Mudahnya Dengan Noxxa

Mudahnya Dengan Noxxa


ASSALAMUALAIKUM 
Salam jumaat pada semua yang masih sudi kesini
Hari ni kita nak cepat jadi resepi periuk noxxa ni memang terbaik lah
Memudahkan segala kerja-kerja kita.



Ini nasi lemak pandan kaknoor yang dimasak dalam noxxa, resepinya macam biasa cuma kita masukkan dalam noxxa dan mengambil masa hanya 5-7 minit je untuk masak bergantung pada beras yang kita guna kan lah..




Nasi kerabu bunga telang jugak kaknoor masukkan dalam noxxa mudah dan cepat hanya 7 minit je dah boleh makan..



Ini pulak kuah tumis untuk nasi kerabu kaknoor stir fry dulu lepas tu baru masukkan bahan lain dan HP 15 minit, lagipun bila masukkan dalam noxxa ni kuah tu tak merecik kesana sini, dan kalau merecik pun hanya dalam noxxa je tklah kotor dapur kita  kan..



Ini marble kek kaknoor belum pernah try lagi, insya ALLAH soon lah tunggu tak sibuk mesti nak try semua kek dan kuih yang mana boleh di masukkan dalam noxxa ni..




Sebenarnya banyak lagi resepi yang boleh di olah dalam noxxa ni, cuma kita kena berani try dan error lah, lagipun kita yang nak makan kan, mesti kena ikut selera sendiri..



Ini lah periuk noxxa kesayangan ramai tu. siapa yang belum ada kat rumah elok sangat beli benda ni, walaupun agak mahai cikitttt je berbaloii sangat pada yang suka masak, tapi tak cukup masa, noxxa lah jawapan nya...



20 comments:

  1. Selamat bernoxxa kak noor.. kita skrg slow dah masak sbb tak larat tgh membawa perut.. kekekek tp masak nasi paling cepat giler 7 minit siap!!

    ReplyDelete
  2. gambar noxxa bawah tu mcm kenal jer.. ahakkk

    ReplyDelete
  3. banyak kegunaannya...memang berbaloi memiliki..

    ReplyDelete
  4. Dah ada..Tapiiiiii belum rasmikan ja. Tiba- tiba macam sayang pulak nak bukak. Hehehe

    ReplyDelete
  5. berbaloi sungguh kalau beli periuk ni kan macam-macam boelh masak.

    ReplyDelete
  6. saya jeles tau dengan orang yg ada noxxa ni,
    dah lama saya idamkan noxxa ni tp belum tertunai hajat.

    ReplyDelete
  7. Kak noor mengekek pon dlm noxxa.. Wani try sekali jer.. Lepas tu dak dah.. Memang mudah noxxa.. Rasa banyak lagi benda nak bereksperimen

    ReplyDelete
  8. noxxa nih memang agak bagus untuk orang yang bekerja sebabnya menjimatkan masa memasak..

    ReplyDelete
  9. nak kena beli satu ni..dah macam pembantu di dapur ada benda alah ni.

    ReplyDelete
  10. Kak Zai belum ada noxxa cuma pressure cooker yg biasa adalah.Nak juga mencuba.

    ReplyDelete
  11. Ramai dah yang bercerita pasal kehebatan Noxxa ni, bunda belom ada lagi, macam teringin pulak..

    ReplyDelete
  12. Tengah mengidam Noxxa gak ni kak noor...

    ReplyDelete
  13. Noxxa kita tinggal kat kg dulu..sbb hari tu buat blk raya nk bikin nasi dagang

    ReplyDelete
  14. Kakak dah lama guna Noxxa ni KakNoor sebab kakak akak dia stockist produk Amway
    Jadi semua adik-beradik beli dari dia dulu. Lama dah kami beli dulu murah lagi baru RM500/- sekarang tak tahu berapa.

    Masak apa pun cepat kan..

    ReplyDelete
  15. hr tu ade orang mai jual kat pejabat, tapi dsbbkn mek jenis tak memasak, jadi tak beli. tapi memang review noxxa tak pernah mngecewakan :)

    ReplyDelete
  16. Teringin nak beli KN...Tulah hati teringin tapi tengok harga mcm tak jadi....Tengok blog KN terus teringin balik haha.... Harap harapnya jadik belilah hihi

    ReplyDelete
  17. memang best noxxa ni..saya selalu masak sup gearbox dalam 45 minit.

    ReplyDelete
  18. Memang serbaguna serta menjimatkan masa periuk Noxxa ni. Yang paling seronok masa merebus daging dan tulang. Cepat. Lembut sungguh daging.

    ReplyDelete
  19. dah terjebak ngan periuk ni...sekarang nagh mencari resepi untuk masak guna noxxa.. best sangat sebab jimat masa.

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home