Syawal Dah Lama Habis Tapi Tetamu Tetap Ado ..

Syawal Dah Lama Habis Tapi Tetamu Tetap Ado ..

Assalamualaikum
Walaupun dah habis syawal, dan sekarang dah masuk bulan zulkaedah tetapi masih saja ada yang calling-calling nak datang kerumah, bagi kaknoor memang tak kisah kalau ada yang nak datang, asalkan bagitau awal lah supaya senang nak prepare makanan. MInggu lepas memang selang sehari dua saja adalah yang calling nak singgah, kira nya pecah rekod jugak lah seminggu 3 FAMILY yang datang kerumah kaknoor, syukurlah kan ada yang nak singgah rumah kita, mudahan tetamu yang datang bawa rezeki untuk tuan rumah jugak hehee...



Ini antara menu yang dihidangkan semalam, kuih tepung pelita dan ferrero rocher, tapi cik rocher tu bukan lah kaknoor buat tau !!! ole-ole dari London tempohari masih bersisa...



Fruit cake  dan karipap pusing memang cornfirm lah tuan rumah yang buat, alhamdulillah dapat di tapaukan untuk tetamu mana yang ada...



Kali ni kaknoor masak bihun sup utara pulak
Dah campur-campur tu ada babat  jugak pada yang suka lah..



Kalau buat bihun sup mesti kena ada mee jugak sebab dua orang anak kaknoor memang tak suka bihun, kata nya kecik sangat hahaa, jadi asal buat bihun sup mesti buat mee sup jugak, tak kisahlah janji happy..



Nasib baik ada lagi cik rocher ni kan ada jugak untuk tambah2 dessert kaknoor



Ini lah tetamu kaknoor semalam, mula nya hanya teman FB, bila kaknoor balik KL kalau ada waktu memang singgah umah nya jugak, pernah ikut kaknoor balik Kedah dua kali kot kalau tak salah, dan kenal semua adik beradik kaknoor, DiBrunei pun rasa nya dah 3 kali datang. Dah jadi macam family dah kalau kawan kita yang baik tu kan..



Ada iras-iras datuk K tak hubby kawan kaknoor tu heheee, tapi bukan datuk K tau, kedua nya orang Ganu, datuk orang Kedah senegeri dengan kaknoor hehe..



Tetamu datang tuan umah asyik ambik gambarrrr je 
Oklah kalau tak mana ada kenangan kannn..



Dah puas didalam rumah mesti nak ajak keluar rumah pulak, nampak tak pudina kaknoor tu



Rumah kampong macamani lah kan..
Iman pun bukan main lagi, mula nya malu kucing
Lastnya dah tak malu lagi dah bersembang dengan tokmi Phia..



Part yang akhir last kiss untuk tokmi Phia
Semoga jumpa lagi di lain kesempatan kan
OKlah dah habis cerita pasal tetamu esuk-esuk baru lah ada makanan kot..


23 comments:

  1. wah...murah rezeki selalu terima tetamu kak noor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudahan Ita semoga ALLAH murahkan rezeki kita semua ameeenn

      Delete
  2. Replies
    1. pasai apa pulak nak kagum Seri biasa saja pun kaknoor takda apa yg istimewa pun

      Delete
  3. murah rezeki kak noor bila banyak terima tetamu nih.. sedapnya kuih tepung pelita dengan bihun sup tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudahan lah Eyda semoga lepas ni rezeki bertambah meriah lah
      first tepung pelita kureng sikit lah Eyda

      Delete
    2. Amin.. ermm tak apa kak Noor, nama pun first time kan, nanti jadi elok laa bila dah biasa buat..

      Delete
  4. BANYAK HIDANGAN MERAIKAN TAMU ISTIMEWA DARI JAUH YA NOOR

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak ke P rasa nya macam sikit je heheee

      Delete
  5. Bilalah dpt jadi tetamu knoor ni

    ReplyDelete
  6. Bilalah dpt jadi tetamu knoor ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. suatu hari mesti zimah sampai jugak Brunei ni caya lahh

      Delete
  7. Alhamdulillah tuan rumah pemurah, banyak hidangan, mudah2an sentiasa dimurahkan rezeki, aamiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teeimakasih Umi mudahan Allah makbulkan segala doa2 kita ameenn

      Delete
  8. Semoga rezeki sentiasa dimurahkn dgn kedatangan tetamu2 ni kan kak noor...menunya pun sedap juga

    ReplyDelete
  9. kalu dkt pakat2 nk dtg umah k noor jgk lah... suh msk mehun sup special tuh... ada babat lg mmg special...

    punyalah gemuk2 tanaman kak noor yek, gitu rupe umah kampung yek... besar gabak gitu kih3

    ReplyDelete
  10. tetamu membawa berkat...
    saya peminat bihun sup utara jugak kak noor... saya pun org kedah...


    ReplyDelete
  11. kalau macam ni punya menjamu, saya pun nak datang beraya...hehe...

    ReplyDelete
  12. semoga kk noor dimurahkan rezeki sbb layan tetamu and isi perut orang :) alhamdulillahh..

    ReplyDelete
  13. nak jadi tetamu kak noor lah...dapat rasa air tangan kak noor yang sedap2 tu...boleh kan kak noor...hihiii

    ReplyDelete
  14. Murah rezeki KN.... Bila pulak saya nak datang ni? Hihi.....
    KN mcm banyak je mee tu, tetamunya 2 orang aje....

    ReplyDelete
  15. mesti best dapat jadi tetamu kak noor

    ReplyDelete
  16. Lapar pulak tgk menu sedap sedap no

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home