Pra Openhouse

Pra Openhouse


ASSALAMUALAIKUM 
Semenjak dua menjak ni memang busy sangat dengan openhouse yang akan kaknoor buat esuk.
Kali ni hanya sekali je nak buat sebab umur dah semakin meningkat dah tak larat nak buat dua tiga kali, jadi esuk lah majlis kemuncak openhouse nya, hari ni preparationnya aduhh nasib baik ada anak-anak yang menolong set kan, kalau harapkan kaknoor sorang memang tak terbuat semua ni.
Biasa lah orang tua ni kan, dah sekali je buat macam-macam menu pulak yang keluar dan teringin nak buat, sebenarnya kalau majlis openhouse ni, mesti menu tu tuan rumah yang teringin kan!!!!
Layan je lah sebab masa di London hari tu banyak menu tertunggak jadi nya masa ni lah di realisasikan ye dak!!



Masih kosong hahaha
Cuma susun sebab nak tau posisi esuk taklah kelamkabut..


 Setiap tahun pun memang takde yang baru, ni je yang keluar masuk dari kabinet tu



Antara menu nya soto ayam, sebab orang Brunei kurang makan pedas jadi soto ayam memang ok lah, boleh tambah sambal kalau Malaysian yang nak makan...



Nasi ambeng memang tukang masak yang request, pertama kali nak buat esuk ni, belum dapat komen sedap ke tak, gambar ni pun ambik dari buku chef Sue Arukin, dan resepi pun semuanya akak ikut resepi chef Sue, thanks chef ya kalau tak memang akak tak tau nak masak hehe..



Laksa Penang memang setiap tahun tak pernah miss, kalau  tak buat memang ramai yang bertanya mana laksa?? hahaha dah jadi menu wajib ni



Air pun belum tau lagi nak buat air apa, ikut anak-anak je



Sesiapa yang mengenali kaknoor sila lah datang kerumah esuk ya, dari pukul 9 pagi ke 4 petang
macam office hours la pulak, sebab kalau lebih jam melayan orang takut pengsan pulak haha
Tuan rumah pun nak jugak berehat kann...
Untuk adik-adik blogger yang jauh sorrryyyyyyyy bangat ya, tak dapat kaknoor nolong ni
Kalau yang kaki travel tu sila lah kerumah kaknoor, kecil tapak tangan satu padang bola kaknoor tadahkan, jom buat rombongan cik kiah kesini jom!!!

35 comments:

  1. Ala akak, tiket ke Brunei esok dah habislah....yang ada minggu depan jer....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minggu dpn pun boleh jugak NM
      Jom cepat boleh buat lgi openhouse

      Delete
  2. Replies
    1. Silakan dtg Huda tkde masaalah
      Akak lgi suka kalau Huda dtg in reality hehe

      Delete
  3. Replies
    1. Alahai Huda preparation yg biasa2 je pun lah

      Delete
  4. Bestnya..sure meriah n makanan sedap meletop-letop ni,Salam Aidilfitri kak Noor,selamat berumah terbuka :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ayda
      Dah selesai mcm nk fengsan je

      Delete
  5. Flight tiket ke Brunei dah habis... :) Juruterbang sume cuti raya. hahahhah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tumpang pintu ajaib doremon pun boleh lah sweetie ok

      Delete
  6. Bestnya kak noor :) teringin nak g rumah kak noor dan makan masakan kak noor. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila lah agaknya masa tu tiba ya Siqah dpt dtg dan makan2 sini

      Delete
  7. Selamat hari raya kak..
    Meriah open house esuk..
    Klau dekat nk juga singgah huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Smgt meriah Nur
      Tuanrumah pun dh tak terlayan tetamu yg dtg kena pandai2 bawa diri layan diri sendiri

      Delete
  8. wah sudah merancang menu yg sedap utk open house ya noor...selamat bersilat di dapur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paling laris soto P tpi alhmdulillahhh trpaksa kena tambah kuah lah ending nya

      Delete
  9. Knoorrrrrrrrr, nk dtg, tiket flight abis dah, pastu tayar kapai tobang pancitttt, huhuhu..

    Apapun moga openhouse knoor berjalan lancar dan tetamu yg dtg pulang dgn perut kenyang dan puas hati..

    Psssttt...knoor, tlg carikan menantu org brunei sorang, hihihi

    ReplyDelete
  10. Knoorrrrrrrrr, nk dtg, tiket flight abis dah, pastu tayar kapai tobang pancitttt, huhuhu..

    Apapun moga openhouse knoor berjalan lancar dan tetamu yg dtg pulang dgn perut kenyang dan puas hati..

    Psssttt...knoor, tlg carikan menantu org brunei sorang, hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak berbesan dgn org brunei ke zimah haha
      Nnt nk skodeng ok

      Delete
  11. aaaaaiseh !!! kalo dapat jemputan ni memang CT terbang pi Brunei daaa ni hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg dijemputlah Siti mai lah
      Jom buat rombongan cikkiah mai umah kaknoor

      Delete
  12. macam buffet hotel dah ni Kak Noor.. semoga berjalan lancar.. ingat2 kat kami di Malaysia ni hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Ct makanan laris
      Tuan umah letih tpi tetap suka dgn kesudian tetamu yg dtg

      Delete
  13. Assalamualaikum kak noor..
    Masya allah meriah sungguh juadah open house kak noor ..\
    Tq atas jemputan ya..kalu bole terbang mmg pi dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalikmusalm nita
      Dtg lah walaupun dlm mimpi jdilah noo

      Delete
  14. Seronoknya..meriah nampaknya ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biarkan kita sediakn yg trbaik utk tetamu AS kan

      Delete
  15. Assalam.. selamat hari raya.. tengah meriah ya.. alhamdulillah selamat menjamu tetamu.. yg jauh ni tunggu kabo berite je ..

    ReplyDelete
  16. hari tu dah baca. hari ni baru sempat nak mengomen. kaknoor punya barang hidangan walaupun dah lama tapi tetap nampak wow! dah macam susun atur di hotel jer gayanya.

    macam kat rumah emak saya, tiap2 tahun mesti ada laksa. kalau tak buat pasti ada yg bertanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alang2 dah beli biar pakai sampai rosak KB
      Walaupun dh bertahun2 tk bertukar

      Delete
  17. Hihi....betul KN....yg kecil kecilan mcm saya, cuma jiran tetangga jer yg datang pun saya dah separuh fengsan hihi...inikan lagi mcm KN..

    ReplyDelete
  18. KakNoor punya preparation nak buat open house, takutlah saya menengoknya. Kalaulah dekat, memang dah terjah. Tak jemput pun, pura-pura datang beraya masa KakNoor buat open house. Takkan tuan rumah tak bagi masuk. Hahaha!

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home