Terliur..pie yg rangup, inti yg lmbut..

    ReplyDelete
  11. nampak sedap kak, nanti nak cuba jugak lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan cuba Amy nanti bgtau akak bila dah try ok

      Delete
  12. sedapnya... meninggi jer tart kak noor naik... memang x pandang ke lain dah klu dpt rasa..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. meninggi masa panas ni Adar, tapi bila dah sejuk dia menurunnnnnnn tulah yg frust sikit tu

      Delete
  13. ooo bagus nya kak noor. my sister selalu buang je kuning telur ni.
    sakit hati je tengok. now dah ada ni. i nak paksa dia buat. heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ALLAH sayang nya Yan kalau di buang gitu je
      buatlah portuegese egg tart ni mmg terlaris dalam rumah kaknoor

      Delete
  14. Ni faveret saya ni KN....bilalah dapat ke Brunei agaknya ni...

    ReplyDelete
  15. Ni faveret saya ni KN....bilalah dapat ke Brunei agaknya ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila2 lah hainom anytime anywhere dpt makan tart sama2 ok

      Delete
  16. Kalau dah namanya sedap, mana boleh simpan lama, KakNoor. Ada aje tangan-tangan yang tak sudah nak mengambilnya. KakNoor yang buat, memanglah sedap ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tqvm MD walaupun MD belum pernah rasa air tngan kaknoor tpi mcm confem je dah sdp kan hahaha dh terperasan lah pulak kaknoor ni

      Delete
  17. Sedapnya. Terliur dibuatnya.. Kak Noor, pastry puff yg k.noor gunakan yg mcm jenama kawan tu ke?

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home