Tetamu Dari Kuala Lumpur

Tetamu Dari Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan selamat petang
Semalam ada tetamu dari jauh yang datang kat rumah kaknoor,  bila dah tau tetamu nak singgah memang kelam kabut jugak sebab malam tefon esuk dah nak datang, nasib baik stok barang masih banyak dapatlah bersilat macam-macam kat dapur. Jom kaknoor bawa jamu mata je ok...

 
Tart nenas dan karipap memang menu wajib dihidangkan untuk tetamu sebab selalu ada stok kat rumah kaknoor 

 
Alhamdulillah selagi terdaya memang nak hidangkan yang terbaik untuk tetamu walaupun kita sendiri yang letih hehe

 
Mesti semua dah tau kalau nampak merah-merah ni tak lain dan tak bukan nasik lemak dan the gang lah kann

 
Sebelum tetamu sampai budak kecik dalam rumah ni pun sibuk jugak nak duduk kat meja makan, nampak tak laksam homemade tu !!

 
Ini lah dia tetamu nya orang Perak yang dah menetap di KL, datang melawat kakaknya diBrunei ni, dah macam family kaknoor dengan kakak nya, sebab tu lah dibawa kerumah alhamdulillah mengeratkan silatulrahim memang digalakkan dalam Islam ye dak!! So siapa next my guest !!!! 


42 comments:

  1. Kalau boleh kakak nak jadi the next guest KakNoor
    Tapi itulah jauh panggang dari api
    Kakak nak makan semua yg atas meja tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau boleh kaknoor pun mau kakzakie sebagai tetamu special sbb dpt face to face sbb selama ni kakzakie sembunyickan hehe

      Delete
  2. sy kak nor the next guest!! hehehe insya allah, hjg thn ni smpi laa ke brunei ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhye bestnyee ada lagi nk jdi tetamu kaknoor sila sila...

      Delete
  3. p/s laksam yg menggoda jiwaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau confem nk dtg umah kaknoor inform awal tau dpt lah buat laksam ni Aniess

      Delete
  4. Replies
    1. Nur, kaknoor mmg suka menjamu rakan2 sila lahh kerumah kaknoor

      Delete
  5. Hihi...apa ada hal kalau Chef yang terima short notice macam tu....Pejam mata, hidangan penuh atas meja. Teringin nak pergi rumah KN... Kalau saya datang tak payah susah susah KN nak masak....oder kedai pun boleh...Kesian KN penat nak masak hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Anom semuanya kebetulan jugak tu Nom, sbb pagi tu ada org tempah nasi lemak jadi lebihkan jelah utk tetamu kan, pastu laksam pulak kuahnya mmg dah stanbye frozen cuma huat laksam je mudahkannn!!!

      Delete
  6. salam kak noor.. kalau mcm ni punya meriah makanan sy pun nak jadi guest akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila lah Anne kaknoor lagi suka kalau raian2 blogger kerumah kaknoor dpt lah letak gmbr dom blog ni kann

      Delete
  7. meriah nya menu k noor... msti seronok kwn2 dr jauh dtg melawat kn kak...
    siap ada laksam tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rezeki org jauh Dana alhamdulillahh
      Kdg2 kita merancang bagai ni raj tk jadi jugak laksam nya

      Delete
  8. bertuahlah sesiapa yg jadi tetamu kak Noor... di jamu menu yang istimewa dan enak...

    saya pun nak jugak lah...hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila lah Adar kalau sudi asalkan inform awal cikit pasal makan no problem hatta boleh request pagi teringin nk mkn apa hahaha

      Delete
  9. teringin nak jadi tetamu kak Noor.. in shaa Allah suatu hari nanti jika diizinkanNya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan eyda asalkan bagitau awal no problem sila kannn

      Delete
  10. fuh menggoda betul laa laksam kak noor tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. laksam tu fav anak2 eyda jadi kebetulan orang nak dtg biarlah buat yg ramai yg suka kan mesti larisss

      Delete
  11. Bilalah nak datang umah K nor ..nak makan sedap-sedap hihihi

    ReplyDelete
  12. Teringin juga nak pergi Brunei jd tetamu noor boleh makan mcm2 hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzai saya pun teringin nak jumpa kakzai jugak sila lah buat rombongan kesini kakzai

      Delete
  13. Teringin juga nak pergi Brunei jd tetamu noor boleh makan mcm2 hihi.

    ReplyDelete
  14. WAH TETAMU DIRAI DGN HIDANGAN YG LAZAT TU...TETAMU JUGA MEMBAWA REZEKI ALLAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudahan P tetamu membawa rezeki yang banyak tuk tuan rumah ni kan

      Delete
  15. Wow bestnya, nak jadi tetamu knoor walaupun dlm mimpi, pun jadilah..

    ReplyDelete
  16. Wow bestnya, nak jadi tetamu knoor walaupun dlm mimpi, pun jadilah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dalam mimpi mana kenyang zimah mesti real baru bestttt

      Delete
  17. Rajinnya kaknoor. Dah ada nasi lemak, tambah dgn laksam pulak lg.
    Saya pun teringin nak dtg kaknoor. Nak rasa sendiri airtgn kaknoor. Selama ni menjamu mata saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. taklah rajin sngt KB lagipun kuah laksam mmg dah stanbye cuma buat laksam je

      Delete
  18. Rasanya nk terjah rumah Kak Noor...mcm2 menu ada ni..dok pikir jauh huhu...

    Jauh juga tetamu tu dr KL..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan main rasa2 je Nur mesti terjah betul2
      orang KL tu melawat family disini terus lah kerumah kaknoor jugak

      Delete
  19. insya allah kak...tgh cari cuti je ni..nnt sy roger2 kak nor ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye Anies jangan lupa bagitau awal tau
      mana tau kaknoor terjalan kat mana2 rugi tu

      Delete
  20. Insyallah. One day nanti teringin juga ke Brunei. Pasti beritahu kak noor jika ke sana. Mana tahu ada rezeki jumpa kan.. Nak makan masakan kak noor. Hehe =D

    ReplyDelete
  21. sila kan siqah kalau ke brunei mesti bagtau awal
    insya Allah selagi sihat akan ada makanan kegemaran siqah nanti

    ReplyDelete
  22. Replies
    1. Terimakasih Mai boleh lah janji sedap je kan

      Delete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home