Orkid Lama Berbunga Lagi

Orkid Lama Berbunga Lagi

Selamat petang dan assalamualaikum utk semua yang masih sudi singgah di blog kaknoor. Hari ni nak jamu mata kalian dengan orkid-orkid kaknoor yang sedang rancak berbunga sekarang ni.  Dah lama sebenarnya orkid ni tapi itulah bila dah sibuk-sibuk tu tak terjaga tapi alhamdulillah sejak di ambil perhatian semula dengan letak sikit baja bunga dan disiram hari-hari pagi dan petang, orkid-orkid ni dah mula berbunga semula Alhamdulillah kan tak perlu jaga sangat pun yang penting siram air dua kali sehari . 

Jom ikut kaknoor tengok orkid garden kaknoor , ini sebahagian yang berbunga lah, yang tak berbunga pun masih ada lagi hehe

 

 

 

Orkid ni agak giant dari yang lain kalau nak tau memang terlebih besar dari tapak tangan kita tau!!!

 

 

 

 

Alhamdulillah ini je pun yang berbunga pada masa ni, lepas ni kena letak baja lagi dan siram lagi mudahan ada lagi yang lain yang ikut berbunga.  Yang best orkid ni tahan lama bila sesekali berbunga puas lah jamu mata dengan kecantikkan nya.. 


12 comments:

  1. Kalau macam ini punya hasil puasnya hati tengok KakNoor
    Kalaulah orkid kakak macam ini mahu kakak senyum lebar kakNoor
    Sebab pokok orkid kakak entahlah banyak daun aje, bunga keluar sekuntum/dua aje.

    ReplyDelete
  2. Cantiknya kak noor! Kak noor nie hebat tau. Pandai masak, rajin tanam bunga. Simpan hasrat ke Brunei lah camni. Nak jumpa kak noor! 😊

    ReplyDelete
  3. oh..canteknya..
    saya dan mak saya kalau tanam orked, memang mati je..huhu
    benci benor..
    tanam segan dia nak hidup dengan kami ni.hehehe

    ReplyDelete
  4. jatuh cinta saya tgk bunga2 orkid kak noor... memang ohsem sgt....

    ReplyDelete
  5. cantiknya...tak jemu mata memandang..

    ReplyDelete
  6. Wahhhh tengah musim berbunga ye orkid KN sekarang ni....Cantiklah. Kalerfullll

    ReplyDelete
  7. cantik2nya bunga orkid akak... dhla orkid lama nk layu...

    ReplyDelete
  8. teringat pula abanh saya. dia suka tanam pokok bunga keliling rumah sebab dia pun kerja sebagai tukang kebun sahaja.

    kata orang tangan yang sejuk ini, tanam apapun menjadi...

    ReplyDelete
  9. meriahnya kak noor ! mek ade satu je orkid kat rumah. orkid purple.

    ReplyDelete
  10. cantiknya orkid-orkid kaknoor. banyak dan macam2 jenis pulak tu. puas tengoknya!

    ReplyDelete
  11. Cantiknyaaaaa...SA suka orchid...

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home