Jagung Kukus Cheese Manis Inspirasi Puan Kutu

Jagung Kukus Cheese Manis Inspirasi Puan Kutu

Assalamualaikum dan salam jumaat
Dah petang rupa nya baru dapat berehat kejab
Sambil masuk ofis maya ni

 

Dah lama teringin nak buat jagung gini sejak Puan Kutu update resepi, asyik takde jagung je, semalam pesan hubby beli jagung, pagi ni terus mengukus jagung. 

 

Rasa nya sangat sedap pada tekak kaknoor lah, sebab ada rasa manis masin lemak dan adoiii tersangat lah lazatnya.
Mudah je pun cara nak buat, hanya perlu ada

1.  Of coz lah jagung yg telah dihiris
2.  Sedikit mentega
3.  Sedikit susu manis ikut selera lah nak banyak ke!!
4.  Parutan cheddar cheese// slice cheese

Jagung dikukus sehingga masak agak2 5-10 minit
Angkat dan gaul lah dengan susu manis, cheese dan mentega
Lepas tu hidangkan dan makan masa tu jugak 
Memang terlajak sedap ni.

 

Kaknoor memang suka sangat jagung yang dibuat macam ni terimakasih sekali lagi pada PUAN KUTU yg sudi share resepi ya, masih ada jagung 3 ketoi lagi boleh lah buat lagi ni...


11 comments:

  1. Ohh... letak cheddar cheese ye KakNoor
    Kakak nak cubalah. Rumah kg kakak sentiasa ada jagung sebab kebun ada org sewa tanam jagung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kaknoor mmg hari2 buat jagung mcm ni kakzakie sbb jagung free tu kan

      Delete
  2. AAhhhh.. SB ni baru lepas makan jagung rebus, kak Noor. Cuma SB takde cheese cheddar, cuma tambah garam dan majerin saja ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oklah Sue majerin pun sedap jugak cuma to manis je

      Delete
  3. Sedapnye :) biasa beli je kat sini. Paling win stakat yg mek makan from daily fresh. Tapi alang alang dh ade resepi ni, nk try jugak la buat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau buat sendiri berbaloi Mek boleh makan banyak hahaha

      Delete
  4. Gambar dah cantik, rasanya mmg confirmlah sedap ni...

    ReplyDelete
  5. boleh buat kudapan di petang hari..

    ReplyDelete
  6. 'Besan' saya yang beri idea buat jagung kukus cheese manis ni? Tak sangka...

    Eh, tapi memang pun 'besan' saya tu rajin bab-bab DIY memasak di rumah. Saya aje yang malas. Nanti nak cari besan-besan yang rajin memasaklah, senang sikit hidup saya nanti. Hahaha!

    ReplyDelete

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home