A Cup Of Coffee

A Cup Of Coffee

Assalamualaikum dan salam ahad 
Kekadang bila ada musibah atau dugaan 
Kita akan mencari sesuatu untuk memberi kekuatan
Dalam diri supaya lebih stabil dan berdaya
Disamping BERDOA pada ALLAH 
Bagi kaknoor kalau dalam situasi begini 
Hanya secawan kopi dapat menenangkan 
Hati yang gundah gulana 

 

 

 

Sejauh mana kebenarannya hanya penggemar kopi saja yang dapat menjawabnya kan, happy sunday untuk semua nya.


26 comments:

  1. sy penggemar kopi.. ia memberi ketenangan dan semangat kpd sy kak noor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita geng Seri, sehari 2x minum tu dah jadi wajib dah rasa nya

      Delete
  2. Replies
    1. Bestkan Mek kopi ni oklh tu kalau reti minum boleh masuk club kopi

      Delete
  3. Saya pun suka kopi knoor, lbh2 lagi kopi segera, tapi tkdela selalu beli kopi segera. Saya suka kopi asli, buatan org kampung, ermmmm...kopi panas, lawan biskut 4 segi ..perghh.

    ReplyDelete
  4. Saya pun suka kopi knoor, lbh2 lagi kopi segera, tapi tkdela selalu beli kopi segera. Saya suka kopi asli, buatan org kampung, ermmmm...kopi panas, lawan biskut 4 segi ..perghh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tk kiralah apa saja jenis kopi Zimah asalkan aroma kopi tu teehidu mmg perggghhh sngt rasanya kann, kLau lawan dgn biskut 4 sepi mmg power ranger lah

      Delete
  5. Sy jarang minum air manis..tp sesekali kena kopi memang mabeles

    Kafein ni dia menyerap zat dr makanan yg kita makan..sbb tu jangan amik kopi masa waktu makan utama..nk minum kena jarakkan masa la.ni apa yg nurse bgtau sy la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kaknoor jarakkan masa PK awal pagi minum kopi dlm kul 5 pgi pastu ambik breakfast kul 7 or 8 pagi, petang pulak kul 11.30 lunch kopi pukul 1 or 2 ptg oklah tu kannn hehehe

      Delete
  6. rasa segar je bila minum kopi..wahh, boleh kurus ni..

    ReplyDelete
  7. Penggemar kopi rasa tak sempurna hari bila tak minum secawan..penghilang stress jg ni kak.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betui sngt Kam tk minum kopi sehari rasa macam serba tk kena, lagipun kalau kaknoor mmg sakit kepala sngt klaau tk dpt kopi ni adoii tk tau lah penangan kopi ni hebat sungguhh

      Delete
  8. kat rumah saya,hanya saya dan suami ja minum kopi...
    anak2 tak minum sbb depa kata pahit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama jugak kat rumah kaknoor Kam depa minum teh capucinno dan lain2 dan tidak kopi hahaha

      Delete
  9. Kurang minum tp sesekali teringin juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur, kdg2 faktor usia pengaruhi jugak taniat minum ni, dulu2 kaknoor mmg tk suka kopi tpi skrg dh tk boleh berenggang

      Delete
  10. sedapnya dpt minum kopi teringin tapi pantang pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. P pasai apa pantang kopi ? Tkpa lah ikut nasihat doktor kalau tk boleh jgn cuba2 nnt bahaya diri tau

      Delete
  11. memang sedap sangat kopi..tapi tu lah ..sekarang ni dah lama tak minum kopi jap2 dapat penyakit ni..
    semua kena pantang..kalau dulu pantang jupe je..terus sebat..hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eita, kena kawal lah jugak kalau dpt minum pun tk boleh keterlaluan minum kopi nnt bahaya diri sendiri ye dak

      Delete
  12. Assalamualaikum
    Nor tak minum kopi
    Teh tarik hantu la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walikmusalm Nor, tk kisahlah tu teh tarik pun ok sedap ape kan cuma tk wangi mcm kopi hahaha

      Delete
  13. Saya kalau minum Nescaffe pekat sikit mesti pening KN...so kalau nak minum coffee ni saya tak suka minum kat kedai.... sebab kat kedai pekat pekat diaorang buat.

    ReplyDelete
  14. Saya tak minum kopilah, KakNoor. Kalau nescafe tu ada jugalah cuba tapi tak berapa minat sebab bila minum secawan aje, terus berpinar! Dan, sakit kepala pun menyerang!

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home