Salam Jumaat

Salam Jumaat

 

Assalamualaikum dan salam jumaat.
Ini cerita semalam selepas dari hospital melawat mertua kaknoor singgah Masjid Jame' Asr, untuk solat magrib. 
Memang dah berangan nak letak gambar masjid hari jumaat hari ni dalam blog, jadi jom tengok dulu lah ya yang bukan orang Brunei tu tapi hanya gambar di luar masjid lah. 

 

 

 

 

Tapi bila bangun pagi tadi ada berita mengejutkan kaknoor sekeluarga.  Pembantu rumah yang baru 7 bulan bekerja telah lari dari rumah.  Sampai sekarang masih lagi memikirkan pasal pembantu tu aduhhh....

Semoga Allah menggantikan dengan yang lebih baik dari ni ameenn. Tak tau lah dimana silap nya sampai boleh lari dari rumah macam ni, susahnya tak dibagi kemudahan telefon nanti cakap kejam sangat, bila dah dibagi kemudahan, ini pulak balasan nya, tak tau macamana lagi nak handle pembantu ni supaya duduk diam2 kat umah dan tahan lah sekurang2nya sampai habis kontrak 2 tahun . 

Dugaan betul kan!!! Apa nak buat hanya Allah yang lebih tau terpaksa redho dan pasrah je lah...


14 comments:

  1. assalam kak noor...
    pembantu kak noor ke? allahu...menguji sungguh lah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walikmuslm nieda
      Yelah Allah menguji pd yg mampu menanggungnya

      Delete
  2. Assalamualaikum kak..apa khabar...
    :-)

    ReplyDelete
  3. askum kak noor
    singgah sini jap
    wat pe tu

    ReplyDelete
  4. Dah Sabtu dah pun ni, pantas masa berlalu.

    ReplyDelete
  5. walaupun hr ni dah ahad, tapi salam jumaat kak noor :)

    ReplyDelete
  6. Ya Allah, pembantu rumah lari plak.. semoga Allah gantikan yang lebih baik buat kak Noor nanti..

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home